eska78 20.03.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Chodzi mi o to z czego robiliscie ściany piwnic jeśli oczywiście je macie? z cegły czy bloczków fundamentowych Ja zamierzam mieć piwnicę z cegły.......podobno jest cieplejsza niż z bloczków...Ale niestety koszt robocizny z cegły aniżeli z bloczku jest większy. A i również jestem zainteresowana kimś od przyłącza wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 20.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Jeśli chodzi o przyłąze wody, to (poza Lublinem) wydaje mi się, że najlepiej taką robotę zlecić gminnemu konserwatorowi sieci wodociągowej. On ma wszelkie uprawnienia, poza tym odbiera takie roboty i łatwiej mu wszystko załatwić w gminie. Za jednym razem macie wszystko - ja tak zrobiłem. Pozostaje się dogadać w kwestii ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 20.03.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy może ma ktoś jeszcze pomysł, jak zbudować komin z cegłą klinkierową ponad dachem, a pod tym bloczki z keramzytu z kanałami w środku? I żeby to wszystko się nie spier.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 20.03.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Jeśli chodzi o przyłąze wody, to (poza Lublinem) wydaje mi się, że najlepiej taką robotę zlecić gminnemu konserwatorowi sieci wodociągowej. On ma wszelkie uprawnienia, poza tym odbiera takie roboty i łatwiej mu wszystko załatwić w gminie. Za jednym razem macie wszystko - ja tak zrobiłem. Pozostaje się dogadać w kwestii ceny Zrobiłem tak jak mi poleciłeś,rzeczywiście zadnych problemów Wielkie dzięki-pozdr AREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.03.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witajcie Zaglądam na chwilę - a tu ruch jak na krakowskim ... A mnie rozłożyła choroba. Cały weekend przeleżałem. Jutro napisze coś więcej. Pora do domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 20.03.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 my też planujemy piwnicę z cegły, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 20.03.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moi też prawie wszyscy kichaja i prychają.To co,nie ma dla mnie dobrego kierownika budowy?A może wziąć takiego do wpisu w książkę a kogoś bez uprawnień do pilnowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 20.03.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Borf,właściwie to nic tak szczególnego.No może mam wiekszą wiedzę o wkładach kominkowych.Ja chcę zacząć już zaraz więc trochę wiedzy już mam i kontakty,żródła też.Decyzje co do materiałów dawno podjete.A,jest jedna rzecz.To sa gotowe elementy ogrodzenia:słupki,murki,czapki -to jest z jakichś prefabrykatów,udają klinkier czerwony lub piaskowy.Jedna firma miała obrzydliwe,takie sztuczne ale druga takie całkiem znośne.Bardzo ładna była ekspozycja betonowa udająca drewno,piaskowiec itd.Bruk-Betu -kamień dekoracyjny Relief.Pasowałyby mi opaski ikominy z piaskowca ale nie liczyłam jeszcze kosztów .Te wyroby betonowe są ładne ale nie ma do nich cennika,trzeba będzie kontaktować się z firmą.Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Dzięki za informację. My w tym roku nie będziemy się wprowadzali, więc na dopieszczanie będzimy mieli jesienne i przyszłoroczne wiosenne. W tamtym roku przez wybory nie dano mi było. Byłem na tych małych. Porażka. Jeśli chodzi o przyłąze wody, to (poza Lublinem) wydaje mi się, że najlepiej taką robotę zlecić gminnemu konserwatorowi sieci wodociągowej. On ma wszelkie uprawnienia, poza tym odbiera takie roboty i łatwiej mu wszystko załatwić w gminie. Za jednym razem macie wszystko - ja tak zrobiłem. Pozostaje się dogadać w kwestii ceny Też jestem tego zdania ... przy stoisku firmy oferującej różne elementy z keramzytobetonu (spod Lubartowa) - również takie pustaki z kanałami wentylacyjnymi lub kominowymi w środku. ... Możesz podać mi namiar na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 21.03.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ... przy stoisku firmy oferującej różne elementy z keramzytobetonu (spod Lubartowa) - również takie pustaki z kanałami wentylacyjnymi lub kominowymi w środku. ... Możesz podać mi namiar na nich? Ulotki mam w domu, a jestem w pracy - sprawdzę, to podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.03.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Czy ktoś kupował płytki chodnikowe? Jeśli tak to ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.03.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ... przy stoisku firmy oferującej różne elementy z keramzytobetonu (spod Lubartowa) - również takie pustaki z kanałami wentylacyjnymi lub kominowymi w środku. ... Możesz podać mi namiar na nich? Ten gość to http://zwb.lewtak.webpark.pl/ Jeżeli chodzi o kominy wentylacyjne to jak najbardziej, sam od niego wziąłem ale jeżeli chodzi o przewody dymowe to jezeli ma byc prefabrykowany to raczej kompletny system. Można oczywiście pobawić się w kompletowanie pustaków w jednym miejscu a wkłądu ceramicznego skąd indziej ale czy to warte zachodu i nerwów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.03.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Wielkie dzięki za namiar (jak złapie swojego przyszłego kierownika, to zapytam, czy brał coś o nich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.03.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam wszystkich i do zobaczenia ,w przyszlym tygodniu Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 22.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam wszystkich.Jestem nowy na forum lubelskim, buduję "Dom w prymulkach" w miejscowości Panieńszczyzna koło Jastkowa.W ubiegłym roku na jesieni zrobiłem fundamenty z bloczków betonowych i zasypałem piachem. Teraz szukam hydraulika do rozprowadzenia kanalizacji i zaczynam iść w górę. Jeśli macie namiary na fachowca to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 22.03.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Cześć Grego 74. Jeśli chodzi o kanalizację pod chudziakiem to nam robił to jakiś hydraulik, którego "dał" nam nasz murarz, szczerze nawet nie wiem jak się nazywał. A kiedy zamierzasz się wprowadzać? Jeśli w tym roku to nie szukaj nikogo tylko do kanalizy pod chudziakiem tylko do całości. Taniej i chyba lepiej jak robi to jeden fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 22.03.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Cześć!!!!!Słuchajcie kochani, macie może kogoś godnego polecenia do dachu-jak macie to prosze o namiary na priv.Pozdrawiam AREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 22.03.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Niestety w tym roku tylko stan surowy, może zamknięty, ale chudziaka chciałbym jednak zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.03.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam Nowych i Starych w końcu ruszyło choć pogoda do d... znaczy się do bani Parter - kabelki ułożone w dwa dni, pięknie idzie, 3 fachowców i co najważniejsze ... z głową. Zrobią instalację: elektr., telefoniczną, TV, audio, alarm, oświetlenie domu i ogrodu, domofon, brama itp. Zastanawia mnie rozwiązanie instalacji antenowej w domu. "Talerz" nie wystarczy, bo będę miał we wszystkich TV ten sam program... Muszę rozwiązać temat dodatkowej, połączonej w skrzynkę, instalacji TV naziemnej lub ... dekoder w każym pokoju ($$$). Zastanawialiście się nad rozwiązaniem, tam gdzie nie ma kablówki???? Pozdrófka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 23.03.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam Nowych i Starych w końcu ruszyło choć pogoda do d... znaczy się do bani Parter - kabelki ułożone w dwa dni, pięknie idzie, 3 fachowców i co najważniejsze ... z głową. Zrobią instalację: elektr., telefoniczną, TV, audio, alarm, oświetlenie domu i ogrodu, domofon, brama itp. Zastanawia mnie rozwiązanie instalacji antenowej w domu. "Talerz" nie wystarczy, bo będę miał we wszystkich TV ten sam program... Muszę rozwiązać temat dodatkowej, połączonej w skrzynkę, instalacji TV naziemnej lub ... dekoder w każym pokoju ($$$). Zastanawialiście się nad rozwiązaniem, tam gdzie nie ma kablówki???? Pozdrófka Nie oglądam TV, więc nie mam Twojego problemu naszczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 23.03.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Dzieki Bogu chociaz jeden problem mam z glowy bo nie mamy i nie zamierzamy miec w domu tv. Zyjemy tak od pieciu lat i mamy wiecej czasu dla siebie i dzieci.~5 lat temu przeczytalem wywiad z polskim naukowcem, ktory przez jakis czas pracowal na amerykanskiej uczelni a po kontrakcie spedzil kilka miesiecy we wiosce Amiszow.Po powrocie do Polski wprowadzil zmiany w swoim zyciu.Kilka miesiecy pozniej przez przypadek przecialem swoj kabel i tak juz pozostalo do dzis. Spedzalem mase czasu na ogladanie programow sportowych. Prwdopodobnie talerz bedzie bo tesc jest uzalezniony od tv. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts