Wolf PL 08.02.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 To jak to jest że materiały podrozały w ciagu roku dwukrotnie. Bo ja znalazłem najtaniej za 2.8 z transportem i rozładunkiem.A wiem że to niska cena (chyba) bo gdzie indziej mają ponad 3 zł.Podaj mi namiary na twoje źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.02.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 My robiliśmy ściany fundamentowe z bloczków. Kupowaliśmy je po 2 zł za sztukę, bez faktury. A kupowaliśmy u faceta spod Radomia. Namiary mogę przesłać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.02.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 aik Podaję Ci namiary na mojego dekarza: Jerzy Sienkiewicz tel. 602621753. Ma dobrą ekipę, robi szybko (więźba + dachówka) w 2 tygodnie, ale nie jest tani (ja płaciłem 50 zł/m.kw.) Zdjęcie mojego dachu (z lotu ptaka) poniżej (dom w stanie wykończenie pół roku temu). Pozdrawiam Wiesiek hej u nas dach robił ten sam facet i tez jesteśmy zadowoleni z jego roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam jeszcze jedno pytanko, czy podpisywaliscie umowe z ekipa na stan surowy, jesli tak to moglby ktos mi taki formularz umowy podeslac na moje pr. konto muratora. Moja ekipa mowi ze nie zawsze podpisuja umowy ale jesli ja chce to niema problemu. Aik my podpisywaliśmy umowę i nam sie przydała daj nam na priva e-maila to ci wyslemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.02.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Witam Mam pytanie czy ktoś z was wykonywał ścianę fundamentowa z bloczków. Gdzie i w jakiej cenie kupowaliście bloczki fundamentowe. jak my kupowaliśmy bloczki w zeszłym roku to nam podawali ceny od 2,50 do 3,70 z dostawa i rozładuniek i na fakturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 08.02.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 3,90-cena z hurtowni na Nizinnej-inne rzeczy maja w "normalnych" cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Bloczki 2,9 w omedze, 2,8 kolo Swidnika przy lotnisku, a jutro bede wiedziala ile w stalmecie i maxformie.Do wszystkich ktorzy brali wiezbe od pana Lupikasza, udalo sie wam cos jeszcze wynegocjowac z ceny jaka wam podal. Mi wiezbe wyliczyl na 6,5 tys, i niewiem czy jest sens sie targowac,Na moja wiezbe trzeba podobno 110m drewna, tylko rozmawialam z nim przez tel. i niewiem czy m2, m3 czy biezacych. A tak wogole to ja go chyba zle zrozumialam, bo cosik mi sie te metry niezgadzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 08.02.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Najpierw niech twoj projekt obejrzy dekarz i wszystko policzy a pozniej zamawiaj, jak zrobisz odwrotnie to morzesz miec ciepło podczas budowy. Drewno podaje sie w m3 i cena liczone jest za m3 więźby, jesli juz to mozesz miać 11m3 ale na pewno nie 110 no chyba że budujesz jakis pałac:). Jesli chodzi o p.Łupikasze to może to być różnie, targować sie zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wydawalo mi sie ze wiezbe przelicza ten co ja wykonuje, czyli tnie w tartaku. Jesli dekarz sie gdzies przy wyliczeniach pomyli, tartak potnie na podstawie wyliczenia dekarza to do kogo mam isc puzniej w sprawie reklamacji, a tak ide prosto do tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 08.02.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ale to dekarz ci robi dach a nie tartak, on wie gdzie moze byc jakis problem, ile zapasu musi sobie zostawic, gdzie konstrukcyjnie wzmocnic. W sumie to w tartaku im jest wszystko jedno, jak u nich zamowisz to tak ci zrobia ale jak bedzie za mało albo za krotkie to dekarz bedzie miał do ciebie pretensje ze ma przestoj a nie do tartaku i to ty bedziesz miał sraczke. Najlepiej jest zwalic to na dekarza, on wyliczy, przeanalizuje, da ci wypis czego ile potrzeba, ty tylko zamawiasz i placisz kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 09.02.2006 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U mnie też liczy dekarz i sam zamawia w tartaku,ja tylko płacę.Drewno oczywiscie impregnowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.02.