Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Nareszcie mam internet :D :D :D

Panowie z firmy :evil: , przez poltorej tygodnia niemogli naprawic usterki :evil: :evil: :evil:

A co na placu boju slychac to juz pisze:

wiezba gotowa, daszek ofoliowany,kominy wymurowane( pieknie wyglada ta cegla klinkierowa za takie :o pieniadze) Jutro panowie zaczynaja ukladanie dachoweczki. A mam tez prad i w tym tygodniu beda zakladac wode.

Poz wszystkich budujacych.

jesli dobrze rozumiem to chodzi ci o dawanie w pionie :o nie dawałem tam będzie izolacja z zewnątrz.

czekam na robienie elew zewnetrznej ma startowac od poniedzialku ale moze sie welna opoźnić :cry:

i właśnie ma się zacząć przykręcanie płyt k-g

Pawson

Nie robiłeś bo Ci odradzali, czy nie chciałeś takiego rozwiązania?

Idkam chodzi ci o ocieplenie przy murłacie? Jeśli tak, to my dawaliśmy. Wydawało nam się, że lepiej dać jakąś tam dodatkowoą izoalcję, a nie zostawiać pustkę pomiędzy płytą, a murłatą. A sama ściana kolankowa jest u nas wytynkowana więc nie dajemy tam dodatkowo płyty g-k i nie ma tam izolacji.

Idkam chodzi ci o ocieplenie przy murłacie? Jeśli tak, to my dawaliśmy. Wydawało nam się, że lepiej dać jakąś tam dodatkowoą izoalcję, a nie zostawiać pustkę pomiędzy płytą, a murłatą. A sama ściana kolankowa jest u nas wytynkowana więc nie dajemy tam dodatkowo płyty g-k i nie ma tam izolacji.

Oki, dzięki

Witaj Moniko B!

Jak ładnie trzeba się uśmiechnąc aby upust na dachówkę był rzekłbym satysfakcjonujący? I do ilu procent można zejść? I jakiego koramica zakupiłaś?

Pozdrawiam

Jak masz nie najmniejszy dach to całkiem niezłe, cos poniżej 15-stu było. Potem jeszcze mój majster wynegocjował więcej, bo okazało się, że właścicielowi budował dom rok wczesniej. :lol:

Czy wy nie macie końca kwartału do 5-tego?!!! Padam na pysk. :evil:

Dzięki za info. Mam dach 218m. Podsyłam linka dla ciekawych. To Dom pod modrzewiem. Mamy już ściany fundamentowe i teraz będziemy sypać piasek pod posadzkę(majster mówi że będzie ok. 15 wywrotek 20t :( ). Prawie się rozpłakałem gdy usłyszałem ile, ale cóż zrobić, mam nadzieję że pod koniec tygodnia(czyli już niedługo) koparka nam go sprawnie przetransportuje pod nasz przyszły dom W pierwszej chwili myślałem aby go ręcznie przerzucić :D aby ciąć koszty, ale pewnie w ten sposób sypałbym do śniegów :D . O właśnie, ile Wy płaciliście za piasek do podsypki, tudzież do murowania ja odpowiednio 230 i 250 zł za 20t(jakbyście płacili dużo mniej to oszczędźcie moje kruche zdrowie i nie wpisujcie sum :D ). Pozdrawiam wszystkich budowniczych. :wink:

http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m3f029d63c71c3