Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aniu, miło mi widzieć tu następną budującą kobietkę. Napisz nam gdzie i co będziesz budowała.

Dyz zdjęcia doszły. Bardzo żałuję, że nie mogliśmy wczoraj zostać do końca na spotkaniu, ale mam nadzieję, że następnym razem nic nam nie przeszkodzi.

Aik namiary prześlę ci wieczorem, jak Piotrek wróci z pracy, pod warunkiem, że nie wykasował numeru do tego człowieka z telefonu.

Właśnie wróciłam z ferii w górach i przebywałam chwil kilka w domku z bali. Bardzo fajny klimat się robi.

Mam pytanie. Jaką macie wysokość pomieszczenia/ salonu na gotowo tzn. od podłogi do sufitu. Chyba już czujecie, że mam to spiep....

2,70

znajoma buduje dom z bali ma podobno dobrych ciesli i dobra firme do calej reszty (pod klucz) jak ktos chce to moge spytac o namiary

Dyz - dzieki za zdjęcia !!!!!!!!!! ale jak byś mógł podesłać te z wywiadu to by było super :D

Fizyk - my mamy stare opony ale mamy również sposób na waszą górkę i też nie jest dla nas straszna :D

Ja-anna - co do glazury to niestety nie znamy rozwiązań ale robiliśmy terakotę na deskach 3 lata temu i robiliśmy tak: najpierw warstwa kleju do glazury w którą zatopiliśmy siatkę, po wyschnięciu następna warstwa kleju na którą kładliśmy terakotę. Póki co wszystko jest ok - nic nie pęka. :lol:

pozdrawiamy

Witam w nrozny wieczór .Własnie o tej porze wracam z pracy.Dzieki wielkie za powitanie.

Fizyk-wiec ni to miasto ni to wieœ Hrubieszów

baba-budowniczy - tak mojim marzeniem tez jest dom z bala i chociaz nie pozwolili mi wybudować tak jak chciałam to i tak zachowam klimat wewnštrz ,bedzie tylko drewienko,wszystkie œciany z drwena ,okna, drzwi,podłoga.Kominek-piec -postawi zdun tylko wkład do kominka dam.Troszkę glazury w łazienkach i terrakoty i kominy z cegły .Dach -dachówka ceramiczna.Takie mam plany ile z tego wyjdzie hmm,jak sie upre to wszystko zrealizuje. :roll:

MaPi - jest to mały domek 90 m Konwalia2 ze strony dom w stylu

(dom spokojnej staroœci ,bo i mam juz swój wiek,eh ze tez w tym wieku ludziom odbija i nie siedza w bloku tylko jeszcze porywaja sie do budowy0

Pawson- jeœli możesz podaj te namiary Prawde powiedziawszy to cieœle juz mam,ale to pod klucz to mnie interesuje

Kubus budowniczy ,z terakota poradzimy sobie ,ale te płytki w lazience z tym moze być problem.

Ale moze jeszcze nie doczytałam wszystkiego ,moze ktos cos na tym forum mi podpowie,jest tu sporo takich co buduja z bala ,tylko cholera wykanczaja w stodku jakimis płytami i cały klimat zmarnowany wg mnie.

pozdrawiam ja-anna

witam .

MonikaB- wszystko zgadza sie w łazienkach nie zachpwam kilmatu drewna juz doczytałam co jak to sie robi uffffffff i na samą myśl juz mnie ogarnia strach ile jeszcze przede mana,ale dam rade .

Coś podpowidza ludzie juz doświadczeni i będzie dobrze.Teraz czekam wiosny i juz będe mogła wysyłać zdjecia jak idzie krok po kroku.Teraz tylko drewienko suszy sie ,a na prawde jest piekne ,modrzew.po nocach mi sie sni,teraz,bo podobno w fazie koncowej ludzie juz maja tak dosyc,ze nawet nie maja ochoty na sny.Poczekamy zobaczymy.

Witam Wszystkich!

Mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną budującą :D

Uff.....to w ogóle sukces że odważyłam się w końcu napisać ....

No to gratulacje pierwszego postu!

Napisz gdzie, co budujesz i w jakim jesteś stanie. :wink:

Bo tu niektórzy są już wykończeni. :wink:

"Buduję" hehhe szumnie powiedziane :D w Turce,w zabudowie szeregowej czyli segmencik :):)

A jestem na etapie adaptacji projektu i rozmów z ekipami ......

I pilnie szukam sensownego kierownika -także jeśli macie kogos godnego polecenia to proszę o namiary.....No ładnie drugi post a ja już chcę Was wykorzystać :D

Witam eska78, oczywiście bardzo chętnie przyjmiemy jeszcze jednego budowniczego, i nawet więcej :D . Jeśli twój projekt jest typowy to daj jakiegoś linka może? Co do kierownika to właściwie mogę dać ci namiary na naszego, nr telefonu na priva.

Link do mojego projketu to :

http://polskiedomy.pl/wyniki.php?name=pd0058

Marta jeśli możesz mi udostępnić namiary to będę naprawde wdzieczna.... :)