Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

U mnie juz zalany strop, w pon muruja scianke kolankowa i robia wieniec, a puzniej wchodzi ekipa od dachu.

Potrzebuje kilku namiarow na wykonawcow od hydrauliki, instalacji alarmowej, DGP i na producenta okien.

Ps jakiej firmy i jakiego typu okna posiadacie.

Poz

Co do okien, to w naszym obecnym domku w tamtym roku zmieniliśmy na ekoPlast. Minął rok - otwierają się i zamykają bez problemu :)

Mój od przyłącza elektrycznego, mówił, że wykonuje instalacje wewnętrzne i alarmowe. Namiar poszedł na priv.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie schody się robią. Ale na betonie.

Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. :-? I co bez barierek z dziećmi?

A u mnie schody się robią. Ale na betonie.

Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. :-? I co bez barierek z dziećmi?

Oj, znam ten ból - jakoś nie bardzo wychodzi to przesuwanie :roll: . Na przyszły rok np planowaliśmy roboty brukarskie i ogrodzenie, po tegorocznej wiośnie naocznie widać, że nie był to najlepszy pomysł...

Na schodach, barierce na balkonie (brrr) też bałabym się oszczędzać - jakoś sobie nie wyobrażam naszych stworków biegających na bosaka po betonowych schodach (a z biegania na bosaka raczej się nie wyleczą...) Niby moglibyśmy nie mieć ogrodzenia, ale jak patrzę, jakie "pieseczki" chodzą obok nas na spacer - decyzja jest prosta.

TANIO KUPIĘ DOBRZE PROSPERUJĄCĄ KOPALNIĘ PIENIĘDZY :roll:

Witajcie.

Co do barierek przy schodkach - mielismy zrobione tymczasowe metalowe. Sprawa balkonow - zamkniete drzwi na amen (kluczyk).

Wogólw to sprawa schodów się ciągnie od jakiegos czasu.

Piasek nam na parkiet nie wplywal wcale bo nie mamy parkietu. A dzieciakii jakos przywykly do łażenia w ciapkach.

Ale schody zaraz beda, barierki na balkon i taras - na ukonczeniu.

Na ten rok poza drzwiami na parterze zostanie nam jeszcze ogrodzenie (przynajmniej wieksza jego czesc). Moze cale. Niestety kostki nie uniesiemy finansowo. Chyba, ze zdarzy sie jakis cud :wink:

Ale cywilizacja wkracza do naszego domu. Mamy juz TV. A w przyszlym tygodniu bedzie internet.

Nikt nie montowal okien w swoim domku :cry: , nikt mi nie napisze (oprocz Borfa) jakie okna kupil lub ma zamiar kupic :( .

Potrzebuje tez kominkarza, ma ktos moze godnego polecenia.

Poz

Aik jeszcze nie montowałem ale już są zamówione. Ja z ... ogólnie znanych względów zdecydowałem się wesprzeć lokalną firmę. Okienka są produkcji ferno a zamówiłem w Świdniku u znajomych w montiglasie. Za obustronny kolor (złoty dąb) wyszło mi taniej niż gdziekolwiek indziej za białe więc decyzja była dość prosta. Jakbyś była zainteresowana to daj znać to wyślę namiary :)

Witajcie

Monika - co do TV - to zwykła antena (nnie wiem po co ale jest ich chyba ze 4 ! :o ) . Co do netu - to (przynajmniej na razie radio). Skorzystam z firmy VIP-NET. Montowac antenę mają jutro. Zobaczymy jak będzie działać. Jak już pisałem - na TPSĘ się wypiąłem.

Aik - ja już pisałem dawniej o okienkach. Moje to barwione w masie tworzywo obustronnie z obustronną okleiną - złoty dąb. Profil Deqenick (5-komorowy). Firma z Jabłonnej - Oknostyl. Zamawiałem u popularnego na forum - Pana Marka Rozwałki.

A u mnie trwają prace schodowe :wink:

Aik-okna zamówione w Goranie-dobre okna w dobrej cenie,instalacje alarmowe będzie mi robił pan od elektryki a cała reszta z Altestu,Fizyk-ile płaciłeś za wylanie schodów:ile kosztuje robocizna 1m2 tynku tradycyjnego,ile posadzki?Dzisiaj murują ściankę kolankową,za tydzień cieśle.Lecę....

Fizyk, a czy masz już odebrany dom?

Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, czy osoba posiadająca uprawnienia budowlane, ale nie należąca do izby inżynierów budownictwa może wpisywać się w dziennik, czy nie ma później problemów z odbiorami różnych instalacji? Babka w starostwie powiedziała mi, że musi należeć, ale ja nie jestem tego taka pewna. Może wy się orientujecie jak to jest.

Hej!

Aik - moje okna z z Ferno, ale nie polecę. Bo były ze schodami :wink:

Gaz mamy w powijakach - kłopoty z przyłączeniem - gmina się rzuca :evil: Nie wiem jak u Was, ale moja gmina jest FATALNA. Mimo to polecam działeczkę tuż obok mnie - sąsiad ma do sprzedania. Zapewniam miłe sąsiedztwo. :wink:

Nasz umówiony glazurnik właśnie zadzwonił, że ma robotę w W-wie i wymówił nam umowę (miał być w połowie lipca). Może macie kogoś godnego polecania? Nie mam dużo roboty, ale na pożądnym położeniu płytek baaardzo mi zależy!

Hej!

Aik - moje okna z z Ferno, ale nie polecę. Bo były ze schodami :wink:

Gaz mamy w powijakach - kłopoty z przyłączeniem - gmina się rzuca :evil: Nie wiem jak u Was, ale moja gmina jest FATALNA. Mimo to polecam działeczkę tuż obok mnie - sąsiad ma do sprzedania. Zapewniam miłe sąsiedztwo. :wink:

Nasz umówiony glazurnik właśnie zadzwonił, że ma robotę w W-wie i wymówił nam umowę (miał być w połowie lipca). Może macie kogoś godnego polecania? Nie mam dużo roboty, ale na pożądnym położeniu płytek baaardzo mi zależy!

A dlaczego gmina rzuca się w kwestii gazu? Chyba instalacje gazowe są teraz wszędzie w gestii zakładu gazowniczego - czyżby u Was było inaczej???

Glazurnik :evil: :evil: :evil: . Nasz zaczyna 19-go czerwca, wyrobi się raczej w drugiej połowie lipca. Dobry jest :) Jeśli jesteś zainteresowana, napisz na priv.

Napisz też coś o tej działeczce....

Aik - nasze okna widziałaś - wiesz od kogo ;)