urko 18.02.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Wiesiek, daj znać jak dostaniesz..Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emisia 18.02.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Agamon, jasne, że tak - u leśniczego oczywiście byłam. Nie ma takich żerdzi i na razie nie będzie miał. Produkują tylko opałowe metry, niestety, a i tego mają mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 18.02.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Ella, mój piec jest jeszcze ładniejszy - też srebrno-czerwony , zobaczymy jaki będzie po pierwszym roku palenia mokrym drewnem? Jeśli chodzi o spotkanie formułowiczów to niestety nie wybieram się, w marcu jade do sanatorium i chcę przed tem załatwić jak najwięcej rzeczy. Jeśli chodzi o żerdzie, to za radą Agamona najlepiej w najbliższym nadleśnictwie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 19.02.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witam wszystkich...widze juz niezly ruch.....ja tak co niektorzy zaczynalem zakupy od konca.........na razie mam...Tarnava 14tka stoi w magazynie, okna w Atosie, drzwi , styropiany, isolacje- u tesciow....belity, teriva jeszcze na papierze........bloczki umowione po 2 zlote z transportem....(choiny).... brygada - mam nadzieje nie nawali (umowa) gdzie kupowaliscie.... beton (faelbud?).....stal?..... i pytanie dla forumowiczów.....dach : mam oferte Grem...turystyczna 220 m2......za 29.000 zł polskich.....(wiezba z impregnacja. 8m3 po 660 zł, deskowanie pełne calówka ok 2,8 tys, gont bitumiczny tegola po ok 35 zł/m2 ok 7tys. zl, orynnowania tytan-cynkowe+ dodatki 6 tys., reszte - robocizna calosc) brutto na fakture... co sadzicie..... o tym pozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 19.02.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Czy słyszeliście już radosną nowinę , że do końca 2007 na materiały budowlane zostaje 7% Vat Waldeken daj mi dokładniejsze namiary na te bloczki z Choin , czy nadproża też u nich kupowałeś ? Gdzie i za ile Teriva ? Co chodzi o beton to chyba ART-BET ma w rozsądnej cenie i jakości : ja płaciłem po 170 za B-15 ( ale są też ludzie , którzy mają własną gruchę , kupują beton w A.-B. i sprzedają taniej niz oni 160zl ..) Stal najprowdopodobniej najtańsza na Zadębiu na złomowisku pow. tony transport gratis . Ja kupowałem w Swidniku w byłym Gesie za tr.10 zł a ceny stali porównywalne do tych najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 19.02.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 jesli na 100 %....ten 7% Vat to super....moze przstana windowac ceny na materialy. bloczki z Choin - filia radomskiej wytwórni....przedstawiciel handlowy... tel. 603749007 nadproża - nie wiem....tym sie nie interesowalem...ale na pewno moga posredniczyc.a cen na pewno bedzie konkurencyjna do fabrycznych ;)Teriva - lubartowskie i pustaki takze - BETAX...leza w wytwórni....zaplacone transport gratis w odp. czasie Dzieki za info o betonie..i stali.... pozdrawiam.....lece sprawdzic (niedowiatrek) o tym Vacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.02.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ella - przypomnialem sobie - tanie zerdzie są na ul. Krochmalnej w składzie drewnianym , jak potrzebowalem to tam bylo najtaniej w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 19.02.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Agamon, o żerdzie pytała Emisia, a nie Ella, ale Ella ma piec na drewno, więc jej też się przydadzą . Jeśli chodzi o beton, to kupowałem w Faelbudzie, był nieco droższy niż gdzie indziej (bardzo mała różnica po upustach), ale jak zrobiłem wywiad po znajomych budowlańcach - pewny. Stal kupiłem w Stalmecie na Krzemionki, wtedy wyszło taniej niż na Zadębiu. Jeśli chodzi o dach to słyszałem nie najlepsze opinie o gontach bitumicznych, a te najlepsze są w cenie blachodachówki, czy dachówki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 20.02.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam Poszukuję taniego kierownika budowy, jeżeli ktoś ma jakieś namiary, to proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emisia 20.02.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 agamon, dzięki serdeczne za info - to chyba do mnie ? pozdrawiam czy znasz może nazwę tej firmy z żerdziami na Krochmalnej? Emisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 20.02.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam Wreszcie jeden etap mam za sobą. Dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ Jeszcze dwa tygodnie na uprawomocnienie i czas przystąpić do kolejnego etapu: Stan Surowy. Pozdrawiam wszystkich Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.02.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 20.02.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 pogratulować... jeszcze zgłoszenie w starostwie, na tydzień przed ,o rozpoczęciu robót... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 20.02.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Wukan napisał: Dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ Szczerze gratuluję, ja w dalszym ciągu borykam się ze starostwem. Ciekawe ile jeszcze papierków będę im musiał donieść? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 20.02.2004 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 wulkan- gratuluje i wspólczuję . witamy w klubie straceńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 21.02.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Dziekuję Ponieważ zima trochę zmroziła grunt, to może w tym tygodniu uda mi się przywieźć trochę materiałów budowlanych na działkę.Tylko żeby za szybko nie odpuściło. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 23.02.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Wukan - gratulacje i zaczynaj zbierac sily na ta mordege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadwa 23.02.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam wszystkich! Jestem tutaj świeży, ale mam nadzieję ,że to się szybko zmieni.Czy ktoś z Was wie kiedy odbędą się targi w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.02.2004 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Witam ! Melduję, że reprezentowałam (mam nadzieję, że godnie ) Grupę Lubelską na sobotnim spotkaniu Forum Muratora. Wbiłam w odpowiednim miejscu flagę na mapie Forumowiczów. W naszej okolicy znalazłam jeszcze flagę pod Puławami. Niech się ujawni ten, kto ją tam umieścił ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 24.02.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 melduje, ze powstal plan robot na najblizsze 2 m-ce:)1. poczatek marca montaz okien2. polowa marca - instalacja kan., podloga na gruncie, scianki dzialowe, stelaz na poddaszu3. koniec marca - instalacje hydrauliczne i elektryczne4. poczatek kwietnia - instalacja oczyszczalni5. koniec kwietnia - tynki, posadzki (7zl/m2, 10zl/m2) jak Bozia da (i pogoda) robota pojdzie z harmonogramem:) chociaz zycie pokazuje, ze w zwiazku z budowa nie powinno sie nic planowac:) ale dobrze miec poukladane pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts