Gość 11.04.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa - gratulacje Grego - 3000 cegieł to nie tak znowu dużo, żeby opłacało Ci się szukać cegielni. Ewentualne oszczędności "zje" transport - zapłacisz dodatkowo ze 150, a ze składu powinni Ci przywieźć za friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 11.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, gratulacje!!! Nie zapominaj tylko, że do uprawomocnienia pozwolenia potrzeba jeszcze 2 tygodnie. Ja już mam pozwolenie od 2 miesięcy i g..., bo żadna maszyna nie może wjechać na moją działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, gratulacje!!! Nie zapominaj tylko, że do uprawomocnienia pozwolenia potrzeba jeszcze 2 tygodnie. Ja już mam pozwolenie od 2 miesięcy i g..., bo żadna maszyna nie może wjechać na moją działkę W tym roku jest mokro , to fakt. W tamtym budowy o tej porze już aż huczały... My zaczęliśmy w czerwcu, w środku września dom był już przykryty. Byle tylko ekipy połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, przyłączam się do gratulacji. Grego74, jak wytrzymasz do jutra to postaram się przynieść namiary i nie zawsze jest tak jak pisze Baba nawet przy 3 tys. cegieł trzeba walczyć bo w ten sposób wyrabiasz sobie na przyszłość nawyki walki o oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, przyłączam się do gratulacji. Grego74, jak wytrzymasz do jutra to postaram się przynieść namiary i nie zawsze jest tak jak pisze Baba nawet przy 3 tys. cegieł trzeba walczyć bo w ten sposób wyrabiasz sobie na przyszłość nawyki walki o oszczędności Choroba, to mi się chyba nie wyrobiły , a teraz podczas wykańczania by się przydało jak znalazł... Tak na poważnie po prostu już mi się chyba nie chce - czy "walczę" czy nie zawsze wychodzi podobna kwota ogółem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 11.04.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Dzięki za gratulacje .U mnie już trochę podsycha,w sobotę po Świetach chca wejść murarze,to bedzie ciut przed uprawomocnieniem ale ile mozna czekać?Czy do informacji o terminie rozpoczęcia robót trzeba coś dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 11.04.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Dzięki za gratulacje .U mnie już trochę podsycha,w sobotę po Świetach chca wejść murarze,to bedzie ciut przed uprawomocnieniem ale ile mozna czekać?Czy do informacji o terminie rozpoczęcia robót trzeba coś dołączyć? Tylko dokładnie trzymaj się dat w dzienniku budowy (termin rozpoczęcia prac - wejścia na budowę) Mi chcieli "wlepić" mandat 500 PLN za to, że zbyt wcześnie rozpocząłem (wpisałem do dziennika) prace geodezyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 11.04.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witajcie, dajcie jakiś namiarek na sprytną i rozsądną w cenie "fadromę" (porządki ziemne na działce). Potrzebuję również fachowca od przyłączenia gazu. Co u nas: - okna zamówione (od terminu realizacji zależą kolejne etapy) - wod.-kan. od wtorku po świętach - ekipy od tynków, posadzek, elewacji, ocieplenia , schodów, glazury, terakoty, parkietów, mebli na wymiar, podbitki i ocieplenia dachu - wstępnie wybrane i ustawione w czasie (tylko, że ja mam go coraz mniej...) Oby się sprawdziły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 11.04.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Mariucha! Przypominam się z namiarkami. Monika, podaj mi swój adres mailowy wyślę Ci całą ofertę ( a nawet 2), którą dostałem. Co do ceny to faktycznie zaniżyłem, nie doliczyłem okablowania bo robi mi elektryk - ale to max.500PLN.. czy ktoś z Was kupował w tym roku gips Knaufa Pozdro Ja, a co z tym gipsem??? Interesuje mnie cena i gdzie kupowałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 12.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Dzięki za gratulacje .U mnie już trochę podsycha,w sobotę po Świetach chca wejść murarze,to bedzie ciut przed uprawomocnieniem ale ile mozna czekać?Czy do informacji o terminie rozpoczęcia robót trzeba coś dołączyć? Jeśli nie dołączyłaś oświadczenia kierownika o przejęciu przez niego tej funkcji to musisz to dołączyć (jest 7 dni na uprawomocnienie kierownika do tej roli),plus dokument stwierdzajacy jego przynależność do izby ,czy czegoś takiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.04.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A ja muszę powiedzieć, że wczoraj elektryk zaczął już działać u nas w domku, a po Świętach przychodzi hydraulik. Już wiemy, że tynkarz się spóźni Ale najważniejsze, że coś się zaczęło dziać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.04.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witajcie ponawiam prośbę o namiar na gazownika. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 12.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Szymoszkowa - gratulacje ! Ja dopiero w poniedziałek złożyłam do starostwa wniosek, mam nadzieję, że pójdzie im sprawnie i za 30 dni będę miała w ręku ten magiczny papierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 12.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 JJa złożyłam 3 marca i dopiero wczoraj odebrałam.Ostatnie 2 tyg. to było: proszę zadzwonić jutro,proszę za godzinę itd.-mozna było naprawdę zdenerwować się.Dzięki za "papierowe" informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witajcie U nas rozpoczął się montaż drzwi na poddaszu.. Dzisiaj planowany jest koniec. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 13.04.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Uciekam na urlop, a w domku komp nieczynny, więc mnie tu nie będzie dlatego wszytskim składam świateczne zyczonka Pozdrawiam... i z umiarem w tedgo dyngusa, z umiarem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 13.04.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jestem tu nowy. Co prawda od jakiegoś czasu przeglądam forum, ale jeszcze nic nie pisałem. Na początek wypada się przedstawić i przywitać Mam na imię Piotr, jestem z Lublina i WITAM BARDZO SERDECZNIE WSZYSTKICH BUDOWNICZYCH Z LUBELSZCZYZNY i życzę samych sukcesów w prowadzeniu Waszych inwestycji. Niedawno zakupiliśmy z żoną działkę na osiedlu Lipniak przy ul.Skubiszewskiego i mamy zamiar budować dom, o ten: http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f01a0b85bb23 Obecnie jesteśmy na etapie adaptacji projektu i kompletowania całej "papierologii", więc do rozpoczęcia budowy jeszcze trochę czasu upłynie. Na początek mam takie nieśmiałe pytanie: czy do wniosku o pozwolenie na budowę wymagany jest projekt zjazdu z drogi, a jeśli tak, to gdzie zgłosić się po warunki do sporządzenia takiego projektu? Pytanie kieruję chyba najbardziej do Szymoszkowej, bo jest w tym temacie na bieżąco (PS. gratulacje z okazji otrzymania pozwolenia na budowę). To chyba na początek tyle (i tak się rozpisałem ). No i przy okazji chciałbym złożyć życzenia Cieplutkich i Słonecznych Świąt no i coby pogoda wreszcie pozwoliła na rozpoczęcie robót pełną parą Pozdrawiam Piotr-M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 13.04.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich Zanotowałem pierwszy sukces wjechałem dzisiaj autem na działkę. Montowali mi garaż na działce Mam wytyczony już budynek pod kopanie fundamentów Jednym slowem zaczęło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.04.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witajcie. Piotr projekt zjazdu, jeśli jest na drogę gminną, miejską, czy jaką tam jest potrzebny, jak to się załatwia to niestety nie wiem, bo czegoś takiego nie musieliśmy robić. Krzch gratulacje, pierwszy krok poczyniony, zobaczysz jak będzie fajnie jak rozkopią ci działkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 13.04.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam wszystkich po ponad miesięcznej przerwie.Wróciliśmy z zoną z Niemiec ale tylko na święta i póżniej jedziemy znowu do Niemiec.Wróciliśmy a tu niespodzianka dwonię do swojej ekipy murarzy aby sie przypomnieć a oni mi mówią że nie dadzą mi rady postawić domku w lipcu a co jeszcze lepsze to wogóle nie dadza rady w tym roku.No i mam niewiele czasu na znależienie nowej ekipy. No i dziś mi sie chyba udało ale teraz to spiszę umowe.Firma jest chyba bardzo solidna bo dokładnie sie popytalem.Ni i nawet sa konkurencyjni.Za caly domek i dach chcą 30 000 zł co wydaje mi się rozsadna cena.Myślę że sie jutro z nimi dogadamy.HURA mamy już też pozwolenie na budowę poszło jak po maśle 30 dni w sumie wszystko trwalo w starostwie.Pan chwalił moją projektantke, teraz wiem że zroiła kawał dobrej roboty i nie załuje że ja wzielismy do tej pracy.Może sie ceni prawie 4000 zł ale i jest wszystko OK.Dziś utwardziłem sobie zjazd na działkę tłuczniem po 60 zł za tone.Jak myślicie to dobra cena???.Pozdrawiam wszystkich.Budujcie dalej i życzę wiele cierpliwości do usłyszenia za dwa miesiace.ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts