Neo23 13.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Właśnie zaraz sie wybieram na targi. A co do tego co napisałeś Witol że to handlowcy ale chyba przez "ch" to w opisanej firmie kominkowej Szanowna Pani zaczeła pisać kosztorys ...... i zaczeła od słowa montaż tyle że przez "rz" po czym szybciutko to poprawiła ale nismak pozostał. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekT 13.03.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witam wszystkich forumowiczów, tych którzy sa przed, w trakcie(szczegolnie pozdrawiam) no i tych ktorzy sa juz po budowie. Ja buduje w Lublinie projekt Manuela stan surowy z dachem, wiosna sie zbliża wiec do dzieła!! Neo23 mistrzowska robota jesli idzie o ogrodzenie swietnie wyglada:) nie widziłem jescze nigdzie tak ładnie zrobionego murku:) Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witam nowych i starych budowniczych w grupie lubelskiej Ja też byłem dzisiaj na targach i nawiązałem kontakt 3-go stopnia z dekarzem, który kiedyś był chwalony na tym forum.Proszę o przypomnienie i referencje o dekarzu:pan Jerzy Sienkiewicz Jeżeli ktoś coś wie to niech napiszePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.03.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 znam Sienkiewicza, robil 3 budowy ktore znam. jest OKMożna smialo brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.03.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 mam problemy z internetem. Ella jak jeszcze nie masz welny to mozemy próbowac . Mam oferte z 35% upustem od ceny katalogowej prodcenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 13.03.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Wukan jak ceni się ten dekarz , o którym piszesz ? Wstępnie rozmawiałem juz z jednym poleconym , powiedział 35 za m2 . Dach mam spory ale prosty ( dwuspadowy , bez okien , z dwoma kominami ) i szukam jeszcze tańszego , ale polecanego... Z tego co czytałem na forum 35 zl/m to nie dużo , ale 7000 zl za taki prosty dach to chyba nie mało...( a mam jeszcze ok 60 m na garażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.03.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Dzięki Agamon, powiedz jeszcze czy jest drogi.Urko, dzisiaj zacząłem z nim pertraktacje, wziął mój projekt i pojutrze ma odpowiedzieć na ile wycenił mój dach (tylko robocizna)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 13.03.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Dzięki jarekT za opinię o ogrodzeniu. Podoba się ludziom. Był czasochłonny i raczej kosztowny ale przynajmniej materiał był za 1/4 ceny. "Manuela to w końcu kobieta więc ładne ogrodzenie dodaje jej blasku". pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.03.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Witam, po targach zostało mi sporo wizytówek, bibuły, kontaktów itp. Mój facet o dachów z polecenia śpiewa w przedziale 45-55 zł / m kw. za postawienie więźby, pełne deskowanie, papę, łaty. kontrłaty, położenie dachówki, rynny, obróbki blacharskie systemowe a więc kpl. dach. Co Wy na to, tanio czy drogo? Zagwarantował jednocześnie, że dach jaki zrobi nie będzie miał żadnych usterek teraz i na wieki. Ale Was poproszę o namiar do Sienkiewicza, jeśli można.Pozdrowienia - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekT 13.03.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 ello noe DZWADZIESCIA TRZY czasem specjalnie nadrabiam kawalek drogi jak wracam z warszawy do dobrowicy coby zobaczyc co sie u was dzieje na budowie:) hehe ma nawet zdjecia waszej MANUELI:) NO0 ALE ONA JEST FAKTYCZNIE JAK WYMAGAJACA KOBIETA HEHE .....TO JEST PRAWDA..., na razie wygląda lepiej niz moja chetnie sie kiedys spotkam z szanownym z Wami coby porazmawiac jesli bedzie chwila czasu:) JA TEZ CHCE TAKI MUR WOKÓŁ DZIALKI PORPOSZE O NAMIARY POZDRAWIAM SERDECZNIE JAREK! SORKI ZA WSZYTKIE BŁEDY W TEKSCIE ALE DZIS SOBOTA WIEC PROSZE MI WYBACZYC:) CHOLERA IDZIE TO NA OGOLNYM ALE TROSZKE LUZIKU MAM NADZIJE NIE ZASZKODZI WSZYSTKIM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 14.03.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Witamserdecznie zapraszam na ostatni dzień tj.14.03.2004r. targów budowlanych "LUBDOM-WIOSNA 2004" w Lublinie, Park Ludowy - Hala B stoisko 129, będzie okazja do spotkania, negocjacji, oraz drobnego poczęstunku (piwko z beczki i coś "na ząb"), pozdrawiam, życzę miłej niedzieli Andrzej Kosidło 0504 039 949 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23033ps. dzis jestem na targach cały dzionek i możemy się spotkać, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 14.03.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Hala B stoisko 129 no właśnie, wczoraj mieliśmy zamiar odwiedzić, ale ja gapa z nadmiaru wrażeń, zapomniałam gdzie masz stać , a głupio mi było chodzić po wszystkich i pytać, czy zastałam andrelo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 15.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Czesc po targach !! co do materialow na sciany - to mam jeszcze wiekszy metlik niz wczesniej - bylem raczej zdecydowany na ceramika + welna teraz mi namieszali na temat YTONG-u oraz DUZO DUZO wyzszych kosztow cer+welny od belixu + styropian, poza tym wg niektorych welna namaka i psuje sie po 5-ciu latach (co myslicie ??) 2. Dosyc dobre wrazenie zrobily na mnie firmy wykonujace pod klucz - z tym ze tutaj rozmawiasz z szefem / dyrektorem ktory ma kilka lat wprawy w bajerowaniu zas w praktyce przychodzi ekipa ktora moze miec cie gdzies bo nie ty zlecasz im prace tylko ich szef z drugiej strony masz z glowy wiele problemow - zastanawiam sie nad ta opcja - na pewno sie przejade po tych firmach zeby mi wycenily realizacje mojego projketu - moze ktos z was ma doswaidczenia z nimi Tutaj tez dochodzi kwestia VAT-u gdy taka firma wystawi ci jedna fakture to 7 % gdy samemu wszystko sie kupuje to 22 % ... 3. Z polu boju o projekty... znowu wrocil u mnie do lask projekt "Dom w orchideach" http://www.archon.pl - boje sie ze bedzie drogi jak sto diablow ale podoba mi sie jak 1000 diablow - moze ktos z was powiedzial by cos na jego temat ?? Dowiedzialem sie od pani z biura ze dzisiaj go ktos w Lublinie kupuje - prosze niech to bedzie osoba z forum ... :) 4. andrelo - co oznacza ze robisz wycene realizacji projketow ?? odpowiedz na GG ale sie opisalem che che Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 15.03.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam wszystkich,PPawluk, nie byłbyś jedyny, który kupiłby Ytonga, ja zdecydowałem się już na ten materiał i czekam na dostawy. Kupowałem u Andrelo, polecam!Jeśli zaś chodzi o projekty, to nie zapomnij o lubelskim Archi-Projekcie, mają też spory wybór - na targach narzekali, że w Lublinie i okolicach sprzedają niewiele projektów, olbrzymia większość sprzedanych jedzie w inne końce Polski.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 15.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Tomek - kto ci buduje z Ytong-a bo z tego co wiem to musi byc ich ekipa, dostoswowanie projektu do YTONG itd itp ... Czy dajesz ocieplenie, jak to wyglad cenowo w porownaniu z innymi materialalmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 15.03.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 hejpytanie do zaopatrujacych sie w materialy (w tym przypadku wykonczeniowka) przed zmiana VATu - gdzie najtaniej i w miare dobrze skrzydla (drzwi wewn.)? pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 15.03.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Paweł, Dom w Orchideach rzeczywiście jest ładny. I chociaż ma sporą powierzchnię, to kubaturę ma niewiele większą od mojego Karola 2. Znalazłeś już kogoś, kto budował w Orchideach ? Może warto byłoby się skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 15.03.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 witol: KURDE, wlasnie - jest ladny i wlasnie - jestem coraz blizej skuszenia sie :) boje sie tylko o moja plynnosc finansowa w trakcie budowy i niedlugo potem wg kosztorysu biura bedzie kosztowal ok 350 tys. (oczywiscie mam zamiar to sciac ale nie wiem ile sie da...) masz moze jakies uwagi do projektu z checia poslucham ... Co do innych budowniczych orchidei to ciagle szukam mam nadzieje ze ten lubelski sie do mnie jakos odedzwie ... W biurze maja mu dac moj telefon gdy bedzie odbieral projekt - moze sie uda. Co do narady to jestem otwarty na propozycje mysle ze jakas knajpa w centrum na tygodniu kolo 18 -19 (poza czwartkiem i poniedzialkiem) byloby ok. W sumie to moze byc weekend ale obawiam sie ze kazdy cos wtedy robi... proponujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 15.03.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 PPawluk - znalazłem faceta, który budował już domy z Ytonga i sam polecał mi ten materiał. Próbowałem wyceniać koszt budowy u polecanego przez Ytong wykonawcy (miasto 45 km od Lublina), ale szkoda gadać - powiedział do mnie - nie jest Pan jedyny, który chce budować a aktualnie mam większe roboty. No i tak od ok. 5 m-cy przygotowuje mi wycenę i odsyła kopię projektu. Ręce opadają.W moim projekcie miałem już Ytonga i zamierzałem to zmienić, ale wyszło inaczej. Zakupiłem Y 40cm, nie będę ocieplać z zewnatrz, a więc odpada mi zakup wełny lub styro w przyszłości. Pytałem kilkoro ludzi mieszkających w ytongowych domkach i nie znalazłem ani jednej osoby, która by narzekała, wręcz przeciwnie.Cenowo wyszło mi tochę drożej niż DW z wełną, ale gdyby kupić Y 36,5 jako JW, to różnica nie będzie duża jeśli wogóle będzie. Poza tym w projekcie mam 2 wykusze i ten materiał jest w tym zakresie wdzięczniejszy w obróbce. Pogadaj o cenach z Andrelo i przedstawicielem Ytonga. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 15.03.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 jak widzę jesteście na etapie wyboru materiału, ja np. budowałem z Ytonga (36,5) ale jak się w nim mieszka itp. to będę mógł powiedzieć dopiero za jakiś czas....... Co tu dużo nie mówić trzeba mieć dobrą ekipę do Ytonga , w przeciwnym razie wyrzucone pieniądze. Delikatny materiał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts