waldeken 08.03.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witam wszystkich forumowiczów, oczywiscie także życze wszystkim Paniom-budującym wszystkiego naj..lepszego i jak naj...nizszych cen na mat. bud....a propos....czy ceny stali osiagnely juz apogeum? :> kto ma jakies najswiezsze informacje...co jeszcze nas czeka w najblizszym czasie...bo zaczyna mnie nosic:) PS. Chetnie wezme udzial konsorcjum na wate..na ocieplenie poddasza....w srode..bede znal szczegoly...intersuje mnie 20cm wata... pozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.03.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ella - nie musi byc na priva! zaplacilem cos nieco ponad 17 zl (15+5) saint gobain (dawny gullfiber), a styropian fs20 (10) po 120zl, ale podejrzewam, ze te ceny juz nie sa aktualne, w kazdym razie na pewno bedzie taniej niz u konkurencji w razie czego (jesli ktos chce) dam namiary pozdr, Zbyszek p.s. PPawluk - glowa do gory, bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.03.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ja też potrzebuję 20cm wełny na poddasze, oprócz tego 12 lub 15 cm do ocieplenia ścian warstwowych, 15cm styropianu na podłogę , no i styropian do ocieplenia fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.03.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 O, Guit , chyba napisaliśmy posty równocześnie . Dzięki za informację , będę wdzięczna za kontakt . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.03.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 ano - udalo sie wysylam Co kontakt na priva;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.03.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Wieeeeeelkie dzięki ! Jutro zadzwonię, bo dziś już późno. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 10.03.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 PPawluk: Możesz skorzystać z pomocy Generalnego Wykonawcy - na jesiennych targach panowie z Unibudu i Labora przekonywali nas, że w ciągu 4 - 5 miesięcy załatwią wszystkie papiery, postawią dom i wykończą go "pod klucz". Wystarczy przyjść z projektem domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 10.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Witol: Obawiam sie ze a) byloby to bardzo drogie b) strasznie by cie robili w konia podczas budowy bo nie mialbys kompletnie wplywu na to co sie dzieje na budowie oczywiscie w sobote na targach nie zapomne sie o to popytac:) Bardziej wiarygodne jest jednak ze rozpoczecie budowy przesunie sie na nastepny rok .... niestety .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 10.03.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 a) Przedstawiciel przekonywał, że Generalny Wykonawca może wynegocjować wyższe rabaty na materiały niż indywidualny, więc cena wcale nie będzie wyższa b) Na początku ustala się warunki i spisuje umowę - to gwarantuje zarówno ostateczną cenę jak i jakość i zakres robót. Ale mnie to i tak do końca nie przekonuje :-/ Na taki sprint trzeba mieć albo dużo kapuchy, albo wziąć duży kredyt - a na to też trzeba mieć dużo kapuchy Ale ciekawa jest opcja, że można zamówić dowolny etap budowy: np. tylko stan surowy, tylko instalacje, itd. Ja chcę przeciągnąć moją budowę z rozmysłem na dwa lub trzy sezony - dzięki temu będę mógł dokładnie zaplanować technologie, wnętrze, ogród, harmonogram robót do tego wszystkiego i naszykować się na przewidzialne koszty. Może dzięki temu będzie trochę mniej przykrych niespodzianek... BTW: gdzie trzepać dywany??? Koło garażu postawić rasowy trzepak a la LSM ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 10.03.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 wiadomo ze wykonawca bedzie twierdzil ze jest konkurencyjny ja uwazam ze jako "przecietny Kowalski" mialbym zbyt mala sile przebicia w kontakcie z DUZA i POWAZNA firma - trudno byloby cokolwiek wywalczyc oraz ogolnie rozmawiac juz po podpisaniu umowy ... Ja swoja budowe planuje na dwa sezony (1 - stan surowy zamkniety; 2- instalacje i wykonczenia i przeprowadzka) Chce znalezc dobra ekipe ale polecana przez kogos znajomego i dzialajaca w sposob mniej sformalizowany a co do czasu budowy to mysle ze ogolnie kwestia dotyczy kasy i tylko kasy jak bedzie kasa to kazda ekipa zrobi szybko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 10.03.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 plus 3 sezon na ogród Ogólnie myślimy tymi samymi torami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 10.03.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 jesli mamy myslec tymi samymi torami to zapomniales o jednej waznej rzeczy : "plus ZONA 3 sezon na ogrod ..." ale ogolnie zgadzam sie w zupelnosci - kiedy zaczynasz 1 etap - z tego co czytalem to w tym roku ?? w ktorym miesiacu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 10.03.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Jeszcze nie złożyłem podania o pozwolenie na budowę Zakładam, że zdążę wszystko załatwić do września i zrobić stan 0 do końca kalendarzowego lata, przy sprzyjających okolicznościach w październiku pokusiłbym się o ściany i dach. Jeśli nie - pozostanę tylko na 0 i nie będę się specjalnie napinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 10.03.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 ale decyzje dot warunkow zabudowy juz masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 10.03.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 10.03.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 ha wlasnie jestem po montazu okien, drzwi i bramy garazowej - caly bozy dzien w miedzyczasie rozladowalem cement i zalatwilem plyte wiorowa w swietnej cenie (jak zwykle sluze telefonem kontaktowym) pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 11.03.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Witam PPawluk i Witol współpracuję z firmą Labora i firma jest OK, tak jak wszędzie należy sprecyzować wstępne warunki współpracy aby nie było wielkich niespodzianek, dostarczam im materiały i mam również kontakt z inwestorami, których obsługują, potwierdzają, że firma jest w porządku, jezeli mógłbym być pomocny w wynegocjowaniu dogodnych warunków to polecam się, a jednocześnie serdecznie zapraszam na targi - - Hala B stoisko 129, będzie okazja aby się poznać i porozmawiać o rabatach, http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23033 pozdrawiamAndrzej Kosidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 11.03.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Bede w sobote przed poludniem - pogadamy na pewno !! 2. Czy ktos na naszej grupie szuka aktulanie ziemi w duzych ilosciach (ok 100 wywrotek) - moze macie jakas rade skad wziasc / kupic tyle ziemi - mam dzialke w lekkim zaglebieniu i wszyscy ktorzy tam sie buduja sypia ziemie tak ze poziom gruntu idzie do gory o jakis metr ... Mozecie macie jakies zrodla ziemi lub sprawdzone sposoby jej zdobycia... [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 11.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Pragnę poinformować wszystkich, że dzisiaj otrzymałem pozwolenie na budowę ( wyrobili się w ciągu dwóch miesięcy). W związku z powyższym jedyne co wykonam w tym roku to fundamenty, jeśli zima nie zaskoczy zbyt wcześnie. Planuję gdzieś tak mniej więcej w połowie pażdziernika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 11.03.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Gratuluje i zazdroszcze jak 100 tysiecy diablow :) pamietaj ze trzeba je dobrze oblac bo inaczej .... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts