Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam drewno mam z małego tartaku w okolicach Bełżyc 30 km od Lublina.Minusem jest to ze nie ma transportu i trzeba sobie samemu odebrać.Pozdrawiam

A to z trasportem wyjdzie tyle co u mnie. Z tego co pamietam trasport mam w cenie. Jutro odbieram wycenę to będę wszytsko wiedział.

Własnie wróciliśmy z parapetówy. Parapety drewniane. Podobają nam się. Też takie mieć będziemy :)

Drewno z impregnacją i transportem-630 zł/m3.Studnia-30 m z pompą-4750.Ile płacicie za 1m2 ocieplenia poddasza i gk?I czym to robicie?A za m2 mixokreta-robocizna sama i rob. z ułożeniem folii i styropianu?Mam 3 dni przestoju na budowie i aż mi się coś robi :cry: .Ja tak bardzo chcę zamieszkać w tym roku a najlepiej to już jesienią.Czy to się da?

Cześć,

znalazłem ekstra firmę zajmującą się sprzedażą armatury łazienkowej i ceramiki.

Ceny wg mnie baaaardzo ciekawe. Faktura VAT.

Jak ktoś chce - zbadajcie temat.

Dla chętnych:

Budynek WOKA, wejście z krótszego boku zaraz za bramą, parter, wejście po lewej stronie między ekspozycją płytek.

Pan Paweł Salski tel. 605205585 - powołajcie się na mnie: Mariusz z Orange.

Hello!

Można się spytać gdzie pracujesz? Ja kiedys pracowałem w salonie na Fabrycznej.

Drewno z impregnacją i transportem-630 zł/m3.Studnia-30 m z pompą-4750.Ile płacicie za 1m2 ocieplenia poddasza i gk?I czym to robicie?A za m2 mixokreta-robocizna sama i rob. z ułożeniem folii i styropianu?Mam 3 dni przestoju na budowie i aż mi się coś robi :cry: .Ja tak bardzo chcę zamieszkać w tym roku a najlepiej to już jesienią.Czy to się da?

Za g-k płaciłam 25/m na gotowo (ocieplenie + płyty + strop drewniany). Ocieplałam 25cm wełny mineralnej Rockwoola (20cm w granicach 18/m piątka - nie pamiętam). Płyty - ok. 15PLN za płytę. Strop mam z płyt OSB 22mm.

Miksokret - 10PLN robocizna, do tego cement, 30t piachu, styropian, plastyfikator i jakieś włókienka. Za układanie styropianu ekipy liczą sobie dodatkowo 1/2 PLN. U mnie poszły jeszcze maty z siatki zbrojeniowej (chyba jakieś 4 PLN/szt)

Jesień - chyba taka raczej późna.... Trzymam kciuki :)

Proszę o namiary na uczciwą ekipe budowlaną i ekipe do dachu.

Każdy telefon się przyda.Pozdrawiam wszystkich!

Daję na priv

Bardzo Wam dziękuję za uwagi o parapetach :D

MaPi, guit i Pawson- chetnie wezmę namiary na zakłady gdzie kupowaliście. szukam troszkę taniej, może coś poleciecie.

Babo, Ellu i Esko! Was też poprosze o namiary na te drewniane parapety - jescze rozważam które dać. Musze sprawdzić co wyjdzie lepiej cenowo. Rozumiem że zakup jest z montażem, tak jak w kamieniu?

[/b]

Witam wszystkich

ja również jestem, a raczej będę w "Klubie budujących" w lubelskim :) a konkretnie w Dąbrowicy, witam sąsiada Fizyka :lol:

Jestem na etapie papierologii - ustalanie warunków dla mediów i już napotkałam na pierwsze schody - najbliższa sąsiadka nie zgodziła się na wykonanie podłączenia wody i gazu ze swojej posesji :( Więc szukamy innych życzliwych sąsiadów.

Decyzja co do projektu jeszcze nie podjęta, razem z mężem przymierzamy się do "Danieli" z Archipelagu

http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=114#

podobają się nam elewacje zewnętrzne, jednak rozmieszczenie pomieszczeń w środku wymaga poprawek.

Co o nim myślicie ? Wszelkie uwagi mile widziane :)

Zastanawiamy się również nad POŚ, czy orientujecie się gdzie można starać się o jej dofinansowanie ? Czy warto się starać ...

Poszukuję architekta do adaptacji projektu

pozdrawiam

Witam wszystkich

ja również jestem, a raczej będę w "Klubie budujących" w lubelskim :) a konkretnie w Dąbrowicy, witam sąsiada Fizyka :lol:

Jestem na etapie papierologii - ustalanie warunków dla mediów i już napotkałam na pierwsze schody - najbliższa sąsiadka nie zgodziła się na wykonanie podłączenia wody i gazu ze swojej posesji :( Więc szukamy innych życzliwych sąsiadów.

Decyzja co do projektu jeszcze nie podjęta, razem z mężem przymierzamy się do "Danieli" z Archipelagu

http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=114#

podobają się nam elewacje zewnętrzne, jednak rozmieszczenie pomieszczeń w środku wymaga poprawek.

Zastanawiamy się również nad POŚ, czy orientujecie się gdzie można starać się o jej dofinansowanie ? Czy warto się starać ...

Poszukuję architekta do adaptacji projektu

pozdrawiam

Duzy ten domek ale ladny!!!!My osobiscie balismy sie takiego duzego domku i pozostalismy na polowe mniejszym od twojego. Co do zyczliwych sasiadow to tez mamy z jednym problem. Aktualnie jestesmy na zalatwianiu przylaczy ale mam nadzieje ze nie wynikna z tego tez takie problemy. Wczoraj zajechalismy na nasza dzialke a tu okazuje sie ze jeden z sasiadow skladuje sobie na niej gruz juz od paru tygodni i do tego wycial nam drzewko-brzozke pare dni temu!!!!I jak tu sie nie wku...

Słuchajcie, a jak tam spotkanie? W imieniu Kubusiów Budowniczych chciałam jeszcze raz zaprosić na grilla do nich w najbliższą niedzielę ok. 16-tej. Kto jest chętny? Planujemy spotkać się ok. 14-tej u nas - gdyby ktos miał ochotę zobaczyć nasze postępy - zapraszamy :)

Witam ponownie wszystkich po długiej nieobecności na forum. Wygląda na to, że i ja w końcu zacznę budować dom. Ekipę mam umówioną na połowę sierpnia i w związku z tym interesują mnie ceny bloczków fundamentowych 24cm w hurtowniach lubelskich (o radomskich pisał niedawno arturgotkiewicz). Niestety moja obecna praca uniemożliwia mi osobiste wizyty we wszystkich składach budowlanych dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do tych z Was, którzy ostatnio kupowali takie bloczki.

A co do spotkania w niedzielę to bardzo chętnie się wybierzemy. Poproszę o namiary adresowe na priv.

Witaj Galaa, ładny domek, ale ja równiez na taki dach bym się nie zdecydowała - nie tylko ze względu na ewentualną klaustrofobię, ale również ze względów finansowych. Co do układu pomieszczeń - to jakieś to takie wszystko nakombinowane..:-)) Raczej zrezygnowałabym z jednej łazienki na górze i zrobiła ogólnodostęną garderobę, a kosztem garderoby na dole - powiększyła łazienkę na parterze, żeby było wejście od razu z hallu.

Co do POŚ to popytaj w gminie.

U nas piwnice są na ukończeniu. W przyszłym tygodniu kładziemy strop.

Galaa

Elewacje to zrobisz sobie w każdym kolorze i różnym odcieniu, z fakturką tak lub siak. I możesz za parę lat zmienić.

Natomiast rozmieszczenia pomieszczeń nie zmienisz, jak się teraz pomylisz.

Ja przesunęłam sobie ścianke m. pokojami, żeby były bardziej kształtne. I tak w jednym pokoju nie mogę zainstalować dłuższego karnisza a w drugim był problem z obsadzeniem drzwi wew.

To poddasze może być rzeczywiście klaustofobiczne.