Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich ;). Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny...

P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę ;)

Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować :lol: . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa ;)

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich ;). Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny...

P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę ;)

Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować :lol: . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa ;)

Ja się nie zarzekam. Lubię bociany :D

:D :wink:

Dzień dobry - 100 lat mnie tu nie było ;)

Witam wszystkich Nowych i staruchów-bywalców również :)

ale do rzeczy - potrzebuję namiarów na dobra i taniš ekipę brukarzy - kostkarzy :) którzy dodatkowo majš dobre upusty jeœli chodzi kostkę ;)

Gdybyscie mieli sprawdzone kontakty to czekam niecierpliwie ;)

Pozdrawiam,

Qrcze! Ale bocianowo! Gratulki dla wszystkich, którzys ię przyznali ... i nie :wink: To ja chyba za seniorke tu będę robić, bo mój 13-latek już mnie przerósł. Na szczęście 10-cio latek, jescze sie czasem pieści i bawi w bobasa.

szymoszkowa, rzucałam chyba na forum doskonałegop elektryka. Może nie zaplątał się gdzieś we druty? :wink:

Może po południu odszukam, jak nie znajdziesz.

Dzień dobry - 100 lat mnie tu nie było ;)

Witam wszystkich Nowych i staruchów-bywalców również :)

ale do rzeczy - potrzebuję namiarów na dobra i taniš ekipę brukarzy - kostkarzy :) którzy dodatkowo majš dobre upusty jeœli chodzi kostkę ;)

Gdybyscie mieli sprawdzone kontakty to czekam niecierpliwie ;)

Pozdrawiam,

Brukarza nie mam, ale zdradź z jakiej firmy polecają brać kostkę. Myślę, że za 2-3 miesiące będę już w temacie.

Guit witam ponownie brukarza niestety niemoge polecic u nas bedzie robic malzonek, :wink: po swietach zglosze sie po brame i kibelek.

Co do chydrauliki to mi wyliczyli 20tys w tym piec z zasobnikiem, kaloryfery, wszystkie rurki do cw i co, no i w tym robocizna 5tys, firma nienajtansza Wiesman niedaleko Maxformu, ale ja ta wycene to dalam tylko zeby wiedziec na ile kasiorki mam sie przygotowac w przyszlosci. Jak juz bede na etapie instalacji to sadze ze zdecyduje sie na jednego poleconego chydraulika + materialy we wlasnym zakresie, podobno wychodzi duzo taniej

Pozd

witam wszystkich! Temat pewnie jest juz przerobiony ale kilka postów wczesniej było o budowie ścian. Niedawno się za to złapałem. Biorąc pod uwagę ceny jakie mi proponowano to najtaniej wychodziło mi budować z bk 24+ styropian + bk 12. Budowanie z jednego pustaka i ocieplanie go np 12 styropianu (na felc) jest sporo droższe a ocieplanie wełną to juz kosmos. Ja buduję z u220 + 12 wełny + cegła k3 (12 cm) a i tak jest to tańsze niz np bk i ocieplenie na zewnątrz z wełny czy styropianu. Minusem jest troszke grubsza ściana i zmniejszenie powierzchni domu.

Monika B-wyszukiwarka nie znajduje twojego postu albo ja kiepsko wpisuję.Jeśli wpadnie ći w ręce to ja nadal jestem chetna.Wiesz,czytam wszystko ale jak mnie jeszcze coś nie dotyczy to wypuszczam z pamięci.I zle robię.Teraz będę sobie spisywać wszystkie konkretne informacje i potem będzie jak znalazł.

Dlaczego ściana bk+ocieplenie+ bk jest tańsza niż bk+ ocieplenie?

Cześć Wszystkim!!!!!!!!!

Mam pytania...

1. Czy 40,00 PLN za "punkt" elektryczny to dużo, czy mało?????

Dodam, że z materiałem. Do punktu Gość zalicza: punkt świetlny i wyście do gniazdka (bez włączników światła). Bez tablic.

2. Czy za schody dębowe z obróbką (21 stopni), deska przy ścianach i części przedniej) bez balustrady - 5800,00 PLN to dużo??????

Pliiiissss, bo muszę się w tym tygodniu zdecydować!

Dzięki!

Cześć Wszystkim!!!!!!!!!

Mam pytania...

1. Czy 40,00 PLN za "punkt" elektryczny to dużo, czy mało?????

Dodam, że z materiałem. Do punktu Gość zalicza: punkt świetlny i wyście do gniazdka (bez włączników światła). Bez tablic.

2. Czy za schody dębowe z obróbką (21 stopni), deska przy ścianach i części przedniej) bez balustrady - 5800,00 PLN to dużo??????

Pliiiissss, bo muszę się w tym tygodniu zdecydować!

Dzięki!

wg mnie to duzo a przynajmniej troszke wiecej niz by nalezalo zaplacic

sprawdz jeszcze jak liczy kilka gniazdek w jednej ramce ... dla jednego to ciagle jeden punkt a inny przelicza kazde gniazdko jako punkt

Dodatkowo czy pomiary i te sprawy juz wchodza w to 40 ?? i ile za tablice doliczy ...

dodatkowo ty masz belit a za to powinno byc taniej ... niz np u fizyka czy u mnie w ceramice ...

Wczoraj wzięłam urlop i pchnęlam kilka rzeczy.

Drzwi wewnętrzne zamówione - PORTA

Projekt kuchni - II podejście zaliczone

Namierzony stolarz do schodów (ale nie odwiedzony jeszcze)

Umówieni na poniedziałek goście od rolet zewnętrznych.

Jedna porażka - nie zdążyliśmy obejrzeć dokonań gościa od tynków zewnętrznych.