ewcik1 22.07.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 !ja myslalam ze w piwnicy bylaby kotlownia ale gdzies jakis gosc pisal ze nie moze byc w piwnicy bo prawo tego zabrania i musi byc na powierzchni uzytkowej. wlasnie zobaczylem BZDURA !!!! w piwnicy nie moze byc kotlownia na gaz plynny.. kotlownia na gaz ziemny czy tez weglowa olejowa itd itp moze byc w piwnicy i jeszcze jedno ... raczej sie nastaw ze jak jeszcze nia masz kupionego projektu to masz b. male szanse zeby przed zima zalatwic papierologie i pozwolenie na budowe i zaczac cokolwiek .. no chyba ze bedziesz miala duzo szczescia ... albo rodzinke w UM :) Jezeli chodzi o papierologie to nie jest tak zle bo mam tesciowa w urzedzie wiec pojdzie latwiej. A i mam plan zagospodarowania przestrzennego i to niby tez skraca cala meczarnie!! Boze ile tu zakretow i niebezpieczenstw czyha na czlowieka dokonujac tej budowy chociazby z ta kotlownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 22.07.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Pamiętaj, że adaptacja projektu gotowego też trwa i na tym etapie dowiesz się na pewno, czy może być kotłownia w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 22.07.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Pamiętaj, że adaptacja projektu gotowego też trwa i na tym etapie dowiesz się na pewno, czy może być kotłownia w piwnicy. Wiem..Dzieki za rozmowe!!!Uciekam juz bo moje oczy padaja!!!Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto buduje lub budowal ktorys z tych projektow 111 lub 151 i rozwieje moje watpliwosci twierdzac -dziewczyno fantastyczny projekt bierz heheheeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 22.07.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Co ja mam powiedzieć 8h w pracy przy monitorze. Naszczęcie mamy LCDki i oczka się tak nie męczą. Sami zdecydujcie się na projekt. Każdy swój będzie zachwalał albo zniechęcał jeśli wybudował identyczny w okolicy Pozdrawiam i miłego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 23.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witaj ewcik1. Mi osobiście bardziej podoba się 111. Ma większy salon, a jak napisał Pawson, to tam toczy się większość życia rodzinnego. Poza tym taka jadalnia to też fajna sprawa. Fakt w 151 jest więcej miejsca na różne graty, ale będzie chyba jakieś nieużytkowe poddasze nad parterem? Albo może pomyśleć o powiększeniu garażu, żeby tam zrobić jakąś graciarnię. A jeśli będziesz miała dodatkowo podpiwniczenie to myślę, że nie ma o co sie martwić. Babo bardzo chętnie zobaczymy jak wygląda wasz w stanie niesurowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 23.07.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witaj ewcik1. Mi osobiście bardziej podoba się 111. Ma większy salon, a jak napisał Pawson, to tam toczy się większość życia rodzinnego. Poza tym taka jadalnia to też fajna sprawa. Fakt w 151 jest więcej miejsca na różne graty, ale będzie chyba jakieś nieużytkowe poddasze nad parterem? Albo może pomyśleć o powiększeniu garażu, żeby tam zrobić jakąś graciarnię. A jeśli będziesz miała dodatkowo podpiwniczenie to myślę, że nie ma o co sie martwić. Babo bardzo chętnie zobaczymy jak wygląda wasz w stanie niesurowym . Ten 111 ma jedna wade kominek w jadalni kto to widzial!!A co podpiwniczenia to juz mnie chlopaki z forum nastraszyli ze to duzy koszt. juz sama nie wiem jutro mam spotkanie z gosciem z firmy budowlanej i mam nadzieje ze on pomoze mi dokonac wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 23.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witaj ewcik1. Mi osobiście bardziej podoba się 111. Ma większy salon, a jak napisał Pawson, to tam toczy się większość życia rodzinnego. Poza tym taka jadalnia to też fajna sprawa. Fakt w 151 jest więcej miejsca na różne graty, ale będzie chyba jakieś nieużytkowe poddasze nad parterem? Albo może pomyśleć o powiększeniu garażu, żeby tam zrobić jakąś graciarnię. A jeśli będziesz miała dodatkowo podpiwniczenie to myślę, że nie ma o co sie martwić. Babo bardzo chętnie zobaczymy jak wygląda wasz w stanie niesurowym . Jak wy to zrobiliscie ze macie napisane skad jestescie ja tez tak chce a nie wiem gdzie robi sie zmiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 23.07.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 ewcik1-mi sie bardziej podoba 111 czasami siedząc przy obiadku tez milo popatrzec na komiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Nam bardziej podoba się 151 - ciekawszy i wygodniejszy układ pomieszczeń. Piwnicy bym nie robiła, chyba żeby sama wyszła np z układu terenu. Bardzo wygodny za to powinien wyjść w tym domu stryszek, w razie potrzeby też wyszłoby tam fajne pomieszczenie użytkowe.Oczywiście zapraszamy wszystkich chętnych na podglądanie - prosimy o wcześniejszy kontakt. Nam najbardziej pasuje sobota po południu lub niedziela.Informację "skąd jesteś" dodaje się w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 23.07.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Ten 111 ma jedna wade kominek w jadalni kto to widzial!!A co podpiwniczenia to juz mnie chlopaki z forum nastraszyli ze to duzy koszt. juz sama nie wiem jutro mam spotkanie z gosciem z firmy budowlanej i mam nadzieje ze on pomoze mi dokonac wyboru. Jeśli chodzi o kominek myślę, że nie będzie dużego problemu z jego przesunięciem na ścianę między salon a jadalnię. A może zrobić narożny kominke tak, aby część ognia w kominku było widać z salonu i część z jadalni. A skąd ewcik jesteś? Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 23.07.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Ten 111 ma jedna wade kominek w jadalni kto to widzial!!A co podpiwniczenia to juz mnie chlopaki z forum nastraszyli ze to duzy koszt. juz sama nie wiem jutro mam spotkanie z gosciem z firmy budowlanej i mam nadzieje ze on pomoze mi dokonac wyboru. Jeśli chodzi o kominek myślę, że nie będzie dużego problemu z jego przesunięciem na ścianę między salon a jadalnię. A może zrobić narożny kominke tak, aby część ognia w kominku było widać z salonu i część z jadalni. A skąd ewcik jesteś? Gdzie budujesz? Jestem z Zamoscia i buduje to chyba za duzo powiedziane hehe dopiero mecze te projekty!!Mam pytanko czy jakies drobne zmiany typu zmiana okna czy zmiana drzwi w srodu moge zrobic w trakcie budowy czy to co w projekcie wpisane nie podlega zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 z tego co wiem to okna a drzwi wewnetrzne to kompletnie rozne sprawy okna to tzw elewacja zewnetrzna i tutaj powinno byc wszystko tak jak w papierach .. natomiast w srodku mozna sobie costam zmieniac i wtedy ew. to kierownik wpisuje do dzeinnika budowy albo i to nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.07.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 NIestety 30-tego nam nie pasuje. Jesteśmy w Zamościu Może zmienicie termin, bo my też chętnie pooglądamy i damy obejrzeć Co do papierów - nawt teściowa w starostwie nie pomoże jak będziesz miała łajzę - projektanta i będzie się guzdrał 3-4 m-ce z adaptacją projektu. Potem minimum 2-4 tygodni w starostwie (przy znajomościach 2) plus czekanie na zwrotki (info do sąsiadów), potem decyzja PnB + uprawomocnienie (2 tygodnie - dobrze pamiętam?) . NAstępnie zgłoszenie robót, tydzień czekania i do robory (a tu Boże Narodzenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 24.07.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 NIestety 30-tego nam nie pasuje. Jesteśmy w Zamościu Może zmienicie termin, bo my też chętnie pooglądamy i damy obejrzeć Co do papierów - nawt teściowa w starostwie nie pomoże jak będziesz miała łajzę - projektanta i będzie się guzdrał 3-4 m-ce z adaptacją projektu. Potem minimum 2-4 tygodni w starostwie (przy znajomościach 2) plus czekanie na zwrotki (info do sąsiadów), potem decyzja PnB + uprawomocnienie (2 tygodnie - dobrze pamiętam?) . NAstępnie zgłoszenie robót, tydzień czekania i do robory (a tu Boże Narodzenie ) Również oprotestowuję termin na 30-tego. Jedziemy odwiedzić naszą pociechę, żeby nie zapomniała jak rodzice wyglądają Fizyk coś z pamięcią nie za dobrze od zgłoszenia w nadzorze 7 dni trzeba odczekać A co do zwrotek, jak tam jest plan zagospodarowania to jedyna zwrotka to z gminy a na nią się nie czeka ... z reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 24.07.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 NIestety 30-tego nam nie pasuje. Jesteśmy w Zamościu Może zmienicie termin, bo my też chętnie pooglądamy i damy obejrzeć Co do papierów - nawt teściowa w starostwie nie pomoże jak będziesz miała łajzę - projektanta i będzie się guzdrał 3-4 m-ce z adaptacją projektu. Potem minimum 2-4 tygodni w starostwie (przy znajomościach 2) plus czekanie na zwrotki (info do sąsiadów), potem decyzja PnB + uprawomocnienie (2 tygodnie - dobrze pamiętam?) . NAstępnie zgłoszenie robót, tydzień czekania i do robory (a tu Boże Narodzenie ) Również oprotestowuję termin na 30-tego. Jedziemy odwiedzić naszą pociechę, żeby nie zapomniała jak rodzice wyglądają Fizyk coś z pamięcią nie za dobrze od zgłoszenia w nadzorze 7 dni trzeba odczekać A co do zwrotek, jak tam jest plan zagospodarowania to jedyna zwrotka to z gminy a na nią się nie czeka ... z reguły Poinformuje was ile czasu mi to zabralo czy wyrobilam sie na Boze Narodzenie czy na Wielkanoc hehehe Uwielbiam wspolpracowac z urzedami one sa takie beztroskie w stosunku do petenta heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Ja się terminów nie trzymam kurczowo Dajcie znać chwilkę wcześniej, kiedy chcecie nas odwiedzić - my teraz jesteśmy podwójnie "uziemieni" i cały czas praktycznie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Fizyk coś z pamięcią nie za dobrze od zgłoszenia w nadzorze 7 dni trzeba odczekać A co do zwrotek, jak tam jest plan zagospodarowania to jedyna zwrotka to z gminy a na nią się nie czeka ... z reguły Dyz - przeczytaj uważnie, napisałem że na Uprawomocnienie Decyzji czeka się 2 tygodnie, a potem cyt: "NAstępnie zgłoszenie robót, tydzień czekania i do robory" Co do zwrotek - zaraz, to starostwo przed wydaniem decyzji nie informuje sąsiadów? Oj Sławek, Sławek - niech Wasze biedne dzieci odpoczną od Was. Pieniążki możecie przecież wysłać pocztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Oj Sławek, Sławek - niech Wasze biedne dzieci odpoczną od Was. Pieniążki możecie przecież wysłać pocztą i czyste ciuchy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Kochane pieniążki przyślijcie rodzice Pawson - po co czyste ciuchy - dzieci dzielą się na szczęśliwe i na czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 24.07.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Fizyk coś z pamięcią nie za dobrze od zgłoszenia w nadzorze 7 dni trzeba odczekać A co do zwrotek, jak tam jest plan zagospodarowania to jedyna zwrotka to z gminy a na nią się nie czeka ... z reguły Dyz - przeczytaj uważnie, napisałem że na Uprawomocnienie Decyzji czeka się 2 tygodnie, a potem cyt: "NAstępnie zgłoszenie robót, tydzień czekania i do robory" Co do zwrotek - zaraz, to starostwo przed wydaniem decyzji nie informuje sąsiadów? Oj Sławek, Sławek - niech Wasze biedne dzieci odpoczną od Was. Pieniążki możecie przecież wysłać pocztą To nie Zuzia od nas a my od niej i od babci i od psa odpoczniemy Ale nie można pozwolić żebynas mala całkiem zapomniała. Już w ubiegłym roku jak pojechaliśmy i o coś miała zwróconą uwagę to orzekła, że my nie mamy nic do gadania bo tam rządzi babcia ... A co do terminów ... no coś te 2 tygodnie mi umknęły i jakoś nie mogę ich sobie przypomnieć, za to pamiętam dwie ulewy które przesunęły początek o znacznie dłużej niż ten czas karencji ... U nas sąsiadów ja informowałem że zaczynam. Trochę byli zdziwieni że urząd do nich nie napisał (jakby im było mało jak do nich pisze parę hipermarketów Przy aktualnym planie zagospodarowania informowana jest jak już pisałem jedynie gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts