BORF 09.06.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Witam wszystkich. U mnie juz zalany strop, w pon muruja scianke kolankowa i robia wieniec, a puzniej wchodzi ekipa od dachu. Potrzebuje kilku namiarow na wykonawcow od hydrauliki, instalacji alarmowej, DGP i na producenta okien. Ps jakiej firmy i jakiego typu okna posiadacie. Poz Co do okien, to w naszym obecnym domku w tamtym roku zmieniliśmy na ekoPlast. Minął rok - otwierają się i zamykają bez problemu Mój od przyłącza elektrycznego, mówił, że wykonuje instalacje wewnętrzne i alarmowe. Namiar poszedł na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.06.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.06.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. I co bez barierek z dziećmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. I co bez barierek z dziećmi? Oj, znam ten ból - jakoś nie bardzo wychodzi to przesuwanie . Na przyszły rok np planowaliśmy roboty brukarskie i ogrodzenie, po tegorocznej wiośnie naocznie widać, że nie był to najlepszy pomysł... Na schodach, barierce na balkonie (brrr) też bałabym się oszczędzać - jakoś sobie nie wyobrażam naszych stworków biegających na bosaka po betonowych schodach (a z biegania na bosaka raczej się nie wyleczą...) Niby moglibyśmy nie mieć ogrodzenia, ale jak patrzę, jakie "pieseczki" chodzą obok nas na spacer - decyzja jest prosta. TANIO KUPIĘ DOBRZE PROSPERUJĄCĄ KOPALNIĘ PIENIĘDZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 10.06.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Niby moglibyśmy nie mieć ogrodzenia, ale jak patrzę, jakie "pieseczki" chodzą obok nas na spacer - decyzja jest prosta. widze ze nie tylko nas dotyczy ten problem, chociaz nasi sasiedzi tego najgroźniejszego psa zaczeli wiązać - o dziwo- ciekawe na jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Witajcie. Co do barierek przy schodkach - mielismy zrobione tymczasowe metalowe. Sprawa balkonow - zamkniete drzwi na amen (kluczyk). Wogólw to sprawa schodów się ciągnie od jakiegos czasu. Piasek nam na parkiet nie wplywal wcale bo nie mamy parkietu. A dzieciakii jakos przywykly do łażenia w ciapkach. Ale schody zaraz beda, barierki na balkon i taras - na ukonczeniu. Na ten rok poza drzwiami na parterze zostanie nam jeszcze ogrodzenie (przynajmniej wieksza jego czesc). Moze cale. Niestety kostki nie uniesiemy finansowo. Chyba, ze zdarzy sie jakis cud Ale cywilizacja wkracza do naszego domu. Mamy juz TV. A w przyszlym tygodniu bedzie internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Mamy juz TV. A w przyszlym tygodniu bedzie internet. Możesz zdradzić szczegóły techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 11.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Nikt nie montowal okien w swoim domku , nikt mi nie napisze (oprocz Borfa) jakie okna kupil lub ma zamiar kupic . Potrzebuje tez kominkarza, ma ktos moze godnego polecenia. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 11.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Nikt nie montowal okien w swoim domku , nikt mi nie napisze (oprocz Borfa) jakie okna kupil lub ma zamiar kupic . Potrzebuje tez kominkarza, ma ktos moze godnego polecenia. Poz Ja nie mówie, że takie okna kupie też do nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 12.06.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Nikt nie montowal okien w swoim domku , nikt mi nie napisze (oprocz Borfa) jakie okna kupil lub ma zamiar kupic . Potrzebuje tez kominkarza, ma ktos moze godnego polecenia. Poz Aik jeszcze nie montowałem ale już są zamówione. Ja z ... ogólnie znanych względów zdecydowałem się wesprzeć lokalną firmę. Okienka są produkcji ferno a zamówiłem w Świdniku u znajomych w montiglasie. Za obustronny kolor (złoty dąb) wyszło mi taniej niż gdziekolwiek indziej za białe więc decyzja była dość prosta. Jakbyś była zainteresowana to daj znać to wyślę namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witajcie Monika - co do TV - to zwykła antena (nnie wiem po co ale jest ich chyba ze 4 ! ) . Co do netu - to (przynajmniej na razie radio). Skorzystam z firmy VIP-NET. Montowac antenę mają jutro. Zobaczymy jak będzie działać. Jak już pisałem - na TPSĘ się wypiąłem. Aik - ja już pisałem dawniej o okienkach. Moje to barwione w masie tworzywo obustronnie z obustronną okleiną - złoty dąb. Profil Deqenick (5-komorowy). Firma z Jabłonnej - Oknostyl. Zamawiałem u popularnego na forum - Pana Marka Rozwałki. A u mnie trwają prace schodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 12.06.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Aik-okna zamówione w Goranie-dobre okna w dobrej cenie,instalacje alarmowe będzie mi robił pan od elektryki a cała reszta z Altestu,Fizyk-ile płaciłeś za wylanie schodów:ile kosztuje robocizna 1m2 tynku tradycyjnego,ile posadzki?Dzisiaj murują ściankę kolankową,za tydzień cieśle.Lecę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.06.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Aik, my zamówiliśmy okna u pana Rozwałki, 4/5 komorowy dueckenik, białe. Montują nam je już w środę . Mam prośbę o namiar na jakiegoś człowieka od gazu, musimy zrobić wewnętrzne przyłącze (tak to się nazywa chyba) i instalację w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Jeśli chodzi o gazownika to znalazłam numer podawany przez agamona, ale jeśli ktoś jeszcze ma jakiś namiar w zanadrzu to prośba o jego przesłanie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.06.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 MaPi - mi gaz robił Mosek.Schody wylewane miałem robione razem ze stropem, w cenie stanu surowego. Ni epotrafię określić ile kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.06.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Fizyk, a czy masz już odebrany dom? Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, czy osoba posiadająca uprawnienia budowlane, ale nie należąca do izby inżynierów budownictwa może wpisywać się w dziennik, czy nie ma później problemów z odbiorami różnych instalacji? Babka w starostwie powiedziała mi, że musi należeć, ale ja nie jestem tego taka pewna. Może wy się orientujecie jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 12.06.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Hej! Aik - moje okna z z Ferno, ale nie polecę. Bo były ze schodami Gaz mamy w powijakach - kłopoty z przyłączeniem - gmina się rzuca Nie wiem jak u Was, ale moja gmina jest FATALNA. Mimo to polecam działeczkę tuż obok mnie - sąsiad ma do sprzedania. Zapewniam miłe sąsiedztwo. Nasz umówiony glazurnik właśnie zadzwonił, że ma robotę w W-wie i wymówił nam umowę (miał być w połowie lipca). Może macie kogoś godnego polecania? Nie mam dużo roboty, ale na pożądnym położeniu płytek baaardzo mi zależy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.06.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 A my skorzystaliśmy z Waszej rady i zamówiliśmy stal w BUD-MIXie. Na fi12 2 zł taniej niż u konkurencji. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Hej! Aik - moje okna z z Ferno, ale nie polecę. Bo były ze schodami Gaz mamy w powijakach - kłopoty z przyłączeniem - gmina się rzuca Nie wiem jak u Was, ale moja gmina jest FATALNA. Mimo to polecam działeczkę tuż obok mnie - sąsiad ma do sprzedania. Zapewniam miłe sąsiedztwo. Nasz umówiony glazurnik właśnie zadzwonił, że ma robotę w W-wie i wymówił nam umowę (miał być w połowie lipca). Może macie kogoś godnego polecania? Nie mam dużo roboty, ale na pożądnym położeniu płytek baaardzo mi zależy! A dlaczego gmina rzuca się w kwestii gazu? Chyba instalacje gazowe są teraz wszędzie w gestii zakładu gazowniczego - czyżby u Was było inaczej??? Glazurnik . Nasz zaczyna 19-go czerwca, wyrobi się raczej w drugiej połowie lipca. Dobry jest Jeśli jesteś zainteresowana, napisz na priv. Napisz też coś o tej działeczce.... Aik - nasze okna widziałaś - wiesz od kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 13.06.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 MaPi uwierz tej pani. Przynależność do izby jest bezwzględnie wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts