BORF 26.05.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 27.05.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf Czy Ty budujesz siedlisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.05.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf Czy Ty budujesz siedlisko ? Może głupio to zabrzmi, ale czym się rózni siedlisko od domu? I już mamy przyłacze elektryczne wykonane. Teraz niech tylko Lubzel nam podłaczy licznik i będzie można parzyc herbatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.05.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, powiedz jeszcze gdzie tą bramę bedziesz kupował i jaki rabat mozna wywalczyć. U nas dzisiaj rozprowadzili instalację pod odkurzacz centralny, trochę rozryli tynków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 27.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf, hymmm jakby to wyjaśnić siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej chyba dobrze to wytłumaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 28.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.05.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Borf, hymmm jakby to wyjaśnić siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej chyba dobrze to wytłumaczyłam To my nie budujemy siedliska. Mamy za mała działkę i nie mamy uprawnień Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. To widzę, że cenę dali lepszą i jeszcze bliżej. Dzięki za info. Co do pozwolenia to jestes w tym nieszczególnym przypadkiem. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.05.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Stalmet,6-2,3;12-2,28.Pierwotnie dają wyższe ceny ale dają rabat dlatego,że nie mają własnego transportu.No ale transport do mnie kosztuje 90-100 zł więc de facto płacę za drut trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 28.05.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czy ktoś z Was orientował sie w cenach bram garażowych Krispol i ma rozeznanie jak cenowo wychodza w stosunku do innych producentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mam pytanie : dlacze jedni robiš podbitkę na grzybka a inni po skosie.Jakie sš zalety i wady każdej? Za 2 tygodnie startuje z ociepleniem jeszcze nie wiem jaki wzór podbitki wybrać? Co i jak sie komu podoba. U mnie niestety nie dało sie równolegle do krokwi. Panowie wraz z dachem w ubiegłym roku założyli obróbki blacharskie za krótkie na taką operację. Teraz pozostałoby jedynie chować krokwie pod prostopadle ułozonymi, króciutkimi panelkami, a one się rozłażą - sama wiedziałam w kilku domach. Trzeba wiedzieć wcześniej czego się chce. Poza tym tynkarz tak mnie otynkował, że wychodzą kable. A faceci od okien z górnego balkonu odjęli 10cm a na dolym dodali. Of course wszystko do wymiany (po awanturze). No i kolejne opóźnienie I jeszcze tynkarze drzwi dla kota zamontowali najpierw wnętrzem na zewnątrz, a potem do góry nogami. Jedym słowem... budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.05.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Stalmet,6-2,3;12-2,28.Pierwotnie dają wyższe ceny ale dają rabat dlatego,że nie mają własnego transportu.No ale transport do mnie kosztuje 90-100 zł więc de facto płacę za drut trochę więcej. Dzięki za informacje. Mi oferowali (z Lubartowa na działkę) transport w cenie paliwa. Stal delikatnie drozsza, wiec pi*drzwi to samo :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 28.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 I jeszcze tynkarze drzwi dla kota zamontowali najpierw wnętrzem na zewnątrz, a potem do góry nogami. Jedym słowem... budowa. kot będzie wchodził dogóry nogammi i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 28.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, powiedz jeszcze gdzie tą bramę bedziesz kupował i jaki rabat mozna wywalczyć. U nas dzisiaj rozprowadzili instalację pod odkurzacz centralny, trochę rozryli tynków Pozdrawiam ceny jeszcze do konca nie znam ale cos ok 3700 za 2200 x 2350 z napedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Nie za wąska trochę? Mój mąż zażyczył sobie 275 a w projekcie jest 260.A może to moja będzie za szeroka?Wiśniowskiego czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Nie za wąska trochę? Mój mąż zażyczył sobie 275 a w projekcie jest 260.A może to moja będzie za szeroka?Wiśniowskiego czy inna? Szymoszkowa, ta twoja wcale nie będzie za wąska. Poprostu Pawson zafundował każdemu z domowników osobną bramę , dla pojedynczej to by było ciut mało A ja jestem bliski wybrania Dromy 3500,- za bramę 2500x220 (segmentowa, złoty dąb) z napędem. No i muszę się pochwalić pomimo, że to marne osiągnięcie ale znaleźliśmy wreszcie tynkarza. Po tym jak umówiony wstępnie tynkarz wymigał się chorobą żony okazało się że znalezienie fachowca w przyzwoitym terminie jest prawie nierealne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.05.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A,to inna para kaloszy.Chociaż właściwie nie,przecież niezależnie czy każdy ma swoją bramę czy jest jedna to i tak duży samochód ma się tam zmieścić.No bo mozna mieć 5 bram i nie móc wjechać np.jeepem czy innym.Pawson,to jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A,to inna para kaloszy.Chociaż właściwie nie,przecież niezależnie czy każdy ma swoją bramę czy jest jedna to i tak duży samochód ma się tam zmieścić.No bo mozna mieć 5 bram i nie móc wjechać np.jeepem czy innym.Pawson,to jak to jest ? u mnie szerokosc to 2350 ... nie wiem jak bedzie z duzym samochodem powiem szczerze ... tak bylo w projekcie to tak robie ...ew. jakby byl kiedys problem to moge wywalic slupek w srodku i zrobic jedna wieka brame .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 29.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hej, już wiem o co m.in chodzi ukochanym Panom w starostwie. Nie dołączyłam zjazdu z dorgi. Heeeelp. Kto to projektuje ? Swego czasu pytał o to Piotr... więc ja ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.05.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Projektował mi to facet,który robił adaptację projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 29.05.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hej, już wiem o co m.in chodzi ukochanym Panom w starostwie. Nie dołączyłam zjazdu z dorgi. Heeeelp. Kto to projektuje ? Swego czasu pytał o to Piotr... więc ja ponawiam prośbę Odpisałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts