Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ella, mój piec jest jeszcze ładniejszy - też srebrno-czerwony :) , zobaczymy jaki będzie po pierwszym roku palenia mokrym drewnem?

Jeśli chodzi o spotkanie formułowiczów to niestety nie wybieram się, w marcu jade do sanatorium i chcę przed tem załatwić jak najwięcej rzeczy.

Jeśli chodzi o żerdzie, to za radą Agamona najlepiej w najbliższym nadleśnictwie.

Pozdrawiam Krzysztof

Witam wszystkich...widze juz niezly ruch.....ja tak co niektorzy zaczynalem zakupy od konca....:).....na razie mam...Tarnava 14tka stoi w magazynie, okna w Atosie, drzwi , styropiany, isolacje- u tesciow....belity, teriva jeszcze na papierze........bloczki umowione po 2 zlote z transportem....(choiny).... brygada - mam nadzieje nie nawali (umowa)

gdzie kupowaliscie.... beton (faelbud?).....stal?.....

i pytanie dla forumowiczów.....dach :):

mam oferte Grem...turystyczna

220 m2......za 29.000 zł polskich.....(wiezba z impregnacja. 8m3 po 660 zł, deskowanie pełne calówka ok 2,8 tys, gont bitumiczny tegola po ok 35 zł/m2 ok 7tys. zl, orynnowania tytan-cynkowe+ dodatki 6 tys., reszte - robocizna calosc) brutto na fakture...

co sadzicie..... o tym

pozdrawiam

waldek

Czy słyszeliście już radosną nowinę , że do końca 2007 na materiały budowlane zostaje 7% Vat :D

Waldeken daj mi dokładniejsze namiary na te bloczki z Choin ,

czy nadproża też u nich kupowałeś ? Gdzie i za ile Teriva ?

Co chodzi o beton to chyba ART-BET ma w rozsądnej cenie i jakości : ja płaciłem po 170 za B-15 ( ale są też ludzie , którzy mają własną gruchę , kupują beton w A.-B. i sprzedają taniej niz oni 160zl ..)

Stal najprowdopodobniej najtańsza na Zadębiu na złomowisku pow. tony transport gratis . Ja kupowałem w Swidniku w byłym Gesie za tr.10 zł a ceny stali porównywalne do tych najtańszych. :lol:

jesli na 100 %....ten 7% Vat to super....moze przstana windowac ceny na materialy.

bloczki z Choin - filia radomskiej wytwórni....przedstawiciel handlowy... tel. 603749007

nadproża - nie wiem....tym sie nie interesowalem...ale na pewno moga posredniczyc.a cen na pewno bedzie konkurencyjna do fabrycznych ;)Teriva - lubartowskie i pustaki takze - BETAX...leza w wytwórni....zaplacone transport gratis w odp. czasie

Dzieki za info o betonie..i stali....

pozdrawiam.....lece sprawdzic (niedowiatrek) o tym Vacie :D

Agamon, o żerdzie pytała Emisia, a nie Ella, ale Ella ma piec na drewno, więc jej też się przydadzą :lol: .

Jeśli chodzi o beton, to kupowałem w Faelbudzie, był nieco droższy niż gdzie indziej (bardzo mała różnica po upustach), ale jak zrobiłem wywiad po znajomych budowlańcach - pewny. Stal kupiłem w Stalmecie na Krzemionki, wtedy wyszło taniej niż na Zadębiu.

Jeśli chodzi o dach to słyszałem nie najlepsze opinie o gontach bitumicznych, a te najlepsze są w cenie blachodachówki, czy dachówki.

Pozdrawiam Krzysztof

Witam :D !

Melduję, że reprezentowałam (mam nadzieję, że godnie :D ) Grupę Lubelską na sobotnim spotkaniu Forum Muratora.

Wbiłam w odpowiednim miejscu flagę na mapie Forumowiczów. W naszej okolicy znalazłam jeszcze flagę pod Puławami. Niech się ujawni ten, kto ją tam umieścił :D !

pozdrawiam

melduje, ze powstal plan robot na najblizsze 2 m-ce:)

1. poczatek marca montaz okien

2. polowa marca - instalacja kan., podloga na gruncie, scianki dzialowe, stelaz na poddaszu

3. koniec marca - instalacje hydrauliczne i elektryczne

4. poczatek kwietnia - instalacja oczyszczalni

5. koniec kwietnia - tynki, posadzki (7zl/m2, 10zl/m2)

jak Bozia da (i pogoda) robota pojdzie z harmonogramem:) chociaz zycie pokazuje, ze w zwiazku z budowa nie powinno sie nic planowac:) ale dobrze miec poukladane

pozdr,

Zbyszek