Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To chyba niezła cena, o ile pamiętam.

Powtarzając za Pawsonem: Do wszystkich budujących stan surowy! (na tym podobieństwo się kończy).

Nie bierzecie jednej ekipy do więźby dachowej, a drugiej do krycia!!!

Ja tak zrobiłem i do tej pory nie mogę się połapać. Jak nadają na siebie, to uszy więdną. Ale najgorsze jest to, że wymagają od poprzedników poprawienia roboty, bo jest sp...., albo dopłaty za poprawę. Dzisiaj mi włąśnie powiedzieli, że jak pierwsi nie poprawią, to schodzą z dachu. Najgorsze jest to, że pierwsi utrzymują, że wszystko jest ok. , a to drudzy nie potrafią kłaść :evil: :evil: :evil: I tak odbijają piłeczkę, a robota stoi. Po jednorazowej konfrontacji obu firm myślałem, że już mam wszystko wyjaśnione, ale byłem w błędzie. Dzisiaj druga ekipa przebiła wszystko. Nawet mi się nie chce opisywać szczegółów, ale kogoś chyba :( :evil: trzeba zastrzelić

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja zejdę z tematów wcześniej poruszanych i chcę pochwalić się naszym nowiutkim synkiem :D

Urodził się w nocy z 11 na 12 lipca, waży 3460 i jest suuper jak każdy taki stworek ;)

Nazywa się Artur

Jeszcze tylko podłogi, , kuchnia, kotłownia i przeprowadzka - i plan do września zrealizowany w naszym przypadku :)

Wczasowiczom zazdroszczę wczasów :)

A ja zejdę z tematów wcześniej poruszanych i chcę pochwalić się naszym nowiutkim synkiem :D

Urodził się w nocy z 11 na 12 lipca, waży 3460 i jest suuper jak każdy taki stworek ;)

Nazywa się Artur

Jeszcze tylko podłogi, , kuchnia, kotłownia i przeprowadzka - i plan do września zrealizowany w naszym przypadku :)

Wczasowiczom zazdroszczę wczasów :)

Baba gratuluję. A wydawało mi się, nie wiem czemu, że ma być dziewczynka. Od nas Mapików naprawdę wielkie, wielki gratulacje :D .

BB-gratulacje,niech rośnie zdrowo i szczęśliwie w nowym domku.

Drewno-dobra cena,ja płaciłam po 630.

Z tymi ekipami to tak różnie jest,miałam jedną od więżby i krycia-no to coś na murarzy narzekali.Zawsze sobie coś znajdą.Szkoda,jak dzieje się coś niedobrego na budowie,odbiera to radość człowiekowi.No ale przecież kiedyś w końcu zapomni się o przykrych momentach,będzie tylko wymarzony domek :p

Dziękujemy bardzo za gratulacje...

MaPi - dobrze Ci się kojarzy - na superUSG dwa razy wykwalifikowany spec zobaczył kobietę, przy czym w realu okazała się 100% mężczyzną...

Artur - wybacz, ale jednak "kobieta" będzie Piotrusiem - jakos bardziej do niego imię pasuje. Musieliśmy wymyślać na bieżąco i w lekkim szoku ;), stąd zmiany koncepcji...

Oczywiście cała tzw wyprawka jest damska, starsze rodzeństwo z lekka skołowane itp zamieszanie. Także nawet w dobie kosmicznych technologii niespodzianki się zdarzaja - i bardzo dobrze.

Najważniejsze, że maluszek jest zdrowy i przeuroczy :D

Witam wszystkich po dugiej przerwie.Właśnie wróciliśmy z żoną z Niemiec i od wtorku zabieramy się za nasz domek.GRATULAVJE DLA BABY.Trochę nas fachowcy zwodzili i przeciągali termin rozpoczecia jak sie da.Zaczynaj we wtorek i mam nadzieje ze sie pojawia jak nie to im powiedziałem ze za kazdy dzien zwłoki odliczam po 250 zł mam nadzieje ze to ich pospieszy.Najpierw szukalismy z zona działki bo tak zarosła przez nasza nieobecność ale juz jest ok.Geodeta juz tez był jestem z niego bardzo zadowolony jak ktoś potrzebuje to moge dac numer.Wział 250 zł za wymierzenie budynku 11-11m garazu 6,5-6,5 m Studni i dwóch szamb.Wydaje mi sie ze to dobra cena.Mam pytanie czy 85 zł za godzię pracy koparki przy kopaniu fundamentów to duzo??????Szukam bloczków fundamentowych na gwałt mam w radomiu po 2,20 za sztukę wymiar 24-38-12, ale przydały by mi sie jeszcze pod porotherm 30cm a takie mam w cenie 4,00 zł i to troche za dużo.Pozdrawiam wszystkich.

Witam wszystkich którzy chcą postawić ten mały ciasny ale własny

Nazywa się Artur

Babo WIELKIE GRATULACJE.

Teraz już wiem, czego budujecie taki duzy dom :wink:

Oczywiscie czekam na fotki malucha.

U nas wreszcie zamówione drzwi wejsciowe, montaż razem z oknami dopiero w połowie września.

Pozdrawiam