yares 19.12.2002 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 witam w zwiazku z tym ze nie bede mial okazji w tym roku juz tu zajrzec pozwole sobie wszystkim "murarzom" zyczyc z okazji Swiat i Nowego Roku aby kazdy z Was jak najszybciej zamieszkal w swoim wymarzonym domku do przeczytania w przyszlym roku pozdrawiam yares Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena1 29.12.2002 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Cześć,Dołączam się do grupy lubelskiej jako kolejny nierozważny, który zdecydował się tutaj zostać (Zamość) a w dodatku zaczął budować dom (70% klasy z ogólniaka siedzi w Warszawie - ale ja stolicy nie znoszę i wolę zarabiać mniej ale spokojnie mieszkać sobie w Zamościu i robić swoje). Mam nadzieję, że jak odzyskam swoją kasę to za rok będę mieszkał u siebie.Pozdrawiam - Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerryCool 30.12.2002 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Hej wszystkim ale tu się tłoczno zrobiło Długo mnie tu nie było, jakoś tak brakowało czasu a to dachówkę układałem, potem tynki, woda kanalizacja, a teraz C.O. Inni już odpoczywają , a ja się wziołem do roboty Sławek - nie martw się jakoś przeżyjemy w tym zapomnianym przez Boga Zamościu Pocieszam sie że jak już będę miał chatę to jakoś do ciepłej emeryturki dotrwam. Niech dzieci uciekaja dalej. Buduję na Powiatowej (wylotówka na Skierbieszów) a ty ? [ Ta wiadomość była edytowana przez: JerryCool dnia 2002-12-30 20:45 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 04.01.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 witam w nowym roku jako z stracilem prace a moze sam sie znij zwolnilem to nie bede zagladau tutaj z byt czesto. ale czasmi bede bo jusz mam nowa prace w koncu w swoim zawodzie no ale to taki szczegolik a co do ocieplania styropianem no mysle ze tak chociasz zastanawima sie czy nie zrobi tego welna ale narazie to nie jest moj glowny problem bo na wiosne zaczynam instalacje :smile:a tak przy okazji wszycyc ci ktorzy byli zainteresowani ekipa do dachu to dam znac po 9 stycznie bede juz u siebie w Bialej podlaskiej to dam namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.01.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Witam Wszystkich w Nowym Roku!!! Chcę się z Wami podzielić moją dziką radością , że właśnie przed chwilą zamówiłam projekt!!! Wielka ulga!!! Teraz mogę przejść do kolejnego etapu - zacznę uważniej czytać Wasze uwagi natury technicznej, żeby się trochę dokształcić i podejmować dobre decyzje. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 04.01.2003 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Witam! Jestem na etapie szukania ekip,wniosek mam jeden-Lublin ma najdroższych fachowców w Polsce!!! Co do zakupu materiałów to dobrze zrobiłem , nie robiąc przedpłat w starym roku.Promocje na materiały na ściany będą do kwietnia, a i moze ceny jeszcze pójdą w dół Cegły należy kupować bezpośrednio w cegielni-najtaniej. dachówki na pokrycie dachu mają cały rok stałą cenę- nie warto robic przedpłat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 05.01.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Jako sympatyk Zamościa, pozwoliłam sobie do Was zajrzeć, (wybaczcie, że podglądam) i serdecznie Was pozdrowić w Nowym 2003 Roku. W Zamosciu jest czyste powietrze, bezpieczniej, pogoda jest często lepsza niz w pozostałych częściach kraju, a o rozkwit gospodarczy może zadba nowy prezydent Zamojski?! Ja tez nigdy nie zamieniłabym Zamościa na W-wę. Zamość ma duszę, podobnie jak Kraków pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 05.01.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Gajka! Mówisz słowo kluczowe-Zamość, a mnie się robią maślane oczy Roztocze, Krasnobród, Susiec ...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.01.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Witam Wszystkich w Nowym Roku i i życzę ...najlepszego.Pozdrawiam silną i aktywną ostatnio grupę z Zamościa (sympatyka Gajkę też).Mieszkam co prawda 100 km od Waszego miasta, ale wiele razy bywałem w Suściu, Krasnobrodzie, itd. Gdyby było bliżej rodzinnego Świdnika, może bym tam kupił działkę i budował dom.Kupiłem ją w podlubelskiej wsi i tam zamierzam się przenieść.Co do fachowców, to na miejscu Agamona nie szukał bym w Lublinie, tylko w okolicach, nie wiem czy zrobią lepiej, ale z pewnością taniej. Jak podpiszę umowę z "moim" murarzem to podam ile zapłaciłem.Cieszę się Ella, że masz już projekt. Teraz rzeczywiście czas na lekturę forum, muratora, naprawdę warto.Ja muszę powiedzieć, że po kilku miesiącach lektury wiem już znacznie więcej niż przed.Pozdrawiam wszystkich budujących. Krzysztof. [ Ta wiadomość była edytowana przez: krzyszt17 dnia 2003-01-27 13:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 06.01.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Do Krz17Buduję k.Lublina. Szukam też. Rozmawiałem z ekipami z Włodawy, okolic Lubartowa, ale ceny....jakby się zmówili.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 07.01.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Do Agamon.Po napisaniu poprzedniego postu, przeczytałem Twój dziennik, fajny i wiem już gdzie się budujesz. Ja pisałem juz trochę o swoich poszukiwaniach ekipy. Ograniczyłem się głównie do okolicy bliższej i dalszej mojej budowy. Zdecyduję się chyba na jednego murarza (dom jest nieduży - pow. uż ok 115m2). Murarz chce 4000zł. za stan surowy otwarty (bez dachu). Pomocnik ma być mój, czasami ja chcę popracować jako pomocnik aby zmniejszyć koszty. Myślę że to niezła cena.Pozdrawiam Krzysztof. [ Ta wiadomość była edytowana przez: krzyszt17 dnia 2003-01-13 07:46 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena1 08.01.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Cześć,Witam wszystkich w Nowym 2003r. i życzę Wam solidnych fachowców, wielu promocji w składach budowlanych i mnóstwa pieniędzy aby wykończyć dom a nie siebie.Dzieki za ciepłe słowa o Zamościu i mała podpowiedź dla szukających fachowców.Moim zdaniem nalezy się wystrzegać tzw. "fachowców" z ogłoszeń. Jesli ktoś musi szukać pracy za pomocą ogłoszeń to obawiam się, że nie jest dobrym fachowcem. Nie musi to być oczywiście reguła, jako że i dobry fachowiec w pewnych sytuacjach może być zmuszony dać ogłoszenie, jednak jak widzę ekipy u sąsiada, który wierze m sprawczą moc reklamy i ogłoszeń to czasami strasznie mi go żal jak widzę gdy marnują jego pieniądze.Fachowca trzeba szukac przez znajomych, którzy byli zadowoleni ze swojego i gdy można zobaczyć jego robotę. Nawet jeśli przyjdzie Wam zapłacić za murarza 1000 PLN więcej to przy koszcie całej budowy i możliwościach zniszczenia materiałów i złego wykonania to jest NIC. Rozpytujcie więc wszystkich czy znają dobrego fachowca a oni niech pytają kolejnych i powodzenia.Pamietajcie, że im wczesniej wybudujecie domek to będzie taniej. Od maja 2004 VAT może podskoczyć do 22%, a korzystający z ulgi budowlanej mają zdaje się ograniczony czas na jej zrealizowanie (chyba do końa 2004). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 13.01.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Mam pytanie do atena1, skąd wiesz, że podatek wzrośnie od maja a nie od 1 stycznia 2004? Czy to pewna wiadomość?Pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: krzyszt17 dnia 2003-01-13 09:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 15.01.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Hej budujący na lubelszczyźnie, czemu tu tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.01.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Krzyszt17, podwyżka VAT to pewnik - w Kopenhadze wynegocjowano ulgi tylko dla developerów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 17.01.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 On 2003-01-15 12:33, krzyszt17 wrote: Hej budujący na lubelszczyźnie, czemu tu tak cicho? bo wszyscy budujący pewnie zapadli w sen zimowy, trzeba czekać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 17.01.2003 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Może nie zapadli w sen a zbierają kochane pieniążki na dalsze prace.To tak na marginesie. Ja właśnie wybieram sie na szkolenie do Poznania i przy okazji odwiedzę targi budawnictwa.Obiecuje podzielić sie nowinkami po powrociepozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.01.2003 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Nie śpimy, tylko się przygotowujemy do sezonu. Śniegu brak co oznacza że to już blisko. A jeśli chodzi o materiały, to taniej wychodzi budować z MAXa jak z belitu. A strop z Akermana jest tańszy jak z Terivy ) czyli ceramika górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 19.01.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Ella, że vat wzrośnie to ja wiem, nie wiem tylko czy od stycznia 2004, czy od maja tegoż roku?Myślę, że właśnie w zimie powinniśmy wymieniać informacje, gdyż na wiosnę jak ruszy robota to będzie znacznie mniej czasu. Ja pewnie będę siedział na działce i dostęp do komputera będę miał zerowy.Ciekaw jestem co Michalus przywiezie z targów.Zastanawia mnie też jak wyszedł Agamonowi max tańszy od belitu.Najtańszy belit, to w tej chwili ok. 4,50zł za 24x24x59, czyli 1m2 ściany wyniesie 32,40zł (bez zaprawy i ocieplenia), napisz ile kosztuje m2 ściany z maxa? Jeżeli będzie tańszy to może warto pomyśleć o zmianie technologii.Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 20.01.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Do KrzysztofaPorównałem ceny maxa 220 o grubości 288mm. i belixu 30cm.Max z Harasiuk po uwzglednienu 20% upustu( taki dają)-2,01zł/szt.Na m2 potrzeba 22szt.= 44,22zł bruttoa belix z Lubartowa 7,44 zł/szt. ,potrzeba na m.kw. 7,2 szt.= 53,57zł brutto.Należy dodać ,że transport i rozładunek Maxa do 100km. jest gratis, a za transport i rozładunek belixu trzeba płacić.Takie informacje uzyskałem od producentów bezpośrednio.Strop z Akermana jest tańszy o ok.20zł./m2 od stropu Terivy.Ciekawy artykuł o stropach w "Ładny Dom" nr1/2003PozdrawiamAgamon [ Ta wiadomość była edytowana przez: agamon dnia 2003-01-20 09:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts