justyna99 12.07.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mam pytanko do wszystkich z lubelskiego, czy ktoś z Was postawił a może jest w trakcie budowania domu z pracowni Archon - Dom pod modrzewiem. Mam nadzieję że tak, ale nie za blisko Świdnika Chyba wywołałeś (łaś) mnie do tablicy. Mam Modrzewia I (chyba z 40km od Świdnika). Byłeś już w Komentarzach o tym domu! Tam jest dośc dużo szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 12.07.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Działkę mam 17 arową. Dom jakieś 2a. Kostka, taras 3a. Więc do zagospodarowania wyszło ok 12a. Koszty:nawadnianie - 6 tyśroślinki (max. 1m wys), ziemia, kora, folia, trawa itd - 13tyśrobota (rozplantowanie, wyrównanie, zasadzenie itd) - 10tyś Nawadnianie robił facet z Lublina 0602 315927.Natomiast ogród robiła nauczycielka z przyjaciółmi ze Szkoły Rolniczej Acha i projekt ogrodu ok. 1pln za m2 projektowanej działki Jestem goła, zdrowa i wesoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 12.07.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No to ja własnie dochodze do tych kontaktów, włączników itd. Powiedzcie czy można gdzieś kupić taniej, bo portflek mi chudnie. Mam tez pytanko - czy przy odliczaniu VATu da się coś uzyskać za wkład kominkowy? Tak jak czytam to raczej nie, ale może ktoś praktykował i podciągał to pod kotły? Czy się da podciągnąć ... to zależy od sklasyfikowania w pkwiu i żadne podciąganie nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 12.07.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 witam wszystkich! mam szybkie pytanko: czy ktos moze ma odsprzedac stemple (2.8-3.0) jesli tak prosze o szybka odpowiedz.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 12.07.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja bym miał .Nie wiem, jaka ilość (nie liczyłem), ale praktycznie z całej budowy. Daj znać na priv, jak się skontaktować, to pogadamy. Tylko jeszcze sprawdzę długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 12.07.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Magdula, Ty też ze Świdnika? Czy to ludziska się gdzie indziej już nie budują? . Niechcący spojrzałem na licznik - tu się czasami popyta, tam odpowie i nie wiadomo kiedy 100 postów stuknęło. Chyba sobie na tę okoliczność sprawię duże pifffko . Forumowicz to brzmi dumnie.... Z ciekawości przejrzałem kilka swoich ostatnich postów.. Dlaczego ciągle mam, że wysłałem 102 posty? już od kilku stron chyba... nie wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 12.07.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Magdula, Ty też ze Świdnika? Czy to ludziska się gdzie indziej już nie budują? . Niechcący spojrzałem na licznik - tu się czasami popyta, tam odpowie i nie wiadomo kiedy 100 postów stuknęło. Chyba sobie na tę okoliczność sprawię duże pifffko . Forumowicz to brzmi dumnie.... Z ciekawości przejrzałem kilka swoich ostatnich postów.. Dlaczego ciągle mam, że wysłałem 102 posty? już od kilku stron chyba... nie wiecie? wiemy to nie posty są numerowane a podana jest ogólna liczba wiadomości od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 12.07.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam,tym razem pytanie do tych,co maja już dachy -z dachówki cementowej:czy dekarze zostawili dach zakurzony pyłem powstałym z cięcia dachówek?U mnie cięli gąsiory na dachu,już im się nie chciało schodzić na rusztowanie no i wypylili.Teraz mąż skacze po dachu próbując to zmyć ale sie nie daje.Gdzieś czytałam,że taki pył jest praktycznie nie do ugryzienia,a już jak spadnie deszcz i przygrzeje słońce-to wręcz utwardzi.Słyszeliście coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 12.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Dyz, a czym to się różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.07.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 przepraszam, że się tak wcinam szanownym klubowiczomale mam pytankoczy znacie kogoś z grupy lubelskiej kto zajmuje się klimatyzacją??albo możecie kogoś postronnego polecić??chodzi mi o Lublin i okolice (chętnie Świdnik)jeśli tak, to bardzo proszę o info na privasprawa jest pilnapozdrawiamiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.07.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 izat nie wiem .. nie pomogę do wszystkich stawiających stan surowy zastanówcie się czy przypadkiem nie bedziecie kupowac kotla kondensacyjnego .. bo jeśli tak to wystarczy do niego komin ze zwyklej cegly lub pustakow kominowych bez żadnego wkładu ceramicznego w srodku ... Ja sie wlasnie dowiedzialem ze moj wklad schidla za ilestam jest zbedny nawet blaszany bajer na gorze nie da sie zalożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 13.07.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 No popatrz,a my chcemy własnie zrezygnować z kondensatu właśnie ze względu na koszt rury.Rozmawialiśmy z 3 wykonawcami i każdyprzekonywał,że jest niezbędna a my mamy ceglany komin i kwasówkę.Ponoć 1m tej spec rury kosztuje 319 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 13.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Chyba znalazłem najlepszy sposób na znalezienie dobrej ekipy od murowania Trzeba się dopytać ekipy tynkarzy, po kim najmniej musieli poprawiać i niech dadzą na nich namiar. Moi mówili o jakieś ekipie od murowania gdzie wystarczyło założyć narożniki i tynkować tak prościutko było wymurowane, niestety u mnie jest tak średni ale przynajmniej nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.07.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 No popatrz,a my chcemy własnie zrezygnować z kondensatu właśnie ze względu na koszt rury.Rozmawialiśmy z 3 wykonawcami i każdyprzekonywał,że jest niezbędna a my mamy ceglany komin i kwasówkę.Ponoć 1m tej spec rury kosztuje 319 zł? hmmm pierwsze slysze wg moich specow wystawrczylby komin nawet bez kwasowki tylko z samych cegiel bo oni i tak w srodek wsadzaja swoje PCV na wylot spalin a powietrze wlatuje ta przestrzenia wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 do kondensatu potrzebna jest rura w rurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 izat nie wiem .. nie pomogę do wszystkich stawiających stan surowy zastanówcie się czy przypadkiem nie bedziecie kupowac kotla kondensacyjnego .. bo jeśli tak to wystarczy do niego komin ze zwyklej cegly lub pustakow kominowych bez żadnego wkładu ceramicznego w srodku ... Ja sie wlasnie dowiedzialem ze moj wklad schidla za ilestam jest zbedny nawet blaszany bajer na gorze nie da sie zalożyć Mam tak samo Izat - chyba ściana wschodnia nie robi klimy A może ktośma namarki na tani osprzęt elektryczny (halogeny, gniazdka, wyłączniki)? Może korzystaliście z jakichś hurtowni? Zostaje panorama firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 A może ktośma namarki na tani osprzęt elektryczny (halogeny, gniazdka, wyłączniki)? Może korzystaliście z jakichś hurtowni? Zostaje panorama firm... mi kupuje wszystko mój elektryk co robił instalacje ma jakies tam dojścia do hurtowni... moze spróbuj pogadać ze swoimi elektrykami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.07.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Jeśli chodzi o elektrykę (biały montaż) najtaniej i w miarę ładnie wyszła mi seria TON z OSPELa. Brałem pod uwagę różniste firmy, ale ceny zwalały - mam gniazda wielomodułowe, np. TVSAT, komp, zas. 2x. Jak dobrze pamiętam hurtownia Akkop na Turystycznej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.07.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Pawson! Masz fajnego elektryka. Ja tak miałam z hydraulikiem, niestety elektryk nie skory. Guit - dzieki. Sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 14.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 potrzebuję więżbę.mam ofertę 600/m3 impregracja z transportem,jeśli ktoś wie gdzie można kupić taniej to proszę o namiary.z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts