Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dzieki dyz super , no to mam do rozebrania dwa kominy :( , a powiedz mi co sie bedzie dzialo gdy zaprawa i cegla styka sie z rura ceramiczna

Aik zanim zaczniesz rozbierać może przepytaj kierownika bo moja opinia raczej nie powinna być argumentem przeważającym przy takiej decyzji. Nie chcę też snuć fantazji co się może dziać. Na chłopski rozum to przy braku dylatacji może to sobie popękać w jakichś bardzo niesprzyjających okolicznościach ... może ... ale nie musi.

MaPi, jak masz wełnę to już sznura z pewnością nie potrzeba. Sama wełna stanowi już bardzo skuteczną izolację :)

Dzisiaj zadzwonił pan z TPSA i powiadomił nas, że będą w swojej łaskawości robili przyłącze w 2007 roku. Ciekawe, czy wtedy nas to będzie interesować (chociaż kabel to kabel, przynajmniej jak na razie). Pożyjemy, zobaczymy. Dobrze, że teraz łatwo można wdrożyć plan "B i mieć w nosie łaskę monopolistów.

Radzę się Wam zainteresować.

....

Niech spadają

Baba, ja za Tobą nie zadążam. Pisz wolniej i wyraźniej. Musimy się spotkać i n/t pogadać.

Niech spadają. Właśnie się wybieramdo jakiegoś kierownika z wiaderkiem pomyj .

U mnie w ubiegłym roku obiecywali że do końca kwietnia będzie telefon/internet. Na wiosnę (rękę trzymałem na pulsie) okazało się, że do końca maja. No jeszcze to , to przełknąłem. Tłumaczyli się, że mrozy długo trzymają. Ale jak się dowiedziałem w poniedziałek, że opóźnenie będzie do września, ponieważ .... jeszcze papiery nie wróciły z ZUDu, to mnie szlak trafił. Ja ich chromolę. Na net mam też kilka pomysłów. Będę musiał pogadać też z DarkiemRz.

Jeśli masz możliwość skorzystania z innego łącza internetowego niż TPSA, a zależy Ci na numerze stacjonarnym, to polecam http://www.actio.pl :)

Radzę się Wam zainteresować.

....

Niech spadają

Baba, ja za Tobą nie zadążam. Pisz wolniej i wyraźniej. Musimy się spotkać i n/t pogadać.

Niech spadają. Właśnie się wybieramdo jakiegoś kierownika z wiaderkiem pomyj .

U mnie w ubiegłym roku obiecywali że do końca kwietnia będzie telefon/internet. Na wiosnę (rękę trzymałem na pulsie) okazało się, że do końca maja. No jeszcze to , to przełknąłem. Tłumaczyli się, że mrozy długo trzymają. Ale jak się dowiedziałem w poniedziałek, że opóźnenie będzie do września, ponieważ .... jeszcze papiery nie wróciły z ZUDu, to mnie szlak trafił. Ja ich chromolę. Na net mam też kilka pomysłów. Będę musiał pogadać też z DarkiemRz.

Jeśli masz możliwość skorzystania z innego łącza internetowego niż TPSA, a zależy Ci na numerze stacjonarnym, to polecam http://www.actio.pl :)

Problem jest taki, że ja potrzebuję nie numeru stacjonarnego, ale kabla ;)

Numer stacjonarny na dobrą sprawę nie jest mi potrzebny, a tu chyba chodzi o coś w stylu Voip :roll:

U nas kiedys była kilkudniowa awaria kiedy ... śnieg zasypał antenki nadawcze i odbiorcze. Po prostu dramat ;) Nic wtedy nie pomoże bliskość masztu...

Pytanie za 100 punktów - gdzie i jakiej firmy kupowaliście podbitkę????

Z tego co wiem, to netia ma wdrażać niedługo jakąś nową technologię do pezsyłania sygnału telefonicznego i internetowego. Sygnał przesyłany tak jak do komórek, przepustowość duża. Szczegółów nie znam, ale może warto popytać? Jak wyzdrowieję, to podpytam znajomego, który testował tą technologię.