Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson zapomniałeś o pierwszym podstawowym problemie, który każdy z nas przechodził:

BUDOWAĆ SIĘ CZY NIE ? - Oto jest pytanie :D :wink:

:o :o :o

pierwszy i podstawowy to jest chyba

TO BE OR NOT TO BE

ten gosc co mi kopal studnie chlonna uklada kostke ... ale nie wiem jak z jego terminami :-?

Ja się właśnie przegryzam przez temat kostkarski - dam znać co i jak :)

PTH - tez bym wybrała jeszcze raz - jestem bardzo zadowolona. Co do bruzd - robili je hydraulicy i elektrycy i nie widziałam jakichś straszliwych dziur, nie narzekali generalnie. Ceny też nie podnieśli ze względu na materiał. Na pewno w bk łatwiej, ale chyba materiału nie wybieramy coby wykonafcom było łatwiej :lol:

Buczek - w sprawie garażu napisałam na priv

Kto z nowych budowlańców orientuje się, gdzie można nabyć cement za przyzwoitą cenę? Czekam na namiary, dzięki

A jaka cena jest przyzwoita? Ja ostatnio płaciłam 278 netto/tonę za CM1 (do tynkowania, miksokreta itp)

No i poszlo :wink: lawa wylana, nawet betonu zbyt duzo nieposzlo, raptem 17,5 m3, w pon jedziemy dalej, czyli murujemy fundamenty.

Mam pytanko do bardziej zawansowanych, hudziak wylewaliscie przed wymorowaniem scian parteru, czy po postawieniu calego domku, i ktora opcja jest lepsza.

w jakiej teraz cenie jest cement, taki do morowania, i gdzie mozna go najtaniej kupic

Poz

My kupowaliśmy ostatnio cement I za 350 brutto tona. Jeśli chodzi o chudziaka to wylewaliśmy go przed murowaniem ścian. Jaka opcja jest lepsza - nie wiem. Ważne, najpierw dokładnie przemyśl gdzie będziesz miała jakie "sprzęty", które będą podłączone do kanalizacji, żeby później nie kuć.

No i poszlo :wink: lawa wylana, nawet betonu zbyt duzo nieposzlo, raptem 17,5 m3, w pon jedziemy dalej, czyli murujemy fundamenty.

Mam pytanko do bardziej zawansowanych, hudziak wylewaliscie przed wymorowaniem scian parteru, czy po postawieniu calego domku, i ktora opcja jest lepsza.

w jakiej teraz cenie jest cement, taki do morowania, i gdzie mozna go najtaniej kupic

Poz

Witaj, u mnie chudziak był wylewany po postawieniu całego domu. Chyba obie metody są dobre, natomiast jako plus takiego rozwiązania wymienie fakt, że przy robieniu tego na poczatku musisz brać "skoczka" do ubicia gruntu, natomiast u mnie utwardzenie zrobili murarze przy stawianiu scian :wink:

Pozdrawiam

Witam wszytkich budujacych.Mam pytanie .Rozpoczeta budowa,tzn zrobiono wykopy,zwieziono pustaki i puste worki po cemencie.Zastanawiam sie do czego sa puste worki ????moze ma ktos doœwiadczenia ????zadałam sobie trudu i policzyłam jest ich 40 .Zanim zapytam kierownika budowy może ktos z forum mi podpowie.Zaznaczam jeszcze cementu nie ma na budowie .

dzieki z góry .a

Witam po dłuższej przerwie. W tamten poniedziałek starostwo dało mi decyzje pozytywną. Jeszcze tylko wrócą zwrotki i będę mógł zgłosić chęć rozpoczęcia. Uff.

W anonsach znalazłem całą listę sprzedawców garaży, więc nie będę o pytał o namiary, ale o to na czym postawiliscie blaszaka? Na samej ziemi?