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 U mnie dekarz nie zagłębiał się bardzo w wykaz który był w projekcie i tylko zrobił różnicówkę. Potem na placu zostało mi ... no z 1,5m3 napewno. Teraz meble pewnie będe robił ... Aik a co do ceny to jeżeli to jest 11m3 to cena całkiem niezła ale targować się zawsze można Pana Jurka to wogóle muszę pochwalić za operatywność. W trakcie wykonastwa dachu zmieniliśmy dekokonstrukcję więźby i trzeba było na gwałt parenaście metrów na płatwie załatwić. Jak na złość było to w poniedziałek przed wszystkimi świętymi. Sam już niestety nie miał możliwości dowieźć ale, podzwonił, urochomił znajomych ... za 3 godziny drewno było już na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.02.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 AIK: gesio ma racje ... niech dekarz sobie sam policzy ... wg mnie nawet lepiej zeby nie widzial wyliczenia z projektu .. ty ew. mozesz sobie pozniej porownac i wyjasniac roznice. Tartakowi bym nie zlecal liczenia bo tak naprawde to im nie zalezy i to nie oni beda z tego robic dach... Z tego co widzialem u siebie to w projekcie nie bylo wszystko idealnie wyliczone, natomiast jak stasiek policzyl to praktycznie nic nie zostalo ... POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.02.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Z tego co widzialem u siebie to w projekcie nie bylo wszystko idealnie wyliczone, natomiast jak stasiek policzyl to praktycznie nic nie zostalo ... POzdrawiam a nawet zabrakło ach te płatwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 To jak to jest że materiały podrozały w ciagu roku dwukrotnie. Bo ja znalazłem najtaniej za 2.8 z transportem i rozładunkiem.A wiem że to niska cena (chyba) bo gdzie indziej mają ponad 3 zł. Podaj mi namiary na twoje źródło. Wolfie - ja kupowalem bloczki w super cenie od Idkama Ale wziąłem wszystko co miał To co, nikt nie jedzie do W-wy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.02.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Wolfie - ja kupowalem bloczki w super cenie od Idkama Bo z własnym transportem To co, nikt nie jedzie do W-wy?? A nie, wiesz ... czekamy nalotnisko, jak zdążą zbudować to polecimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.02.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dzieki wszystkim za odpowiedz i ostrzezenie, w takim razie czekam na pana Stasia az wroci z Zakopanego i daje mu projekt wiezby do przeliczenia, ale wiezbe to chyba warto zamawiac u pana Lupikasza.My sie chyba wybieramy do WW ale na 100% to jeszcze niewiem, w zeszlym roku bylismy, bylo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 09.02.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 MaPi dziękuję za namiary a co z tymi hydraulikami co podałam Wam telefony jest ktoś godny uwagi? Podobno w Maxformie mają tanie bloczki ale jakoś ten sklep nie przypadł mi do gustu - może dlatego że trafiliśmy do nich 15 min przed zamknęciem i tak się biedule spieszyli do domu, że zapomnieli o klientach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 09.02.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Wolf a z czego będziecie budowali? Bo z tego co pamiętam to w Maxformie przede wszystkim mieli ceramikę, BK też mieli, ale nie były tam szczególnie atrakcyjne ceny. To samo dotyczyło Omegi, Inwestora i Stalmetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 09.02.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Wolf a z czego będziecie budowali? Bo z tego co pamiętam to w Maxformie przede wszystkim mieli ceramikę, BK też mieli, ale nie były tam szczególnie atrakcyjne ceny. To samo dotyczyło Omegi, Inwestora i Stalmetu. Z Ytonga przynajmniej na razie taki mamy pomysł, ale do czasu postawienia ścian wszystko może się zmienić. Byliśmy u kilku osób które mają dom z Ytonga i są ogromnie zadowolone, mieszkają już 3 rok i mówią, że jest super. Co do Maxformu to chyba już tam nie pójdę, ale w Lublinie jest na szczęście dużo innych sklepów i hurtowni godnych polecenia może ktoś poleci coś z własnej praktyki? A Wy z czego macie wybudowany dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts