eska78 03.08.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam, Może kto chciałby oddać ziemię z wykopów w okolicach Lublina (dokładnie to chodzi o Turkę) ? Pozdrawiam budowniczych Wschodnich Wrót;) A jeszcze tydzien temu miałam do oddania 5 wywrotek ziemi...właśnie w Turce .Teraz pod koniec sierpnia będę miała coś do oddania ale ile tego niestety jeszcze nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Może kto chciałby oddać ziemię z wykopów w okolicach Lublina (dokładnie to chodzi o Turkę) ? Witam Będę miał trochę ziemi do oddania (jakieś 500m3) w II połowie sierpnia. Lokalizacja: ul.Skubiszewskiego (os.Lipniak). Zainteresowanych zapraszam na priv. Czy macie jakiś lepszy pomysł niż stemple i siatka na tymczasowe ogrodzenie (siatkę prawdopodobnie wykorzystam częściowo do ogrodzenia docelowego)? PS. Znalazłem ekipę i niedługo zaczynam Część ogrodzenia z siatki miałam przez zimę na stemplach. Po zimie siatka ta nie nadawała się do niczego. Ale ogrodzenie takie spawdziło się. A bramę mieliśmy na ten czas z odzysku i zamykaliśmy ją na kłódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 03.08.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Może kto� chciałby oddać ziemię z wykopów w okolicach Lublina (dokładnie to chodzi o Turkę) ? Witam Będę miał trochę ziemi do oddania (jakieś 500m3) w II połowie sierpnia. Lokalizacja: ul.Skubiszewskiego (os.Lipniak). Zainteresowanych zapraszam na priv. Czy macie jakiś lepszy pomysł niż stemple i siatka na tymczasowe ogrodzenie (siatkę prawdopodobnie wykorzystam częściowo do ogrodzenia docelowego)? PS. Znalazłem ekipę i niedługo zaczynam Witam, Lepsze niż siatka i stemple są siatka i słupki metalowe. Słupki metalowe zalewasz w szalunkach w jakimś jednym miejsu i później tylko wiercisz otwory na działce i tam je sobie wkładasz i zasypujesz. Dzięki temu będziesz mógł je bez problemu wyjąć i np. sprzedać albo wykorzystać w innym miejscu. Takie betonowanie możesz zlecić w jakiejś małej "wytwórni" prefabrykatów betonowych (np. koło mnie w Turce;) albo zrobić sam - kilka szalunków zbijesz z desek albo zrobisz z pudełek kartonowych (jak masz gdzieś dojścia). Polecam siatkę z drutów kopalnianych (ok. 3mm -9zł/h=150cm ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 03.08.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ella! Dzięki. Zaraz sprawdzam. A o kamiennych parapetach cicho? No kto ma kogoś do polecenia? Co do ogrodzenia tymczasowego, to... nie mam wcale Na razie odpukać wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 03.08.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Słuchajcie, a jak tam spotkanie? W imieniu Kubusiów Budowniczych chciałam jeszcze raz zaprosić na grilla do nich w najbliższą niedzielę ok. 16-tej. Kto jest chętny? Planujemy spotkać się ok. 14-tej u nas - gdyby ktos miał ochotę zobaczyć nasze postępy - zapraszamy No właśnie ... co ze spotkaniem, aktualne? Jeżeli tak to na 99% bym się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Kubusie nie mają dostępu do netu, także w ich imieniu zbieram zapisy. Jesli chodzi o psy - zapytam.Wstępnie zaplanowaliśmy ok. 14/15 spotkanie u nas, później grill u KubusiówNa razie skład wygląda następująco: KubusieMyDyzPawson (?)Docart (?)Fizyk (?)MaPi (przypuszczalnie 1/2)Ella (?) Prosimy o dopisywanie się i potwierdzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jest duże prawdopodobieństwo, że na chwilę wpadnę . Współinwestor być może też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.08.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Pawsony koło 16-17 tej będą u Kubusów .. tylko sobota czy niedziela ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A w ogóle, jak juz do Kubusiów, to może po drodze do nas na krótki przegląd ? Moze się ta moja budowa trochę obudzi, jak gości zobaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 03.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A w ogóle, jak juz do Kubusiów, to może po drodze do nas na krótki przegląd ? Moze się ta moja budowa trochę obudzi, jak gości zobaczy ? Nie wiem jak inni ale ja się piszę na wszelkie przeglądy ... oprócz auta oczywiście bo to już mam za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 03.08.