fizyk 15.07.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 A ja padam na twarz ze zmęczenia. Raport z robót: Słupki zapalne, Odkosy wkopane worki po cemencie - spalone. siatka schowana do piwnicy. Tak spędziłem ostatnie kilka dni tygodnia. W poniedziałek w planie - dospawanie kilku daszków w słupkach, rozwiercenie śrub w słupkach, a może nawet rozciągniecie części drutu. W środę w planie drut - cd. czwartek, piątek sobota - siatka. SZUKAM ZIEMI - najlepiej bez gruzu. Jeśli ktoś słyszał - to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 17.07.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 No i masz Babo ... gratulacje od Dyziów, niech się Piotruś zdrowo chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 17.07.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A ja padam na twarz ze zmęczenia. Raport z robót: Słupki zapalne, ...... Fizyk czy te słupki to jakiś rodzaj fajerwerków na zakończenie prac? A co do przewodu kominowego do kondensata to fakt że producenci kotłów posiadają w ofercie takie rury koncentryczne w kosmicznych cenach ale czymże innym jest rura fi80 w szachcie... tylko pierwszy odcinek przy samym kotle daje się oryginalny i wylot na kominie, reszta to zwykłe rurki pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 17.07.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Baba wielkie gratulacje.............:)No to mamy synów z tego samego terminu.......tylko mój trzy lata wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za gratulacje Zdjęcia - jak się tylko "dorwę" do aparatu cyfrowego Czy zna ktoś "chłopa" który zorałby działkę (niedużą - czyli najchętniej z jakimś małym traktorkiem albo tego rodzaju maszyną). Przydałby mi się też człowiek z kosą spalinową do wycięcia chwastów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 17.07.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich mam do was pytanko.Pewno też już to przerabialiście,ponieważ jutro przychodzą do mnie wykonawcy to chciałem im zrobić tkz.kibelek na działce,no i po całym dniu trudów go zrobiłem :wink:byłem zadowolony aż do chwili kiedy już miałem iść do domu a sąsiadka przyszła do mnie i poprosiła mnie abym go przestawił bo jak to ona powiedziała,cytuje"według prawa to kibelek dla pracowników powinien stać 7 m od granicy", nie wiem czy tak jest ale nie będę się z nią kłucił bo szkoda zdrowia.Jutro go poprostu przestawię na środek działki.Może mieliście podobne problemy Jutro kopiemy pod fundamety. koparka bierze 85zł od godziny pracy jak myślicie to dobra cena.???.Pozdrawiam wszystkich.BABO chętnie bym ci te chwasty wykosił bo sam to u siebie przerabiałem po trzech miesiącach nieobecności na działce były wysokości 1,5 metra.ale trochę brak czasu,ale sama wiesz budowa!!! Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.07.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich mam do was pytanko.Pewno też już to przerabialiście,ponieważ jutro przychodzą do mnie wykonawcy to chciałem im zrobić tkz.kibelek na działce,no i po całym dniu trudów go zrobiłem :wink:byłem zadowolony aż do chwili kiedy już miałem iść do domu a sąsiadka przyszła do mnie i poprosiła mnie abym go przestawił bo jak to ona powiedziała,cytuje"według prawa to kibelek dla pracowników powinien stać 7 m od granicy", nie wiem czy tak jest ale nie będę się z nią kłucił bo szkoda zdrowia.Jutro go poprostu przestawię na środek działki.Może mieliście podobne problemy Przepisowa odległosc takiego obiektu od granicy działki to 3 albo 4m -nie pamietam dokładnie. W każdym razie na pewno nie wiecej niz 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 17.07.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 dzieki za odpowiedzi odnosnie więźby,gratulacje dla baby deskować czy nie jak robiliście,czytałem dużo o tym na forum,ale chciałbym wiedzieć jak u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 17.07.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Baba gratulacje ! Zanim się obejrzysz już będzie kosił trawnik i serca sąsiadek A tak przy okazji mam pytanko do Was wszystkich, którzy kładli dachówkę ceramiczną, a mianowicie: ile wam policzyli za metr dachu(i czy z więźbą czy bez ). Dzięki za info. Jeszcze raz życzenia wszystkiego naj dla Piotrusia Babo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 sąsiadka - wariatka ... mozesz mieć ciężko z nia jak sie o takie bzdety czepia ... ja nie sadze aby byly przepisy co do sytuowania kibelka toz to ma z 1 m2 i nie jest na stale z gruntem zwiazane ... najlepiej zadzwon do nadzoru budowlanego i sie ich spytaj jak oni powiedza ze mozna stawiac to powiedz sasiadce niech spada na drzewo ... i tej wersji sie trzymaj bo ci pozniej na glowę wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.07.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 sąsiadka - wariatka ... mozesz mieć ciężko z nia jak sie o takie bzdety czepia ... ja nie sadze aby byly przepisy co do sytuowania kibelka toz to ma z 1 m2 i nie jest na stale z gruntem zwiazane ... najlepiej zadzwon do nadzoru budowlanego i sie ich spytaj jak oni powiedza ze mozna stawiac to powiedz sasiadce niech spada na drzewo ... i tej wersji sie trzymaj bo ci pozniej na glowę wejdzie Tu nie chodzi o związanie z gruntam, tylko o zawartosc dziury w ziemi, znajdującej się pod obiektem ... I przepisy właśnie to regulują. Oficjalnie nazywa się to bodajże "doły kloaczne" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 17.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam Wszystkich. Do arturgotkiewicz: u nas własnie skończone kopanie ale pod piwnicę, więc trochę trochę tego było ) Muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się że TAK dużo. Za koparkę i ciężarówkę do rozwozenia tego w dalszą część działki wyszło około 150 zł za godzinę, ale ładnie się uwijali Wyszło chyba 200 m3 wybranej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.07.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 dzieki za odpowiedzi odnosnie więźby, gratulacje dla baby Po dłuższej nieobecności powracamy i my na forum. Na początek spóźnione gratulacje dla Baby. U nas mała ekipa, ale daje sobie świetnie radę i buduje już (dla Was pewnie dopiero) ściany parteru. Wychodzi, że we wrześniu będziemy robili dach. Wojtaszek? Jak już zebrałeś namiary na wieźbę, czy możesz je podsumować i przesłać nam na priv? I czeka nas szukanie ekipy na pokrycie dachu. Pewnie będzie ciężko. Też liczymy na Wasze namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.07.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Arturgotkiewicz - ceny za pracę koparki z ubiegłego roku to 70-80zł + wywrotka do wywożenia nadmiaru 30-60zł za kurs w zależności od odległości. Dobrze jest się dogadać z kimś kto potrzebuje ziemi i kierowcy wskazać miejsce "zrzutu", wtedy wychodzi taniej bo ten potrzebujący zapłaci symbolicznie tobie a nie kierowcy. Jeszcze jedna rada, jak najmniej ziemi oddać poza działkę! Potem zazwyczaj brakuje! Jak wszystkiego oprócz bałaganu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.07.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dziękujemy bardzo za gratulacje... MaPi - dobrze Ci się kojarzy - na superUSG dwa razy wykwalifikowany spec zobaczył kobietę, przy czym w realu okazała się 100% mężczyzną... Artur - wybacz, ale jednak "kobieta" będzie Piotrusiem - jakos bardziej do niego imię pasuje. Musieliśmy wymyślać na bieżąco i w lekkim szoku , stąd zmiany koncepcji... Oczywiście cała tzw wyprawka jest damska, starsze rodzeństwo z lekka skołowane itp zamieszanie. Także nawet w dobie kosmicznych technologii niespodzianki się zdarzaja - i bardzo dobrze. Najważniejsze, że maluszek jest zdrowy i przeuroczy Parę dni mnie nie było, a tu takie rewelacje! Gratulki wielkie!!! Zwłaszcza, że jescze ze 3 dni wcześniej aktywnie organizowałaś budowę! Dzielna Baba jesteś A z pcią to Was nieźle skołowali. U mnie pogoniliśmy właśnie ekipę od balkonów - obłupali wylewkę i wiercili słupki (wys 1,20!!!) pojedyńczo do podłoża. Mój mąż zapomniał, że nigdy nie zatrudnaić znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 18.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam wszystkich u mnie już fundament wykopany.walczyli dzielnie i ekipa i koparka. W sumie 7,5 godziny prcy i koszt całkowity bo ziemię rozplanował mi po działce wyniósł 700zł razem z dwu godzinnym dojazdem.Jtro jeszcze ręcznie wykopać pod kominy bo koparką nie dał rady i biorą się za zbrojenie a pojutrze jak dobrze pójdzie zalewamy a tak przy okazji to dobra cena na beton to ?????????????????.,Z kibelkiem już też po bólu poprostu go przestawiłem i sąsiadka spi spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 19.07.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam wszystkich u mnie już fundament wykopany.walczyli dzielnie i ekipa i koparka. W sumie 7,5 godziny prcy i koszt całkowity bo ziemię rozplanował mi po działce wyniósł 700zł razem z dwu godzinnym dojazdem.Jtro jeszcze ręcznie wykopać pod kominy bo koparką nie dał rady i biorą się za zbrojenie a pojutrze jak dobrze pójdzie zalewamy a tak przy okazji to dobra cena na beton to ?????????????????.,Z kibelkiem już też po bólu poprostu go przestawiłem i sąsiadka spi spokojnie. Nie wiem czy dobra ale ja płaciłam po 180zł za b15 z transportem.Bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.07.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Za 20 płaciłam 220 z transportem i bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.07.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a skąd ten beton B20 za 220 jeśli mógłbym wiedzieć...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.07.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 mam jeszcze jedno pytanko do społeczności budujących w lubelskim ...mianowicie gdzie kupowaliście materiały na ściany :pustaki ceramiczne lub beton komórkowy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts