guit 02.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 hej info dla tych, ktorzy sa na etapie wykonczenia (siebie i domku ) znalazlem tanio panele podlogowe AC4 Eurofloor (35 zl/m2 przy wiekszej ilosci), jesli wezmiemy wiecej, to bedzie jeszcze taniej co prawda nie znam firmy, ale rzucilem zapytanie na grupy dyskusyjne, moze ktos sie wypowie "na oko" wygladaja bardzo porzadnie pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.03.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mam pytanie ( pilne ): Ile płaciliście dakarzom za m2 dachu (więźba+ położenie dachówki+ obróbki + orynnowanie) ? Najniższa proponowana cena, jaką znalazłam w okolicy to 35zł/m2. Czy można taniej? - jeśli tak, to bardzo proszę o namiary !!! Ponawiam pytanie: Ile płaciliście za m2 dachu? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 02.03.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ella, nie odpowiadam na pytanie, bo dach robil moj tesc ze swoja ekipa wiec byloby to dalece nie miarodajne jakbym Ci powiedzial ze np. m2 dachu kosztowal setke wodki pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 03.03.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ella, ja dach będę robił w tym roku. Moi dekarze (polecani) po analizie projektu wycenili robotę za wszystko (więźba, łaty, folia, kontrłaty, dachówka, obróbki, okna połaciowe, rynny) po 45 zł/m.kw.I na tym stanęło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.03.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Dzięki za info , może ktoś jeszcze? Walczę o dobrą cenę , bo mam strasznie wielki dach... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 03.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Hejka, Witam wszystkich forumowiczów - "rodaków" Cieszę się, że lubelskie ma swoją własną grupę - Michalus miał fantastyczny pomysł stwarzając ten wątek. Ja jestem dopiero na etapie zakupu projektu - po wielu miesiącach poszukiwań wybór padł na Karol 2 (jakby ktoś chciał obejrzeć: http://www.domdlaciebie.com.pl/_parterowe/_karol/karol.html ), w tym roku planuję zrobić przynajmniej stan zero. Ściany mam zamiar stawiać z silikatów (czyżby jako pierwszy w okolicy?). Z tego co się zorientowałem, w tym roku zaczynają też Waldeken, Tomek81, Wukan, Tommi5, Adasko i PPawluk (jeszcze bez zezwolenia?), a Ella zdążyła z fundamentami w ostatniej chwili w 2003. Ale oczywiście pozdrawiam wszystkich Zwłaszcza umęczonych Agamona i Krzyszt17 - nie martwcie się, ja też będę miał dość Aha, buduję 5 km za Czechowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 03.03.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witam i pozdrawiam Z tego co widze jestesmy mniej wiecej w tym samym miejscu i chcemy zajsc w tym roku w to samo miejsce - mam nadzieje na owocna wspolprace. Nie pisz ze bedziesz mial dosc - na razie jeszcze trzeba wierzyc ze NAM pojdzie jak po masle - super budowlancy mili urzednicy i OGROMNIASTE rabaty (sie rozmarzylem ...) che che Bedziecie na targach budowlanych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 03.03.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 witaj Witol coraz nas wiecej i o to chodzi zycze w miare bezproplemowych zalatwien, tanich i dobrych fachowcow - a co za tym idzie jak najmniej nerwow pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 03.03.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Na targi wybieramy się całą rodziną, prawdopodobnie w piątek przed południem. Trzeba zbierać informacje, promesy rabatów, opinie, stosy ulotek, próbki betonu, paluszki i czipsy, baloniki i w ogóle wszystko o dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 03.03.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ella Ja płaciłem za dach 45zł/m2 tj za więźbe, folia, łaty , kontrłaty,krycie dachówką,obróbki kominów- 4, orynnowanie pełne, wyłaz dachowy. Ella proponuję ci aby ekipa wyceniła dach przed robotą i umów się ryczałtem za całość i umowa na papierze!!!!- w czasie krycie zawsze coś się powiekszy( nie będziesz ciąć na pół dachówki) Pozdrawiam jesteście tak optymistycznie nastawieni ,ze mi się zaczyna udzielać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 03.03.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witam wszystkich starszych i nowych formułowiczów z lubelszczyzny. Cieszę się, że znowu odezwał się Agamon (wiosna idzie, więc trzeba zbierać siły do ...). Dzięki Witol za tego umęczonego, na jesieni rzeczywiście byłem , teraz jest znacznie lepiej . Ella, przez telefon podawałem cenę zrobienia dachu, po przeliczeniu tego na m2 wychodzi za to co u Agamona 40zł/m2. Mam prośbę do Witol, ponieważ nie będę mógł być na targach (trzy tygodnie przerwy w życiorysie - sanatorium na drugim końcu Polski) nazbieraj i dla mnie trochę ulotek, baloników, a nie zapomnij o paluszkach i czipsach. Guit, czy te panele o których piszesz, są naprawdę niezłe, bo cena jest bardzo dobra. Pozdrawiam Wszystkich z Lublina i okolic. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 03.03.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Cieszę się, że grono nam się powiększa, zwłaszcza o początkujących czyli takich jak ja Krzysztofowi życzę błogiego relaksu w sanatorium i zebrania sił do walki z wykończeniem domu. Pozostałym pożytecznie spędzonego czasu na targach - o ile się wybierają Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 03.03.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Krzysztof 17 jak jedziesz do senatorium to dam ci radę jak ten wnuczek dziadkowi w kawale" dziadziu jak będziesz chciał iśc na lewiznę to wybieraj te kaszlące " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.03.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 ))) swieta racja agamon krzychu - panele wygladaja naprawde niezle... z tego co pamietam to taka seria: http://www.eurofloor.pl/original/classic.html pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 04.03.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Hej wszyscy: 1. Jakie robicie stropy ?? - W moim projekcie sa monolityczne zelbetowe ale wlasnie zasiegnalem jezyka ze sa pracochlonne, dlugo schnal i w ogole - to opinia zaprzyjaznionego "speca" dlatego pewnie bede robil inne - nie mam pojecia jakie - poradzcie cos ... PS. Moze jakies male spotkanko jeszcze zanim sezon budowlanyw pelni sie zacznie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.03.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 aha - cene taka uzyskalem, bo biore ok. 120m2... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.03.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Pawel - w moim projekcie tez byly plyty monolitycznezastosowalem lzejszy system Teriva Nova (pustaki keramzytowe) pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 04.03.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 guit - jak sadze tez masz z pracy podglad na forum Czy robiles ta zmiane na etapie projektu / czy na budowie Jesli na etapie projektu to ile chcial za to projektant ?? Dlaczego zdecydowales sie na zmiane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.03.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 hej nie robilem tego na etapie projektul - wyszlo w trakcie, bo zobaczysz jak wiele jeszcze nie jestes w stanie przewidzioec na etapie samego projektu - duzo wyjdzie w trakcie co do stropu - zdecydowalem wraz z kierownikiem budowy - strop bedzie lzejszy i cieplejszy pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 04.03.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Do PPawluk - polecam lekturę następnego tzn. kwietniowego numeru Muratora. Ma być artykuł o stropach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts