Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kupuję w Bruk- Becie i będzie mi układał ich przedstawiciel. On ma jakieś zniżki (podobno) i bez Vatu tylko układanie.

Ja mam z 200m2 do ułożenia więc wyjdzie nas to z 15-16 tyś!!!

Taniej i z dobrą jakością nic nie znaleźliśmy.

daj namiary na gościa!!!!!!!!!!!

jak będziesz zadowolona to go wezmę w przyszłości :D

Namiary na gosci znajdziesz na stronie BRUK- BETU dla lubelszczyzny. Ja zadzwoniłam do gł. sztabu w Lublinie i przedstawiciel polecił mi kilka nazwisk.

Nie powiem Ci którego wybrałam, bo jeszcze Go nie wybrałam! :D

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

buczek1 jesli ziemia ladna to troche szkoda tak oddawac nieznajomym :wink: ja sie nia chetnie zaopiekuje :D i transport oplace :)

Jesli ktos niewie co zrobic z nadmiarem ziemi :wink: to prosze o kontakt :D

Poszukuje rowniez hydraulika, dobrego, sprawdzonego no i oczywiscie w miare taniego :wink:

Pozdrawiam

Jesli ktos niewie co zrobic z nadmiarem ziemi :wink: to prosze o kontakt :D

Poszukuje rowniez hydraulika, dobrego, sprawdzonego no i oczywiscie w miare taniego :wink:

Pozdrawiam

Aik ja chyba będę miał drobną superatę z ziemią ale przekonamy się najesieni no i mały problem, trzeba by to łopatami na przyczepę zarzucić.

A co do hydraulików ... dobry, sprawdzony, tani ... to pryszcz! najważniejsze żeby jeszcze miał wolne terminy! Ja to aż muszę się pochwalić na forum, że wreszcie wczoraj dogadałem się z ekipą. Narazie mają zrobić wodę i kanalizację ale też wyrazili chęć zrobienia ogrzewania ... zobaczymy :) Jak się sprawdzą to Ci podam namiary :)

Witaj docart!

Buduję a raczej mam zamiar w Świdniku na ulicy działkowca.Projekty mam upatrzone ale szukam architekta z którym bym obgadał te projekty i doradziłby mi na który się zdecydować.Ekipy potrzebuje tak za 1,5 miesiąca może 2 miesiące zależy jak szybko uzyskam pozwolenie na budowe :roll: .Każdy kontakt będzie przydatny!

Pozdrawiam! :D

Tomasz 13,

Te rewiry to chyba bardziej Dyzia, tak więc on powinien się orientować lepiej w "lokalnej społeczności" (co gdzie i z kim załtwiać, co i ile trwa, bo rozbieżności mogą być duże). Ekipy murarskiej póki co też nie mogę polecić, bo po mojej robocie mają jeszcze jedną i zadecydowali zakończyc ten sezon, ale w niedługim odstępier czasowym będziemy prawdopodobnie przechodzić przez te same etapy, więc będziemy w kontakcie.

He he zostałem wywołany do tablicy? Tomasz13 witaj wśród nawiedzonych :wink: Jeżeli doradza Ci guit to ja już niewiele nowego wniosę :) Namiary na ekipę która robiła u znajomych i wartą polecenia (chyba) postaram się znaleźć na środę bo swoich to nie polecę nikomu. Co do projektanta to ... jeżeli chodzi o przedyskutowanie to nawet ten mój był dość dobry ale jak mu zrobiliśmy w ubiegłym roku reklamę to mało się nie zarobił chłop (a zaczęło się właśnie od guita) :)

Jeżeli chodzi o czas rozpoczęcia budowy to jeżeli jeszcze nie masz projektu w garści to rozpoczęcie za 1,5 miesiąca raczej jest mało realne. Mam nadzieję że warunki na przyłącza masz już zebrane?

Artur, ja to jak w ubiegłym roku założyłem koszulkę z napisem na plecach "koniec wyścigu" to do tej pory tak mi idzie :) Znowu zostałem za "zeszłoroczniakami" w tyle. No ale od czwartku zaczyna ekipa robić wodę, kanalizację i co. Sam w międzyczasie pomału zaczynam okablowywanie budynku i jak dobrze pójdzie to na początku/w połowie czerwca bym zaczął tynkowanie ... w każdym razie udało nam się jakimś cudem wygospodarować kilka minut i podjechać do banku żeby podpisać umowę kredytową i to uważam za największy postęp na naszej budowie tej wiosny :)

Justyna! Ta siatka to taka robocza, czy może być na docelowe ogrodzenie? I za ile? Może będę chętna.

Czy Wam tez fachowcy wróżą 4 miesiące schnięcia wylewek pod parkiety? Toż ja się na Boże Narodzenie wprowadzę albo i później!!! No załamka!!!

Eee, zależy jaka technika wykonywania wylewek. Z miksokreta półsuche jakieś 35 dni... Mogę polecić bardzo dobrych fachowców :)

Generalnie - nie ma rady - trzeba wietrzyć... U nas tynki i wylewki schną bardzo ładnie.

Jeśli chodzi o układanie parkietu i płytek, powinno się zrobic pomiar wilgotności. Wtedy czarno na białym widać czy jest już sucho jak trzeba. My wylewki zrobiliśmy w zeszłym tygodniu, na połowę czerwca umówiony jest glazurnik, na koniec lipca - stolarz. I wcale nie uważają tempa za wariackie :) Trzymajcie kciuki :)