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 hej hej wszystkim udalo mi sie na moment dostac do netu dzieki Baba co do pieska - my nie mamy nic przeciwko, tylko ze my nie mamy ogrodzenia i trzeba pilnowac zeby gdzies nie pobiegł ale pewnie wasz pies i tak was sie słucha wiec brak ogrodzenia nie jest dla was jakimś problemem kto jeszcze sie do listy dopisze? rozmawialam tel z docartem i mowil ze sie postara przyjechac ja znowu nie bedę miala dostępu do netu ale bedziemy sie zdzwaniać wiec jakby co to dajcie znać tel ( a i tak spotkamy sie wszyscy najpierw u Babya potem do nas) my bedziemy mieli kiełbaski piwko itp - jakby wam sie udalo jakieś wkładki przynieść to by bylo super a i jeszcze o jednej rzeczy chciałabym powiedziec - Pan K bardzo sie zrehabilitował w naszych oczach - przysłał w końcu nam świetnych chłopaków bardzo jesteśmy zadowoleni - wylewki są super pozdrawiam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 03.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 tylko sobota czy niedziela ?? niedziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 03.08.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 A w ogóle, jak juz do Kubusiów, to może po drodze do nas na krótki przegląd ? Moze się ta moja budowa trochę obudzi, jak gości zobaczy ? bardzo dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.08.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Och takie wielkie spotkanie forumowiczów. Chyba nie wypada nie przyjechać . Tak więc w sobotę pilnuję mojego Piotrusia, żeby sobie za dużo nie pofolgował z alkoholem i w niedzielę będziemy. A jakby się nie udało to przyjadę sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galaa 03.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dzięki za wszystkie uwagi o Danieli, czy są gdzieś projekty idealne ? Ponawiam prośbę o namiar na architekta, czy ktoś z Was korzystał z usług pana W., którego biuro jest na Bursakach ? Proszę o info na pryw. Nieśmiało pytam, czy "nowe twarze" (nowe twarze czyt. ja + monsz) mogą zjawić się na grillu ?!? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 03.08.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 My moze tez przyjedziemy, najlepiej do baby , bo do kubusiow to niewiemy jak dojechac Baba o ktorej u ciebie mozna sie pojawic. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.08.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Dzięki za wszystkie uwagi o Danieli, czy są gdzieś projekty idealne ? Ponawiam prośbę o namiar na architekta, czy ktoś z Was korzystał z usług pana W., którego biuro jest na Bursakach ? Proszę o info na pryw. Nieśmiało pytam, czy "nowe twarze" (nowe twarze czyt. ja + monsz) mogą zjawić się na grillu ?!? pozdrawiam Ja o mało nie skorzystałem z usług tego biura na bursakach. Powodów do rezygnacji było 2. Jeden to cena, pan A. z Piask zaproponował korzystniejsze warunki. Drugi natomiast to niechęć naszego starostwa do tego biura (czyt. nie dzielą się zyskami z pewnymi urzędnikami) a że zależało mi na czasie to wybrałem pana A. Jeden z kolegów zdecydował się na ich usługi i ... był zadowolony A nowe twarze to chyba się rozumie że są mile widziane, gdyby nie to to by forumowe spotkania upadły bo ci co już się wybudowali to niestety nie zawsze mają czas na takie rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.08.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Nowe twarze zawsze mile widziane . Aik do Kubusów będziemy jechać od baby, więc w całej kolumnie aut na pewno się nie zgubicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 04.08.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hej, powiedzcie czy to jest ok, że za położenie więźby zapłaciłabym jednej ekipie po 15 zł /m2, a kolejnej za położenie blachodachówki po 30 zł /m2. Wydaje mi się, ze to coś sporo ...., a moze się mylę .. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 04.08.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hej, powiedzcie czy to jest ok, że za położenie więźby zapłaciłabym jednej ekipie po 15 zł /m2, a kolejnej za położenie blachodachówki po 30 zł /m2. Wydaje mi się, ze to coś sporo ...., a moze się mylę .. ? Moj dekarz bierze za wieźbę i położenie blachodachowki wraz z obrobkami i rynnami 27zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts