MaPi 07.02.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Justyna 99, u nas ma być jakieś 2,50 ile będzie dokładnie to się dopiero okaże jak się zrobi posadzkę. Myślę, że jeśli nie masz 2 m wzrostu to te 2,45 nie będzie złe. W blokach jest 2,50 i ludzie żyją i głów o sufity nie obijają, więc nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 07.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Fajne sa te zwarte domki ,a mój wybranek albo moja wybranka bedzie w tym stylu http://www.szkielet.com.pl/projekty/?projekt=163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Jeśli chodzi o salon - u nas też 2,70. Ale u nas niższy wyglądałby jak pudełko do butów . No właśnie - ciekawe jak górale kiedyś wykańczali łazienki... Dla mnie dom z bala powinien być "z bala" w obie strony, czyli optymalnie żadnych karton-gipsów i innych szkieletowych wynalazków. po prostu czyste żywe drewienko tradycyjnie ocieplone... Ponoć takie domy były bardzo ciepłe, jesli porządny majster budował. Tylko nie piszcie, że górale nie mieli łazienek p.s. - mój domek to też Konwalia, ale taka: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=46&sid=5 w lustrzanym odbiciu i po "kosmetycznych" zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.02.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 idkam ty swoj domek stawiales z belitu 24 czy z 30 ?, jaka masz powiezchnie dachu? Aik, 24cm, daszek ok. 240m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 07.02.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 wcale nie mialem takiego zamiaru górale mieli lazienki jak najbardziej ale poza domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 wcale nie mialem takiego zamiaru górale mieli lazienki jak najbardziej ale poza domem W potocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Tylko nie piszcie, że górale nie mieli łazienek Mieli. Ale bez glazury. U mnie 2,60 i jestem załamana! Za nisko. Ale może to tylko moje obszarnicze zapędy i po wykończeniu będzie lepiej? Mimo wszystko poniżej 2,50 już to kicha. W bloku są mniejsze powierzchnie. Ale znajomi mają tak własnie w 30m salonie (spip... przez ekipę) i szło sie przyzwyczaić. Tylko bez żyrandola. Kierownika budowy za to mam do d..., więc nie polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 07.02.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ale ja nie jestem góralka ,u nas mamy tylko góre tatarska-nawet nie wiem skąd taka nazwa,wiec łazienke zrobie w domku. A podpowiecie mi jakiej firmy macie dachówke? dobra jestem,jeszcze drzewo w lesie a juz dach kryje ale juz taka jestem dowiem sie wszystkiego to mi sie przyda.Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 07.02.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 : znajoma buduje dom z bali ma podobno dobrych ciesli i dobra firme do calej reszty (pod klucz) jak ktos chce to moge spytac o namiary jesli mozesz to spytaj bardzo prosze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 07.02.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich nowych i starych budowlancow Mam oferte 4300 na piec Viesmana Vitopend 100 z cyrkulacja ale bez pogodowki, czy to jest dobry piec, i jak wypada on cenowo, moze macie jakies ciekawsze oferty. Ps nikt nie jest zadwolony ze swojej ekipy od dachu, ze nie przeslaliscie mi zadnych namiarow Polećcie mi dobry tartak gdzie mozna kupic wiezbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ale ja nie jestem góralka ,u nas mamy tylko góre tatarska-nawet nie wiem skąd taka nazwa,wiec łazienke zrobie w domku. A podpowiecie mi jakiej firmy macie dachówke? dobra jestem,jeszcze drzewo w lesie a juz dach kryje ale juz taka jestem dowiem sie wszystkiego to mi sie przyda.Prawda? Ja też najpierw "obgadany" miałam dach , później całą resztę. Także nic nowego, zwykła kolej rzeczy . Dachówkę mam L15 Koramic czerwona angoba. Bardzo w porządku cenowo i jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich nowych i starych budowlancow Mam oferte 4300 na piec Viesmana Vitopend 100 z cyrkulacja ale bez pogodowki, czy to jest dobry piec, i jak wypada on cenowo, moze macie jakies ciekawsze oferty. Ps nikt nie jest zadwolony ze swojej ekipy od dachu, ze nie przeslaliscie mi zadnych namiarow Polećcie mi dobry tartak gdzie mozna kupic wiezbe. U nas byli bardzo dobrzy cieśle - ale siedzą teraz w Anglii jak połowa dobrych cieśli w tym kraju . Jak odgrzebię namiary, to ci prześlę Kojarzy mi się, że chyba MonikaB miała jakąś rewelacyjną ekipę z gór... Może jeszcze nie wyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich nowych i starych budowlancow Mam oferte 4300 na piec Viesmana Vitopend 100 z cyrkulacja ale bez pogodowki, czy to jest dobry piec, i jak wypada on cenowo, moze macie jakies ciekawsze oferty. Ps nikt nie jest zadwolony ze swojej ekipy od dachu, ze nie przeslaliscie mi zadnych namiarow Polećcie mi dobry tartak gdzie mozna kupic wiezbe. Aik zajrzyj do mnie na budowę i ocenisz efekty pracy moich dekarzy a na priw podaję namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 07.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Polećcie mi dobry tartak gdzie mozna kupic wiezbe. Podam ci namiary na prva wieczorem.Wydaje mi sie ze sa to ludzie odpowiedzialni współpracujemy z nimi ,jak narazie nie mam zastrzezen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.02.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ale ja nie jestem góralka ,u nas mamy tylko góre tatarska-nawet nie wiem skąd taka nazwa,wiec łazienke zrobie w domku. A podpowiecie mi jakiej firmy macie dachówke? dobra jestem,jeszcze drzewo w lesie a juz dach kryje ale juz taka jestem dowiem sie wszystkiego to mi sie przyda.Prawda? Ja też najpierw "obgadany" miałam dach , później całą resztę. Także nic nowego, zwykła kolej rzeczy . Dachówkę mam L15 Koramic czerwona angoba. Bardzo w porządku cenowo i jakościowo. U nas również L15 A co do wysokości salonu, u nas na brudno jest 2,65m. Po odliczeniu tynku na sufit i podłogę mam nadzieję że zostanie ciut więcej niż 2,5m. Przy czym gdyby ekipa zrobiła dokładnie zgodnie z projektem to pewnie i 2,4m by nie zostało bo się projektantowi nie chciało przy zmianie stropu z monolitu na teriwę wysokości kondygnacji zweryfikować tylko poodejmował od tego różnicę w grubości stropu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 07.02.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Dzieki wszystkim za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 07.02.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ja - anna! Kupa tartaków jest koło Zwierzyńca. Jak będziesz chcieć dokładne namiary to ich poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 07.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ale ja nie jestem góralka ,u nas mamy tylko góre tatarska-nawet nie wiem skąd taka nazwa,wiec łazienke zrobie w domku. A podpowiecie mi jakiej firmy macie dachówke? dobra jestem,jeszcze drzewo w lesie a juz dach kryje ale juz taka jestem dowiem sie wszystkiego to mi sie przyda.Prawda? Ja też najpierw "obgadany" miałam dach , później całą resztę. Także nic nowego, zwykła kolej rzeczy . Dachówkę mam L15 Koramic czerwona angoba. Bardzo w porządku cenowo i jakościowo. U nas również L15 A co do wysokości salonu, u nas na brudno jest 2,65m. Po odliczeniu tynku na sufit i podłogę mam nadzieję że zostanie ciut więcej niż 2,5m. Przy czym gdyby ekipa zrobiła dokładnie zgodnie z projektem to pewnie i 2,4m by nie zostało bo się projektantowi nie chciało przy zmianie stropu z monolitu na teriwę wysokości kondygnacji zweryfikować tylko poodejmował od tego różnicę w grubości stropu ... Właśnie na brudno też miałam 2,65 ale zachciało mi się podwieszanych sufitów i innych bajerków. Mea culpa. Męża też, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.02.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 1. justyna: wysokosc poniezej 260 na dol to troche kiepsko ... na gorze to co innego sam robie 250 na poddaszu i jest OK 2. Tartak w Biłgoraju - Łupikasza tel. 606-306-571 kilka osob z forum od niego bralo w tym ja i sobie chwali ... 3. Ekipa od dachu moja, IDKAMA i MAPI robi dobrze dach .. zle obsadza okna no i jest bardzo zajeta ciagle ..czy ich polecam ?? chyba mimo wszystko tak ... ale odpowiedzialnosci nie dam hihihihi.. jesli chcesz to pisz na priv 4. je-anna: ekipa do wykonczenia domku drewnianego co mialem ci polecic ... jednak ci sie nie przyda bo oni wszystko wykancaja wlasnie plytami .hihihihi 5. kierownika budowy nie polece .. bo moj nie zajmuje sie tym normalnie /nie ma czasu/ pozdrawiam PS. dyziu ... rzucic mozna oczywiscie berecikiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.02.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 U nas na dachu również L15 czerwona angoba. Ekipa od dachu, jak pisał Pawson, źle obsadza okna, ale generalnie są ok. Poza ich punktualnością, i nie piszę tu o spóźnianiu się na godzinę. Aik o tych bloczkach wczoraj zapomniałam, ale mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem sobie przypomnę . Co do drewna na więźbę brałam również u pana Łupikaszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts