aik 31.05.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 uf obejdzie sie bez rozbiurki, na szczescie kominy narazie sa wymurowane na ok 1,5 m wiec wystarczy teraz je ocieplic ok 30 cm w dol od wlotu i w gore do konca. Internt to wspaniala rzecz, dobrze ze zorjentowalam sie w pore Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 31.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 dzieki dyz super , no to mam do rozebrania dwa kominy , a powiedz mi co sie bedzie dzialo gdy zaprawa i cegla styka sie z rura ceramiczna Aik zanim zaczniesz rozbierać może przepytaj kierownika bo moja opinia raczej nie powinna być argumentem przeważającym przy takiej decyzji. Nie chcę też snuć fantazji co się może dziać. Na chłopski rozum to przy braku dylatacji może to sobie popękać w jakichś bardzo niesprzyjających okolicznościach ... może ... ale nie musi. MaPi, jak masz wełnę to już sznura z pewnością nie potrzeba. Sama wełna stanowi już bardzo skuteczną izolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 31.05.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 dyz juz sie dowiedzialam, moze pekac i to jak........ .no i najwazniejsze przy braku izolacji trace gwarancje na system. Ale jak napisalam post wyzej problem juz rozwiazany, na szczescie Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 31.05.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 My mamy dodatkowo jeszcze odizolowany strop od kominów, podobno jak się nie zrobi dylatacji to przy tych ruchach komina może pękać strop, więc mamy zrobioną dylatację ze styropianu. Nie wiem ile w tym prawdy i na ile jest to dobrze zrobione, ale tak mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Dzisiaj zadzwonił pan z TPSA i powiadomił nas, że będą w swojej łaskawości robili przyłącze w 2007 roku. Ciekawe, czy wtedy nas to będzie interesować (chociaż kabel to kabel, przynajmniej jak na razie). Pożyjemy, zobaczymy. Dobrze, że teraz łatwo można wdrożyć plan "B i mieć w nosie łaskę monopolistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 31.05.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 czesc jakiej firmy bierzecie el. zewnętrzną. Ja sie zastanawiam pomiędzy weberem a baumitem ... albo czymś nowym innym ... i nie wiem zupełnie co wybrać ja wybrałem Kreisel- do konca nie wiem czy dobrze .welna Rockwool- 14cm. chyba fastrock L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 31.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Radzę się Wam zainteresować. .... Niech spadają Baba, ja za Tobą nie zadążam. Pisz wolniej i wyraźniej. Musimy się spotkać i n/t pogadać. Niech spadają. Właśnie się wybieramdo jakiegoś kierownika z wiaderkiem pomyj . U mnie w ubiegłym roku obiecywali że do końca kwietnia będzie telefon/internet. Na wiosnę (rękę trzymałem na pulsie) okazało się, że do końca maja. No jeszcze to , to przełknąłem. Tłumaczyli się, że mrozy długo trzymają. Ale jak się dowiedziałem w poniedziałek, że opóźnenie będzie do września, ponieważ .... jeszcze papiery nie wróciły z ZUDu, to mnie szlak trafił. Ja ich chromolę. Na net mam też kilka pomysłów. Będę musiał pogadać też z DarkiemRz. Jeśli masz możliwość skorzystania z innego łącza internetowego niż TPSA, a zależy Ci na numerze stacjonarnym, to polecam http://www.actio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Radzę się Wam zainteresować. .... Niech spadają Baba, ja za Tobą nie zadążam. Pisz wolniej i wyraźniej. Musimy się spotkać i n/t pogadać. Niech spadają. Właśnie się wybieramdo jakiegoś kierownika z wiaderkiem pomyj . U mnie w ubiegłym roku obiecywali że do końca kwietnia będzie telefon/internet. Na wiosnę (rękę trzymałem na pulsie) okazało się, że do końca maja. No jeszcze to , to przełknąłem. Tłumaczyli się, że mrozy długo trzymają. Ale jak się dowiedziałem w poniedziałek, że opóźnenie będzie do września, ponieważ .... jeszcze papiery nie wróciły z ZUDu, to mnie szlak trafił. Ja ich chromolę. Na net mam też kilka pomysłów. Będę musiał pogadać też z DarkiemRz. Jeśli masz możliwość skorzystania z innego łącza internetowego niż TPSA, a zależy Ci na numerze stacjonarnym, to polecam http://www.actio.pl Problem jest taki, że ja potrzebuję nie numeru stacjonarnego, ale kabla Numer stacjonarny na dobrą sprawę nie jest mi potrzebny, a tu chyba chodzi o coś w stylu Voip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.06.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mi też na numerze nie zależy. Ja chcę w miarę sprawny=szybki dostęp do netu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 01.06.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam No to zacząłem odliczanie, znaczy złożyłem wniosek o PNB. Życzcie mi szczęścia, czyt. krótkiego terminu i braku problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.06.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam No to zacząłem odliczanie, znaczy złożyłem wniosek o PNB. Życzcie mi szczęścia, czyt. krótkiego terminu i braku problemów. życzę i jeszcze duuuuużo pieniondzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 01.06.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ja również życzę, żeby Twój przypadek nie był "szczególny", bo u mnie czekali prawie dwa miesiące, żeby wręczyć papierek z poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.06.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Dziwne, ja mam szczere pole. TPSA nigdy nie wpuszcze na swój teren a o net się nie martwie juz od pierwszego dnia w nowym domku. Nikt w Waszej okolicy nie świadczy dostepu radiowego? (zawsze pozostaje sieć komórkowa, ale o tym pisaliscie wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.06.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Prawdopodobnie sprawa netu w tym miesiącu się rozwiąże. Chrzanić TPSę.Piotrek - 3-maj się. Uzbrój się w cierpliwość. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Radiowy już miałam, nie chcę więcej. Byle deszczyk czy nie daj Boże zamieć - i już nie ma. A ja internetu potrzebuję do pracy, nie relaksu (no, nie tylko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.06.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Może się okazać, że nadajnik będzie blisko mnie. Wtedy sygnał będzie na tyle silny, że nie będzie żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 02.06.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Mnie też TP olała, ale jeszcze nie wiem co zrobię, zeby mieć internet w domu. Nam jest potrzebny przede wszystkim dla córki, żeby nie szczekała jak włączy komputer. No i dla mnie też...dla rozrywki, jak być może będę miec w końcu czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 U nas kiedys była kilkudniowa awaria kiedy ... śnieg zasypał antenki nadawcze i odbiorcze. Po prostu dramat Nic wtedy nie pomoże bliskość masztu... Pytanie za 100 punktów - gdzie i jakiej firmy kupowaliście podbitkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 03.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Z tego co wiem, to netia ma wdrażać niedługo jakąś nową technologię do pezsyłania sygnału telefonicznego i internetowego. Sygnał przesyłany tak jak do komórek, przepustowość duża. Szczegółów nie znam, ale może warto popytać? Jak wyzdrowieję, to podpytam znajomego, który testował tą technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.06.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Ja odbiegnę troszkę od internetowo telefonicznych tematów. Czy ktoś z was ma może takie coś jak świder czy wiertło, czy jak to nazwać, do zrobienia dziury w ziemi? A może wiecie czy coś takiego można gdzieś wypożyczyć?Coś takiegohttp://www.rze.pl/panele/metalzbyt/pl/uploads/nogr_117.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts