Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ella

Ja płaciłem za dach 45zł/m2 tj za więźbe, folia, łaty , kontrłaty,krycie dachówką,obróbki kominów- 4, orynnowanie pełne, wyłaz dachowy.

Ella proponuję ci aby ekipa wyceniła dach przed robotą i umów się ryczałtem za całość i umowa na papierze!!!!- w czasie krycie zawsze coś się powiekszy( nie będziesz ciąć na pół dachówki)

Pozdrawiam

jesteście tak optymistycznie nastawieni ,ze mi się zaczyna udzielać :)

Ella, przez telefon podawałem cenę zrobienia dachu, po przeliczeniu tego na m2 wychodzi za to co u Agamona 40zł/m2.

Krzysztof

Bardzo Wam dziękuję za informacje i rady :) !

Pozdrawiam serdecznie :) :) :) !

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Agamon, dzięki za rady... wnuczka :lol: , obiecuję wrócić, zdrowy i nie kaszlący.

Jeśli chodzi o strop, to u mnie też był żelbetowy i przy adaptowaniu projektu architekt zaproponował zmianę na gęstożebrowy (teriva), ja się zgodziłem, a że potem wyszedł Winerbergera to też nic się nie stało. Przy niedużych rozpiętosciach nie trzeba było robic obliczeń i ta zmiana nic nie kosztowała, po prostu architekt zrobił w projekcie odpowiedni wpis.

Dzięki Guit za odpowiedź w sprawie paneli, ale ja już chyba nie zdążę przed wyjazdem ich obejrzeć i ewentualnie kupić. Cieszę sie, że kupiłem okna, zamówiłem drzwi, wełnę i styropian, wkład do kominka, piec CO, glazure i terakotę, troche przewodów elektrycznych, jutro zamawiam grzejniki i kawałek kotłowni. Reszta musi poczekać aż wrócę.

Pozdrawiam i życzę wszystkim owocnej pracy na budowach.

Ella, czy kupiłaś już drewno swojego Atmosa? U mnie schnie juz 10m3 dębiny i tyle samo buczyny, a i tak do przyszłego sezonu nie wyschnie.

Pozdrawiam Krzysztof

Witam wszystkich forumowiczów

służę radą i pomocą w tematyce materiałów budowlanych,

posiadam w sprzedaży pokrycia dachowe, materiały ścienne, izolacyjne,

i praktycznie wszystko co potrzebne do budowy i wykończeniówki

dla forumowiczów zapewniam wysokie rabaty.

serdecznie pozdrawiam

Andrzej

witam wszystkich zapaleńców ,ja też zdecydowałem sie na budowę wlasnego domku w Lublinie.obecnie jestem na etapie adaptacji projektu.mam prośbę dotycząca badanie geologicznego gruntu -dzialka jest na skarpie.Może ktoś z was moze polecić osoby które sa w stanie wykonać to badanie.pozdrawiam

:p

ZAMORDUJE !!!!!!!!!!!!!

Wlasnie do mnie dotarlo jaki prezent zafundowal mi moj "kochany" ustawodawca . :evil: :evil: :evil: :evil:

Od 1 stycznia 2004 przestaly istniec jakiekolwiek plany zagospodarowania przestrzennego. W moim przypadku (działka w okolicach Janowskiej) oznacza to ze zamiast tygodniowego oczekiwania na wypis z planu miejscowego zagospodarowania ktory byl gotowy od zawsze mam czekac 2-3 m-ce na decyzje o warunkach zabudowy

- oczywiscie takich przypadkow jest mnostwo co skutecznie paralizuje prace calego UM i dodatkowo wydluza i tak przydluga droge ...

- niezly musza miec tam teraz balaganik a w srodku moje male, biedne, opuszczone podanko o wydanie decyzji nt warunkow zabudowy :cry:

Wroce na forum za 10 lat jak to sie wyjasni :cry: :cry: :cry: i zaczne budowe ...

PPawluk - u mnie również wszystko pod górę, dlatego postanowiłem, że w tym roku jeszcze udzielę sobie urlopu wypoczynkowego od budowania i zacznę w przyszłym. Nawet jeśli otrzymam pozwolenie w tym roku, to już nie będę miał czasu na zorganizowanie dobrych i sprawdzonych ekip.

No i oczywiście wszystkiego naj.... dla wszystkich Pań, szczególnie tych budujących.

Pozdrawiam