Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Maxform chyba ten sam tylko moze tam inaczej traktuja mezczyzn a inaczej kobiety :wink: albo ja trafilam na takiego pechowego sprzedawce :cry:

Jak chcecie to mogę spróbować pomóc w negocjacjach :wink:

Jeśli jesteś zainteresowa "próbą" do wyślij imię i nazwisko na PRIV

Pogadam z nimi 8), zobaczymy ... może to coś znowu pomoże

witam wszystkich ,rozpoczynam na wiosnę .Do Idkama- buduję prawie identyczny dom jak twój,czy mógłbyś coś bliżej napisać , z czego budowałeś,jakie okna ,dach itp....,przybliżone ceny i gdzie kupowałeś( szkoda że nie wiedziałem o spotkaniu ale może następnym razem).dzięki

Witamy!!!

grono coraz większe :wink: Fajno!

A jaki domek budujesz?

My budowaliśmy z BK 24 Lubartów, Okna Goran (jeszcze na papierze).

Dach ceramiczny Creaton.

98% - Maxform (nawet okna i bramę)

Ceny i itp... to długa i indywidualna historia, ale wszystko mam na papierze.

Trzeba się spotkać ;-) Przy czym ?? ... patrz poprzednia strona ;-)

jeszcze jedna sprawa,czy możecie polecić jakąś solidną ekipę od 0 po dach.

Pytaj Mariuchy, wg mnie spoko.

Monument, ja mogę z czystym sumieniem polecić moją ekipę, jest tylko 1 problem - ten rok mają praktycznie cały zajęty. Sam nie wiem czy zrobią mi resztę wykończeniówki ( ocieplenia, tynki itd).

Pozdrawiam

Maxform chyba ten sam tylko moze tam inaczej traktuja mezczyzn a inaczej kobiety :wink: albo ja trafilam na takiego pechowego sprzedawce :cry:

Aik, o podejściu M. już pisałem parę miesięcy temu. Mówisz, że mogli Cie potraktować jak blondynkę - mnie w lecie po kolorze włosów ciężko sklasyfikować :wink: a też miałem podobne odczucia do twoich. Ceny przez nich zaproponowane to była lekka drwina. Nie wspomnę nawet o cenie jaką zaproponowali za stan surowy otwarty. Wspomnę tylko że zostało mi koło 65 000 w kieszeni budując systemem gosp. i nieco drożej niż zakładałem na początku :) Nawet nie bardzo byli skłonni do negocjacji. Jak im powiedziałem że w omedze dają wszystkie materiały taniej i to bez negocjacji to stwierdzili że oni zrobili co mogli a za całościówkę to nigdzie nie znajdę niższej ceny... ogólnie traktują klientów wg jakiegoś klucza, widać zostaliśmy sklasyfikowani jako "do zlania". Jedno tylko pociesza, że tak się oszukali na fizyku :wink: :lol: hmmm chociaż mnie to może zbywali tak bo się na fizyka powołałem a to było już po ich pierwszych doświadczeniach ... taaak to mógł być błąd :lol: Idkam, pewnie tobie poszło lepiej bo nie wiedzieli, że znasz Grzesia :wink:

Witam wszystkich nowych i starych budowlańców

Czy są tutaj tacy, co mają częściowo zaawansowane lub zakończone budowy i zgłosili się do Urzędu Skarb. o zwrot VAT-u.

Ja złożyłem wszystkie papiery 2 tygodnie temu i czekam (na razie bez odzewu ze strony US). Mam nadzieję że wyszarpnę od nich trochę kasy, bo bardzo by się przydała.

Poniżej mój domek zimą

http://img69.imageshack.us/img69/3199/dsc000019uj.jpg

http://img68.imageshack.us/img68/9738/dsc000058jk.jpg

Pozdrawiam

Wiesiek

Witam wszystkich nowych i starych budowlańców

Czy są tutaj tacy, co mają częściowo zaawansowane lub zakończone budowy i zgłosili się do Urzędu Skarb. o zwrot VAT-u.

Ja złożyłem wszystkie papiery 2 tygodnie temu i czekam (na razie bez odzewu ze strony US). Mam nadzieję że wyszarpnę od nich trochę kasy, bo bardzo by się przydała.

Pozdrawiam

Wiesiek

Przygotuj dokumenty na kontrolę :roll: (poważnie)

Jeżeli korzystałeś w ciągu ostatnich 5 lat z tzw dużej ulgi lub ulgi remontowej, wszystko sprawdzą...

Ja jeszcze nie złożyłam papierów, ale zamierzam wkrótce

Przygotuj dokumenty na kontrolę :roll: (poważnie)

Jeżeli korzystałeś w ciągu ostatnich 5 lat z tzw dużej ulgi lub ulgi remontowej, wszystko sprawdzą...

Ja jeszcze nie złożyłam papierów, ale zamierzam wkrótce

Na kontrolę jestem przygotowany.

Teraz US kontrolują wszystkich, ktorym mają zwracać jakiekolwiek pieniądze.

Witajcie

Firma Maxform - jakby to ująć, rozstaliśmy się jakoś w zgodzie :D . Ale kierowcę nauczzyłem ręcznie rozładowywać cegły, wykonawcę - posługiwać się 2 metrową poziomicą, przetrzymałem ich z kasą aż przyjedzie dachówka, nauczyłem kłaść wełnę. Opieprzałem wszystkich zasłużonych aż wreszcie dostałem propozycję pracy na stanowisku dyrektora w f-mie :D :wink: . To tak w skrócie. Acha - i jeszcze zapłacili odsetki za przestoje :D W sumie nie było źle. Mogłęm trochę odreagować po pracy :wink: .

Wszyscy najeżdżają na Maxform, ja natomiast podobnie jak Idkam nie moge na nich narzekać. Dali mi takie ceny, że spokojnie mógłbym odsprzedawać do Omegi, Syke czy innych firm budowlanych i jeszcze byłbym zarobiony :lol:

Jak nie mieli czegoś w dobrej cenie to mówili, gdzie mogę kupić taniej :wink:

Tak więc ja byłem zadowolony i prawdopodobnie w tym roku znowu coś kupię.

Pozdrawiam

Dzięki idkam ! ale i tak mam do ciebie 10000 pytań,więc bez piwka się nie obejdzie.Dom to http://www.dobredomy.pl projekt emanuela 2 wydaje mi się że prawie taki sam.Gdzie można zobaczyć twój domek?

czy znasz może różnicę ile ten sam dom kosztowałby z maxa?

dlaczego goran i jaki koszt? na dziś tyle zostało jeszcze 9998. pozdrawiam

Dzięki idkam ! ale i tak mam do ciebie 10000 pytań,więc bez piwka się nie obejdzie.Dom to http://www.dobredomy.pl projekt emanuela 2 wydaje mi się że prawie taki sam.Gdzie można zobaczyć twój domek?

czy znasz może różnicę ile ten sam dom kosztowałby z maxa?

dlaczego goran i jaki koszt? na dziś tyle zostało jeszcze 9998. pozdrawiam

Monument, polecam lekturę ponizszego dziennika

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44277&start=120

buduja identyczny projekt jak Twój, dziennik prowadzony wzorowo, znajdziesz w nim zestawienie materiałow, koszty i wiele innych rzeczy

Pozdrawiam