fizyk 07.07.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witajcie wszyscy Witaj Ellu, po długiej absencji Ostatnio kilka dni mni enie było , bo mam urlop i ... ciężko tyram na budowie. Co z tego wyszło: 1. razem z teściem zrobiliśmy barierki wokół tarasu i na balkonie (koszt - tylko materiały i lakierowanie proszkowe), 2. Osobiście wylałem ławę fundamentową pod schody z tarasu (jako pomocnik murarza pracował mój ojciec) - jutro muruję schody z bloczków fundamentowych (tym razem bez przeszkód przewiozłem n a przyczepce i w samochodzie 60 sztuk (podobno 22 kg/sztuka) 3. Jestem w toku pokrywania dachóweczką ogrodzenia (oczywiście roboty murarskie typowo ręczne - nie mam betoniarki), 4. Zakupiliśmy stal na słupki. 60 słupków zostało przez moją skromną osobę oczyszczone z rdzy. Teraz robimy z rurek typowe słupki (teścio jest spawaczem). A słowo "robimy" to trochę na wyrost. Ja jestem pomocny . 5. Po niedzieli zamawiam piasek i kopiemy dołki pod te słupki i zalewamy cementem - może ktoś ma pożyczyć betoniarkę na 2 dni ?? 6. Zaraz po zakładamy siatkę. Z rzeczy zrobionych melduję, że schody jesionowe w domu są obecne. Czekamy na drzwi wewnętrzne na parter - chyba przyszły tydzień. A więc dzieje się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.07.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Brawo brawo :) ! Zazdroszczę budowlano -wykończeniowego zapału i determinacji, bo u mnie z tym od jakiegoś czasu najbardziej krucho ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Fizyk - ja się powoli rozglądam za specem od ogrodzenia Zawsze to nowy fach w ręku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.07.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.07.2006 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 czesc wszystkim mam pytanko w którym miejscu mieliście zainstalowane kontraktrony od alarmu w oknach rozwierno uchylnych - nam zainstalowano na dole na środku , zastanawiamy sie czy tak sie robi wydaje nam sie ze powinno byc na dole ale maksymalnie po tej stonie gdzie jest klamka pozdrawiamy Mam dokładnie tak jak Ty. Niestey na wierzchu, bo moja firma od okien cofa gwarancję przy mntowaniu w ramę. Monika B dzieki za odpowiedz - troszeczke sie uspokoilam a na dodatek facet od alarmu powiedzial ze to przez okucia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.07.2006 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Idkam - czy cos dowiadywales sie a propo parapetow w firmie granmar Cześć, chętni, proszę o kontakt na PRIV. M hej chyba jednak na drewniane sie zdecydujemy je mozna a nawet trzeba o wiele później montowac po tynkach, i jednak kolorystycznie dopasujemy do okien czyli orzech a w aglomeracie takich ciemnych nie ma niestety - przynajmniej w próbkach jakie udało nam sie zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 09.07.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 chyba w tej naszej polsce naprawde cos sie pozmienialo chcielismy zrobic 1 scianke dzialową i nie mozemy znaleźć kogokolwiek juz nie mówie o jakis super specjalistach zeby nam ją zbudowali i nikt nie chce zarobic za jeden dzien roboty, wszyscy sa obłozeni pracą az do jesieni - to chyba wynik tego ze połowa budowlańców wyjechała za granice i ci co zostali nie wyrabiają się na zakrętach - tylko zeby nie zaczeli strasznie podnosic cen za swoje usługi M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.07.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Coś w tym jest. Ja nie mogę znaleźć tynkarzy do wykończenia pewnych drobiazgów. Moi wyjechali, a inni nie mają czasu. I przez to cała robota stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 09.07.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Witam wszystkich tu obecnych i nieobecnych...i mam nadzieję że poratujecie nowego kolegę w potrzebie...otóż poszukuję kogoś kto wywierci mi STUDNIĘ na działce...?może macie jakieś dobre doświadczenia>>>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.07.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witaj kozik, w sprawie studni niestety nie pomogę. Napisz co budujesz, bo, że w Prawiednikach to już zauważyłam. I na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.07.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam wszystkich tu obecnych i nieobecnych...i mam nadzieję że poratujecie nowego kolegę w potrzebie...otóż poszukuję kogoś kto wywierci mi STUDNIĘ na działce...? może macie jakieś dobre doświadczenia>>>? Mi robili studnię chłonną, ale czy taką wodną też robią nie wiem zapał budowlany tez mię doszedł Skąd Ty Fizyk tyle go masz w takie upały? Kiedy pozostali planujecie urolpy i czy uda Wam sie trochę uciec od budowy? Może dałaoby sie choć na tydzień, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.07.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Oj od budowy to się chyba nie da tak zupełnie uciec. Mój mąż przez urlop siedział na budowie i ocieplał poddasze, robił ogrodzenie, układał płytki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Urlop - w tym roku marzenie ściętej głowy Ale niedługo z budowy zrobi się nam dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 10.07.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 U mnie też urlop będzie "budowlany" - od przyszłego tygodnia na przemian z jeziorem będzie b udowa. Dlaczego musi albo lać albo wściekły upał być? współczuję moim dekarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.07.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A ja chromolę budowlane oszczędności i jadę w sierpniu do Szwecji na światowy zlot Saabów . Jak budowa ciągnie się zbyt długo, to już naprawdę wychodzi bokiem i można w efekcie nigdy nie skończyć... U mnie syndrom "zmęczenia materiału" trwa już prawie rok. Mówię to ku przestrodze . Miejcie się na baczności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 10.07.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 dlatego budowa powinna trwac max rok! a pozniej tylko odpoczywać o głodnej mordzie i suchym kuflu aż przyjdą lepsze czasy i kapitał na kredycie będzie mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 10.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 oczywiscie chodzilo mi o to, ze budopwa powinna trwac maksymalnie rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 10.07.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 całkowicie się zgadzam i popieram!!! Żeby tylko "fachowcy" wykazywali więcej zrozumienia dla biednych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 10.07.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 buduję a raczej zaczynam papierologię...czyli przede mną najbardziej wyczerpujący etp ścierania się z ogółem przepisów i urzędników...mam nadzieję żę mnie to nie zniechęci...zaczęło się nieźle...bo moja kochana gmina zniosła od niedawna opłatę za możliwość podłączenia się do sieci wodociągowej jak powiedziała mi dziś miła pani...czasami coś jednak tanieje...w przeciwieństwie do życia... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 10.07.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 czy naprawdę nikt z szanownych forumowiczów nie robił studni na działce...???? nie chce mi się wierzyć i raczej myślę,że to te upały wszystkich wykańczają PS co do urlopów to w tym roku jak na razie mają je moje dzieci a ja mam działkę -hehehe- i pocieszam się tylko tym,że może we wrześniu uda mi się gdzieś "wyfrunąć" na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts