Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

OOO, jakie ekspresowe odpowiedzi. Wielkie dzięki :D :D :D

Oblewanie???, hmmmm...... faktycznie trzeba pomyśleć, z wrażenia nawet nie przyszło mi to do głowy.

PPawluk, nie było łatwo - to fakt, przez ten czas stałem się kolekcjonerem sąsiedzkich podpisów, nawet nie zliczę ile ich musiałem zebrać :o . Ty na pewno też się doczekasz, tylko niestety trzeba się wykazać nie lada cierpliwością w pokonywaniu kolejnych bardzo dziwnych wymogów stawianych przez starostwo itp :roll: .

Zbyszek - to faktycznie może okazać się męką, chociaż jestem już trochę zaprawiony w boju :wink: :p

Jeszcze raz wielkie dzięki.

jednego sie nauczylem i stalo sie to moja zlota zasada - brac poprawki na dostawcow, transporty itp. itd. pozwala zaoszczedzic wiele nerwow, ktorych zreszta i tak sie nie uniknie ;)

a teraz, na etapie wykonczen, zaczynam zauwazac bledy wszystkich ekip...i tak podobno jeszcze dlugo zostanie :|

ale juz mi przynajmniej nie wieje i jutro zaczynam instalacje ;)

pozdr,

Zbyszek

tommi5 napisz gdzie sie miesci twoja dzialka i gdzie to zalatwiales (czy w Lublinie?? ) Jakos stracilem ta informacje w zakamarkach mojej pamieci :)

2. Czemu w takim razie nie zaczynasz budowy od nastepnego tygodnia ?? czyzby bylo jeszcze cos w kwestii zalatwien i uzgodnien o czym nie mam zielonego pojecia ??

Działka w miejscowości Ćmiłów ( przy trasie wyjazdowej w kierunku Biłgoraja, lub jak kto woli Przemyśla).

A budowę przeniosłem na następny sezon ponieważ:

1. nie wiedziałem jak długo potrwa załatwienie tych wszystkich spraw papierkowych (sąsiadowi to zajęło 9 miesięcy) i nie mogłem umawiać ekip, a teraz juz troche późno na znalezienie dobrych i sprawdzonych z wolnymi terminami na ten rok.

2. w celu dofinansowania budowy jestem zmuszony na trochę emigrować :D, a powrót planuję na jesień.

Dzieki,

Dobrze ze przynajmniej po otrzymaniu pozwoleniu koncza sie urzedowe schody ...

Ja ciagle mam nadzieje ze mi sie uda rozpoczac w tym mniej wiecej okresie co Tobie - mam nadzieje na niejedno piwo przy ustalaniu wspolnych zakupow, technik budowlanych i klnieciu na budowlancow :)

PS. wspolczucia dla opuszkow :) dla wiadomo kogo :)

Pozdrawiam wszystkich :D

Ja ziemi szukam od ubiegłego lata i jak na razie bez rezultatu .. Niby mam już coś obiecane ale to wszystko bliżej lata , a ja na gwałt potrzebuję pierwsze parę wywrotek do świąt wielkanocnych ( bo rur od szamba w powietrzu nie położę ..). A tu pani zima sie u nas na dobre zadomowiła i obawiam sie , ze do świąt nie ma zamiaru odpuścić :-?

Ale mnie optymizm nie opuszcza i snuję plany dalej.. :lol:

Gdzie najtaniej kupić pustaki i natproża ? czy to prawda , ze u producenta może być drożej niz u hurtownika ?

Zyczę powodzenia przy potyczkach z nadgorliwymi urzednikami :wink:

hej urko

oczywiscie, ze u producenta moze byc drozej - mam przyklad pod nosem

okna - producent dal mi rabat fabryczny, ale nie moze dac mniej, bo jaki sens mialaby sprzedaz hurtownikom? w moim przypadku przedstawiciel zanizyl bardzo swoja prowizje (wrecz bliska zeru), ale jest na tym do przodu, bo wiecej sprzeda :)

pozdr,

Zbyszek

p.s. dzieki Gesiu jeszcze raz na namiary na stolplast ;)

Witam Was serdecznie! Wiosna, przynajmniej ta kalendarzowa się zbliża to widzę że i życie w forumowiczów wstąpiło. Miło spojrzeć na aktualną wysoką częstotliwość wpisów :D . Pozwolenie się właśnie załatwia, szacuję, że dostanę go na przełomie kwietnia / maja. Dzisiaj był pierwszy zakup materiałów na ściany, teraz kolej na bloczki fundamentowe, stal (ale podrożała!!!), kominy a później truchtem do banku po kredycik.... i już jestem ujajany. No a w sobotę targi budowlane... Pozdrawiam - Tomek

Rzeczywiście ruch aż miło :p

PPawluk napisał

Ja ciagle mam nadzieje ze mi sie uda rozpoczac w tym mniej wiecej okresie co Tobie - mam nadzieje na niejedno piwo przy ustalaniu wspolnych zakupow, technik budowlanych i klnieciu na budowlancow

Jestem jak najbardziej za :D :D :D

Może znajdą się jeszcze jacyś spragnieni wymiany myśli? :wink: 8)

a właśnie przy okazji , jakie macie wkłady kominkowe i możecie polecić jakąś dobrą ( solidną i nie za miliony :wink: ) ekipę do montażu itp. Ostatnio byłem w firmie (bez nazwy bo nawet nie pamiętam) na Al. Kraśnickich od centrum przed salonem Toyota po tej samej stronie. Po prostu dramat ...........

Tomek, Paweł - to gdzie i kiedy pierwsza narada? ;)

Neo23 - tam, gdzie opisałeś są 2 firmy okienne, jedna to G..an, drugiej nazwy nie pamiętam. Ech... "handlowcy", przez "ch" chyba :(

A ja byłem już na targach :D Stosy ulotek, pęk wizytówek, no i próbki betonu ;) a raczej keramzytu w plecaku. Balonik z helem, niestety, uciekł ;( ;) Wiele ciekawych kontaktów nawiązanych, no i widziałem się z Andrelo :)