Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć !!! Witajcie wszyscy.

U nas przybyło ogrodzenia z klinkieru.

Drzwi na poddaszu w komplecie. W tym tygodniu zaczynam schody. Może w przyszłym - drzwi na parterze.

Poza tym - wschodzi nam trawa!!!!!

Przypominam, że mam do sprzedania tę ładną cegiełkę około 180 sztuk. Ponadto zostało mi jeszcze kilka belek wełny 5tki i 18tki TopRocka. Jak komus zabraklo to zapraszam. Cena konkurencyjna.

MonikaB,

ja mam (właœnie sam kończę) podbitkę z ciemnobršzowego PCV...

fragmencik (na szczęœcie) zrobiłem "równolegle do œciany" - nie wyglšda to imponujšco...dlatego radzę się uprzeć na "prostopadle" - wyglšda ładniej i nie ma tylu odrzutów. Poza tym w przekroju okap - œciana, zrobiłem podbitkę nie "na grzybka"

|\

| \

|= \

tylko

|\\

| \\

| \\

gdzie = i \\ oznacz podbitkę ;)

mam nadzieję, że to czytelne ;)

Ja też pewnie bedę chętna na te tuje, ale pewnie jesienią albo nawet w przyszłym roku.

A z moją podbitką ktoś wspomoże? Co robicie - drewno, Boryszew czy PCV? Mój pan chce mi kłaść panele wzdłuż (bo che puszczać po krokwiach a nie prostopadle do ściany), mi sie to nie podoba.

Moi tynkarze na pewno nie polecają Boryszewa z uwagi na słabą wentylację. Drewna też nie. Będzie PCV ale nie pamietam jakiej firmy (chcesz?). I na pewno prostopadle do ściany.

Guit - dzięki. Tak właśnie myslałam, że równolegle to kaplica. PCV mówisz... A gdzie i za ile zakupiony?

Justynko - bardzo proszę.

I co którą listewke robicie perforację?

Mam wrażenie, że mój pan podbitkowy jest cienki :(((

Zadaje mi głupie pytania i marudzi. Chyba muszę z jego szefem... pogadać oczywiście :wink:

gdzie i za ile nie pamiętam - to zamierzchłe czasy tzw. "budowy właœciwej" ;) czyli ok. 2 lat temu ;)

a ja już wiem, ze podbitka, to naprawdę ŻADNA filozofia, jeœli się ma rusztowanie, to idzie jak z płatka ;)

p.s. ile płacicie za m.b. (lub m2) podbitki (wykonawstwo)?

pozdrawiam,