fizyk 25.05.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam Oczyszczalnia działa. A wiecie że na budowę POŚ nie trzeba już pozwolenia? Podobnie jak wiaty, pom. gospodarcze itp do 25m2 !!!!! Fajnie. NIe musze zasypywać piwnicy. Ma 21 m2 Mi też też się bardziej podoba moja podbitka. Ale budowlańcy się trochę męczyli, bo trochę trudniej się ją układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 25.05.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Mam dwa rozwiązania - albo się postawić i powiedzieć że minął już ustawowy termin (ale to może przynieść odwrotny skutek od oczekiwanego rozwiązania) albo czekać potulnie kolejne tygodnie ... miesiące ... lata... Sama nie wiem co robić. Nie chcę Cie rozczarować....ale ustawowy termin jeszcze nie minął.......urząd ma aż 65 dni....... Ja złożyłam 20 marca i dostałam pozwolenie 10 maja.......a teraz czekam na uprawomocnienie.......na które czeka się 14 dnia ale od daty złożenia ostaniej zwrotki przez sąsiadów a nie od daty wydania decyzji......więc bedzie koło miesiąca........:( A i czy dołączyłas odrolnienie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.05.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 eska78 niemam pojecia , niewiem jak sie ten sklad nazywa, maja tam rozne materialy bud. ja u nich bralam tylko cegle reszte w Maxformie Potrzebuje stepli, moze komus sa juz nipotrzebne, chetnie odkupie. Na jakiej wysokosci zakladaliscie tz. wyczystki w kominach, prosze o odpowiedz- pilne. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 25.05.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam Wszystkich. Dawno nie pisałam bo starałam się panować na moimi emocjami w stosunku do starostwa... Dokumenty złożyliśmy około 10 kwietnia, dodatkowo doniesliśmy jeszcze coś około 25 kwietnia i do tej pory nie otrzymaliśmy żadnych informacji ze starostwa. Nie pomagają regularne wizyty - nasze papiery utknęły u kierownika, który nie moze znaleźć czasu żeby podpisać nasz cenny świstek. Podobno są jakieś poprawki. Mam dwa rozwiązania - albo się postawić i powiedzieć że minął już ustawowy termin (ale to może przynieść odwrotny skutek od oczekiwanego rozwiązania) albo czekać potulnie kolejne tygodnie ... miesiące ... lata... Sama nie wiem co robić. Nie martw się. My czekaliśmy od 28 lutego do 24 kwietnia, czyli prawie 2 miesiące Mają niby miesiąc, ale .... "TERMIN ZAŁATWIANIA SPRAWY: bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w ciągu miesiąca, a w sprawach skomplikowanych nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania." Zawsze możesz być tym szczególnym przypadkiem tak jak my. http://www.bip.lublin.pl/powiatlublin/index.php?menu=sprawa&id=249&order=&idstage= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 25.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 26.05.2006 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. U mnie też pisało że nie musimy odralniać, a włśnie trzeba było bo coś w przepisach się zmieniło Pozdr.AREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.05.2006 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 CZesc oto info z mojego placu boju - tynki sie koncza robic i CO sie robi rownolegle - pod koniec tygodnia wylewki startuja - zamowione okna (goran - sosna) - zamówione bramy garażowe (NOVOFERM - b_b w razie czego będziemy razem reklamować - wybrane parkiety (jesion 1-2 gat. po 66-54 zl) pod bilgorajem - mam oferty na elewacje z welny z tynkiem silikatowo- silikonowym (podobno jakis super) - Może ktoś coś o tym słyszał ?? nie mam pomyslu na kostke i cokoly o podbitkach to nawet jeszcze przez minute nie myslalem ... wiec z checia poczytam co macie do powiedzenia w temacie szukam schodow drewnianych lub na stalowej konstrukcji ?? macie jakis namiar ?? szymoszkowa zamawiany beton ma lepsze parametry i wcale tak drozej nie wychodzi ... sekundy bym sie nie zastanawial Pawson, powiedz mi czy do tej bramy wyjscie na napęd musi być w ścianie a nie w suficie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.05.2006 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 CZesc oto info z mojego placu boju - tynki sie koncza robic i CO sie robi rownolegle - pod koniec tygodnia wylewki startuja - zamowione okna (goran - sosna) - zamówione bramy garażowe (NOVOFERM - b_b w razie czego będziemy razem reklamować - wybrane parkiety (jesion 1-2 gat. po 66-54 zl) pod bilgorajem - mam oferty na elewacje z welny z tynkiem silikatowo- silikonowym (podobno jakis super) - Może ktoś coś o tym słyszał ?? nie mam pomyslu na kostke i cokoly o podbitkach to nawet jeszcze przez minute nie myslalem ... wiec z checia poczytam co macie do powiedzenia w temacie szukam schodow drewnianych lub na stalowej konstrukcji ?? macie jakis namiar ?? szymoszkowa zamawiany beton ma lepsze parametry i wcale tak drozej nie wychodzi ... sekundy bym sie nie zastanawial Pawson, powiedz mi czy do tej bramy wyjscie na napęd musi być w ścianie a nie w suficie? I jeszcze jedno, jakiej grubosci jest parkiet, bo za chwilę zaczynają wylewki i muszę powiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.05.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 26.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie. A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie. A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste. Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 26.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Monika B Moja podsufitka jest z Royal Siding -potrójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 26.05.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak Też tak myślałam do czasu kiedy pan Inspektor mnie nie uświadomił że jest inaczej Jako podstawę prawną podał iż do wydania pozwolenia niezbędne jest : Wyłączenie z rolniczego użytkowania gruntów w klasach bonitacyjnych I, II, IIIa, IIIb oraz IV - VI pochodzenia organicznego w myśl ustawy z dnia z dnia 3 lutego 1995 r. o ochronie gruntów rolnych (Dz. U. z 2004 r. Nr 121, poz. 1266).........Nie ma to ja uczyć się na własnych błędach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 26.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A u nas jest klasa IV z jakąś literką chyba i V i nie musieliśmy odralniać. Pisaliśmy tylko jakieś pismo, że w związku z tym, że ziemia jest takiej klasy to nie trzeba odralniać. Coś takiego. W każdym razie obyło się bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Pawson kończył klasę III b i dał se spokój z nauką . Ja tez mam podbitkę Royala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.05.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ciemny brąz - oczywiście kolor podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.05.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, dzięki za info, chodzi chyba o napęd. Ja mam tylko w suficie, zostaję wiec prz Hormanie. Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 26.05.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Jeżeli chodzi o odrolnienie to nie wiem czy to jest konieczne ponieważ budujemy siedlisko. Na dodatek mąż zaznaczył na wniosku do starostwa odrolnienie, a oni w starostwie doczytali na warunkach zabudowy że nie musimy odralniać i otrzymaliśmy ze starostwa pismo, że nie jest wymagane odrolnienie. Tylko może się różnie okazać... Mam nadzieję, że teraz nie będa tego wymagali , przecież nie będą zaprzeczać samym sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 My odrolnienie wykonywaliśmy równoległe z pozwoleniem na budowę. Decyzję dostalismy w niecały miesiąc. A pani od odrolnienia okazała się bardzo miła i już przy drugiej wizycie nie musiałem się przedstawiać. W SP powiatowym mówili mi identycznie jak moi przedmówcy, że klasy od IV w zwyż nie wymagają odrolnienia. Najlepiej wziąść wypis i wyrys z geodezji i wszytsko będzie jasne. Uprzedzam przed odrolnianiem całej działeczki - jest to bardzo kasztowna inwestycja, płatna, z tego co pamietam z 10 rocznych ratach. Temat rzeka. A u nas mamy już wodę (63zł/1m). Jutro prąd i potem powolutku do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts