fizyk 29.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Co do parapetów - poszaleliśmy. Mamy marmury oraz jakiś egzotyczny piaskowiec (w cenie podobnej do marmuru) Ale my mamy mało parapetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 30.07.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam drewno mam z małego tartaku w okolicach Bełżyc 30 km od Lublina.Minusem jest to ze nie ma transportu i trzeba sobie samemu odebrać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 30.07.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Proszę o namiary na uczciwą ekipe budowlaną i ekipe do dachu.Każdy telefon się przyda.Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 30.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Czy warto dodatkowo na działce wiercić studnię?Jeżeli tak to ile może to kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 30.07.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 właśnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do studni...planuję wierconą,myślę,że warto bo w dobie efektu cieplarnianego ogród bez podlewania nie da rady(trawka) a woda kosztuje... o ile się trochę zorientowałem to koszt ok 4kzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam drewno mam z małego tartaku w okolicach Bełżyc 30 km od Lublina.Minusem jest to ze nie ma transportu i trzeba sobie samemu odebrać.Pozdrawiam A to z trasportem wyjdzie tyle co u mnie. Z tego co pamietam trasport mam w cenie. Jutro odbieram wycenę to będę wszytsko wiedział. Własnie wróciliśmy z parapetówy. Parapety drewniane. Podobają nam się. Też takie mieć będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 30.07.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Drewno z impregnacją i transportem-630 zł/m3.Studnia-30 m z pompą-4750.Ile płacicie za 1m2 ocieplenia poddasza i gk?I czym to robicie?A za m2 mixokreta-robocizna sama i rob. z ułożeniem folii i styropianu?Mam 3 dni przestoju na budowie i aż mi się coś robi .Ja tak bardzo chcę zamieszkać w tym roku a najlepiej to już jesienią.Czy to się da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 31.07.2006 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Cześć, znalazłem ekstra firmę zajmującą się sprzedażą armatury łazienkowej i ceramiki. Ceny wg mnie baaaardzo ciekawe. Faktura VAT. Jak ktoś chce - zbadajcie temat. Dla chętnych: Budynek WOKA, wejście z krótszego boku zaraz za bramą, parter, wejście po lewej stronie między ekspozycją płytek. Pan Paweł Salski tel. 605205585 - powołajcie się na mnie: Mariusz z Orange. Hello! Można się spytać gdzie pracujesz? Ja kiedys pracowałem w salonie na Fabrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Drewno z impregnacją i transportem-630 zł/m3.Studnia-30 m z pompą-4750.Ile płacicie za 1m2 ocieplenia poddasza i gk?I czym to robicie?A za m2 mixokreta-robocizna sama i rob. z ułożeniem folii i styropianu?Mam 3 dni przestoju na budowie i aż mi się coś robi .Ja tak bardzo chcę zamieszkać w tym roku a najlepiej to już jesienią.Czy to się da? Za g-k płaciłam 25/m na gotowo (ocieplenie + płyty + strop drewniany). Ocieplałam 25cm wełny mineralnej Rockwoola (20cm w granicach 18/m piątka - nie pamiętam). Płyty - ok. 15PLN za płytę. Strop mam z płyt OSB 22mm. Miksokret - 10PLN robocizna, do tego cement, 30t piachu, styropian, plastyfikator i jakieś włókienka. Za układanie styropianu ekipy liczą sobie dodatkowo 1/2 PLN. U mnie poszły jeszcze maty z siatki zbrojeniowej (chyba jakieś 4 PLN/szt) Jesień - chyba taka raczej późna.... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 31.07.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 My poddasze ocieplaliśmy sami, więc zaoszczędziliśmy te 25 zł za m2 . Za wylewki płaciliśmy 10 zł za m2 z ułożeniem folii i styropianu. Do tego nasz materiał, wyszedł jakieś 22 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 31.07.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Proszę o namiary na uczciwą ekipe budowlaną i ekipe do dachu. Każdy telefon się przyda.Pozdrawiam wszystkich! Daję na priv Bardzo Wam dziękuję za uwagi o parapetach MaPi, guit i Pawson- chetnie wezmę namiary na zakłady gdzie kupowaliście. szukam troszkę taniej, może coś poleciecie. Babo, Ellu i Esko! Was też poprosze o namiary na te drewniane parapety - jescze rozważam które dać. Musze sprawdzić co wyjdzie lepiej cenowo. Rozumiem że zakup jest z montażem, tak jak w kamieniu? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galaa 01.08.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam wszystkich ja również jestem, a raczej będę w "Klubie budujących" w lubelskim a konkretnie w Dąbrowicy, witam sąsiada Fizyka Jestem na etapie papierologii - ustalanie warunków dla mediów i już napotkałam na pierwsze schody - najbliższa sąsiadka nie zgodziła się na wykonanie podłączenia wody i gazu ze swojej posesji Więc szukamy innych życzliwych sąsiadów. Decyzja co do projektu jeszcze nie podjęta, razem z mężem przymierzamy się do "Danieli" z Archipelagu http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=114# podobają się nam elewacje zewnętrzne, jednak rozmieszczenie pomieszczeń w środku wymaga poprawek. Co o nim myślicie ? Wszelkie uwagi mile widziane Zastanawiamy się również nad POŚ, czy orientujecie się gdzie można starać się o jej dofinansowanie ? Czy warto się starać ... Poszukuję architekta do adaptacji projektu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 01.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witaj! Ładny domek, owszem, i całkiem spory. Ale ja niegdy nie zdecydowłabym sie na taki śliczny kopertowy dach. Byłaś kiedys w takim domu? Lekko (oby tylko) klaustrofobicznie i dot ego gorąco latem. Ale of course de gustibus... Przypominam sie z parapetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 01.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam wszystkich ja również jestem, a raczej będę w "Klubie budujących" w lubelskim a konkretnie w Dąbrowicy, witam sąsiada Fizyka Jestem na etapie papierologii - ustalanie warunków dla mediów i już napotkałam na pierwsze schody - najbliższa sąsiadka nie zgodziła się na wykonanie podłączenia wody i gazu ze swojej posesji Więc szukamy innych życzliwych sąsiadów. Decyzja co do projektu jeszcze nie podjęta, razem z mężem przymierzamy się do "Danieli" z Archipelagu http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=114# podobają się nam elewacje zewnętrzne, jednak rozmieszczenie pomieszczeń w środku wymaga poprawek. Co o nim myślicie ? Wszelkie uwagi mile widziane Zastanawiamy się również nad POŚ, czy orientujecie się gdzie można starać się o jej dofinansowanie ? Czy warto się starać ... Poszukuję architekta do adaptacji projektu pozdrawiam Duzy ten domek ale ladny!!!!My osobiscie balismy sie takiego duzego domku i pozostalismy na polowe mniejszym od twojego. Co do zyczliwych sasiadow to tez mamy z jednym problem. Aktualnie jestesmy na zalatwianiu przylaczy ale mam nadzieje ze nie wynikna z tego tez takie problemy. Wczoraj zajechalismy na nasza dzialke a tu okazuje sie ze jeden z sasiadow skladuje sobie na niej gruz juz od paru tygodni i do tego wycial nam drzewko-brzozke pare dni temu!!!!I jak tu sie nie wku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.08.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 współczuję takich sąsiadów. odpukać. u nas jutro wylewamy niższą cześć stropu. i domek powoli rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Słuchajcie, a jak tam spotkanie? W imieniu Kubusiów Budowniczych chciałam jeszcze raz zaprosić na grilla do nich w najbliższą niedzielę ok. 16-tej. Kto jest chętny? Planujemy spotkać się ok. 14-tej u nas - gdyby ktos miał ochotę zobaczyć nasze postępy - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.08.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Niewykluczone, że się wybierzemy. Nie potwierdzam, nie zaprzeczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 01.08.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam ponownie wszystkich po długiej nieobecności na forum. Wygląda na to, że i ja w końcu zacznę budować dom. Ekipę mam umówioną na połowę sierpnia i w związku z tym interesują mnie ceny bloczków fundamentowych 24cm w hurtowniach lubelskich (o radomskich pisał niedawno arturgotkiewicz). Niestety moja obecna praca uniemożliwia mi osobiste wizyty we wszystkich składach budowlanych dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do tych z Was, którzy ostatnio kupowali takie bloczki. A co do spotkania w niedzielę to bardzo chętnie się wybierzemy. Poproszę o namiary adresowe na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 02.08.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witaj Galaa, ładny domek, ale ja równiez na taki dach bym się nie zdecydowała - nie tylko ze względu na ewentualną klaustrofobię, ale również ze względów finansowych. Co do układu pomieszczeń - to jakieś to takie wszystko nakombinowane..) Raczej zrezygnowałabym z jednej łazienki na górze i zrobiła ogólnodostęną garderobę, a kosztem garderoby na dole - powiększyła łazienkę na parterze, żeby było wejście od razu z hallu. Co do POŚ to popytaj w gminie. U nas piwnice są na ukończeniu. W przyszłym tygodniu kładziemy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 02.08.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Galaa podobają się nam elewacje zewnętrzne, jednak rozmieszczenie pomieszczeń w środku wymaga poprawek. Co o nim myślicie ? Wszelkie uwagi mile widziane Elewacje to zrobisz sobie w każdym kolorze i różnym odcieniu, z fakturką tak lub siak. I możesz za parę lat zmienić. Natomiast rozmieszczenia pomieszczeń nie zmienisz, jak się teraz pomylisz. Ja przesunęłam sobie ścianke m. pokojami, żeby były bardziej kształtne. I tak w jednym pokoju nie mogę zainstalować dłuższego karnisza a w drugim był problem z obsadzeniem drzwi wew. To poddasze może być rzeczywiście klaustofobiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts