fizyk 06.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witaj Aniu. Czytaj - znajdziesz coś ciekawego na pewno. Moj sąsiad wybudował domek z drewna. Pewnie z wieloma problemami się spotkał. Gdzie budujesz? Dyz adres idzie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Dyz - dziękuję za zdjęcia A nam górka nie dała rady, chociaż starała się jak mogła . Mamy dobre nowe opony . Anna - domek z bala to moje marzenie. Może kiedyś się spełni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.02.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witaj Aniu, miło mi widzieć tu następną budującą kobietkę. Napisz nam gdzie i co będziesz budowała.Dyz zdjęcia doszły. Bardzo żałuję, że nie mogliśmy wczoraj zostać do końca na spotkaniu, ale mam nadzieję, że następnym razem nic nam nie przeszkodzi.Aik namiary prześlę ci wieczorem, jak Piotrek wróci z pracy, pod warunkiem, że nie wykasował numeru do tego człowieka z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.02.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Właśnie wróciłam z ferii w górach i przebywałam chwil kilka w domku z bali. Bardzo fajny klimat się robi.Mam pytanie. Jaką macie wysokość pomieszczenia/ salonu na gotowo tzn. od podłogi do sufitu. Chyba już czujecie, że mam to spiep.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.02.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Właśnie wróciłam z ferii w górach i przebywałam chwil kilka w domku z bali. Bardzo fajny klimat się robi. Mam pytanie. Jaką macie wysokość pomieszczenia/ salonu na gotowo tzn. od podłogi do sufitu. Chyba już czujecie, że mam to spiep.... 2,70 znajoma buduje dom z bali ma podobno dobrych ciesli i dobra firme do calej reszty (pod klucz) jak ktos chce to moge spytac o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 06.02.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Dyz - dzieki za zdjęcia !!!!!!!!!! ale jak byś mógł podesłać te z wywiadu to by było super Fizyk - my mamy stare opony ale mamy również sposób na waszą górkę i też nie jest dla nas straszna Ja-anna - co do glazury to niestety nie znamy rozwiązań ale robiliśmy terakotę na deskach 3 lata temu i robiliśmy tak: najpierw warstwa kleju do glazury w którą zatopiliśmy siatkę, po wyschnięciu następna warstwa kleju na którą kładliśmy terakotę. Póki co wszystko jest ok - nic nie pęka. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 06.02.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam w nrozny wieczór .Własnie o tej porze wracam z pracy.Dzieki wielkie za powitanie. Fizyk-wiec ni to miasto ni to wie Hrubieszów baba-budowniczy - tak mojim marzeniem tez jest dom z bala i chociaz nie pozwolili mi wybudować tak jak chciałam to i tak zachowam klimat wewnštrz ,bedzie tylko drewienko,wszystkie ciany z drwena ,okna, drzwi,podłoga.Kominek-piec -postawi zdun tylko wkład do kominka dam.Troszkę glazury w łazienkach i terrakoty i kominy z cegły .Dach -dachówka ceramiczna.Takie mam plany ile z tego wyjdzie hmm,jak sie upre to wszystko zrealizuje. MaPi - jest to mały domek 90 m Konwalia2 ze strony dom w stylu (dom spokojnej staroci ,bo i mam juz swój wiek,eh ze tez w tym wieku ludziom odbija i nie siedza w bloku tylko jeszcze porywaja sie do budowy0 Pawson- jeli możesz podaj te namiary Prawde powiedziawszy to ciele juz mam,ale to pod klucz to mnie interesuje Kubus budowniczy ,z terakota poradzimy sobie ,ale te płytki w lazience z tym moze być problem. Ale moze jeszcze nie doczytałam wszystkiego ,moze ktos cos na tym forum mi podpowie,jest tu sporo takich co buduja z bala ,tylko cholera wykanczaja w stodku jakimis płytami i cały klimat zmarnowany wg mnie. pozdrawiam ja-anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.02.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj Aniu! Z tego co sie orientuję trzeba właśnie tymi płytami wykończyć - raz ze względu na wilgoć, dwa na konieczność utrzymania tych płytek. Ale przecież klimat drewniany i tak chcesz zamurować płytkami, więc chyba wszystko jedno do czego pod spodem przylegają, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 07.02.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną budującą Uff.....to w ogóle sukces że odważyłam się w końcu napisać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.02.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną budującą Uff.....to w ogóle sukces że odważyłam się w końcu napisać .... No to gratulacje pierwszego postu! Napisz gdzie, co budujesz i w jakim jesteś stanie. Bo tu niektórzy są już wykończeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.02.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną budującą Uff.....to w ogóle sukces że odważyłam się w końcu napisać .... przyjmujemy :) PS gratuluje odwagi . hihihihi PS2 co gdzie jak i kiedy budujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.02.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 o ladnie znowu bylem drugi... cale zycie drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.02.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 o ladnie znowu bylem drugi... cale zycie drugi Ale to kulturalnie ustąpić miejsca kobiecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 07.02.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 witam .MonikaB- wszystko zgadza sie w łazienkach nie zachpwam kilmatu drewna juz doczytałam co jak to sie robi uffffffff i na samą myśl juz mnie ogarnia strach ile jeszcze przede mana,ale dam rade .Coś podpowidza ludzie juz doświadczeni i będzie dobrze.Teraz czekam wiosny i juz będe mogła wysyłać zdjecia jak idzie krok po kroku.Teraz tylko drewienko suszy sie ,a na prawde jest piekne ,modrzew.po nocach mi sie sni,teraz,bo podobno w fazie koncowej ludzie juz maja tak dosyc,ze nawet nie maja ochoty na sny.Poczekamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 07.02.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Mam nadzieję że przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną budującą Uff.....to w ogóle sukces że odważyłam się w końcu napisać .... No to gratulacje pierwszego postu! Napisz gdzie, co budujesz i w jakim jesteś stanie. Bo tu niektórzy są już wykończeni. "Buduję" hehhe szumnie powiedziane w Turce,w zabudowie szeregowej czyli segmencik :) A jestem na etapie adaptacji projektu i rozmów z ekipami ...... I pilnie szukam sensownego kierownika -także jeśli macie kogos godnego polecenia to proszę o namiary.....No ładnie drugi post a ja już chcę Was wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.02.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witaj eska, segmencik czy wolno stojący te same nerwy i wrzody a wykorzystywaniem to się nie przejmuj, tu chyba ... kto nie skorzystał z rad forumowiczów niech pierwszy rzuci ... no właśnie czym ... Pawson co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.02.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam eska78, oczywiście bardzo chętnie przyjmiemy jeszcze jednego budowniczego, i nawet więcej . Jeśli twój projekt jest typowy to daj jakiegoś linka może? Co do kierownika to właściwie mogę dać ci namiary na naszego, nr telefonu na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 07.02.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam eska78, oczywiście bardzo chętnie przyjmiemy jeszcze jednego budowniczego, i nawet więcej . Jeśli twój projekt jest typowy to daj jakiegoś linka może? Co do kierownika to właściwie mogę dać ci namiary na naszego, nr telefonu na priva. Link do mojego projketu to : http://polskiedomy.pl/wyniki.php?name=pd0058 Marta jeśli możesz mi udostępnić namiary to będę naprawde wdzieczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 07.02.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Pawson Tymi 2,70 mnie dobiłeś. Nam wychodzi ledwo 2,45!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.02.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam nowo-przybyłych i stałych bywalców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts