Pawson 07.08.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Bardzo podoba mi sie atmosfera na forum, mam nadzieję ze jej nie popsuje lizus lizus witam serdecznie ładny domek architekta swojego nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.08.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja też poproszę, z ciekawości - które są najcenniejsze? A to wiesz one są tak cenne, że pod eskortą panów w mundurach są dostarczane właścicielowi, zresztą Pawson chyba coś tam wie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.08.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Baba, MaPi i Pawson - do was fotki wysłałem (jak Bóg da ... znaczy admin to dojdą) pozostali chętni dawać adresy na priv Baba, poprawka. Dostałem zwrot ze względu na zapchanie twojej skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galaa 08.08.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam żałuję, że nie moglismy się z Wami spotkać Myślę, że następnym razem damy radę. My dalej na etapie poszukiwań projektu (myślałam że to najprzyjemniejsza rzecz .... a tu niespodzianka .....) i załatwiania zgody sąsiadów na podłączenie przyłączy od (czekamy na zgodę Matki Generalnej jednego zakonu ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystke nowe osoby Dyz - przeprowadziłam porządki w skrzynce, spróbuj mi jeszcze raz wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 08.08.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam żałuję, że nie moglismy się z Wami spotkać Myślę, że następnym razem damy radę. My dalej na etapie poszukiwań projektu (myślałam że to najprzyjemniejsza rzecz .... a tu niespodzianka .....) i załatwiania zgody sąsiadów na podłączenie przyłączy od (czekamy na zgodę Matki Generalnej jednego zakonu ) pozdrawiam Czyli co, zrezygnowałaś z wyżej przedstawianego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystke nowe osoby Dyz - przeprowadziłam porządki w skrzynce, spróbuj mi jeszcze raz wysłać pooooooszłooooo do Kubusa też udało mi się adres wygrzebać i posłać paczkę Ellu dawaj swój adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Już już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 08.08.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 chciałem troche odbiec od tematu i zapytać gdzie są w Lublinie dobre salony meblowe?z góry dziękuje za odpowiedźPozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.08.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Dyz dzieki bardzo zdjecia są bardzo fajne!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.08.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam nowego forumowicza. Dyz dzięki za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 08.08.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Mam pytanko czy ktos z was robil moze ogrodzenie z drutów kopalnianych?Bo przeczytalam ze jest polecane ale nie mam pojecia co to za ogrodzenie-czy to taka zwykla siatka?Moze ktos ma foto?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Cześć Szawel i reszta Ella - w sprawie psiaka - dzwoniliśmy do pani, która podała nr kontaktowy (i tylko pod ten nr). Pies był zaklepany i już mieliśmy jechać po odbiór, a wtedy zaczęły się schody, nie odbierała telefonów i takie tam (z tego co później zrozumiałem jest chyba pracownicą TOZ). Psa mieliśmy odebrać od niej, później, kiedy się dodzwoniliśmy, to zaczęła krecić, że psy mają wolontariusze i takie tam. Strasznie się zezłościliśmy, bo w zasadzie psiak był "na dotknięcie ręki"... na końcu powiedziała, że ogłoszenie nieaktualne! (może znasz niejaką panią Anetę z warszawskiego Ursynowa, nr mam w razie czego) może ja po prostu nie rozumiem tych struktur schronisk, TOZ i reszty... a najprawdopodobniej, ktoś nam podprowadził psa sprzed nosa, bo zapłacił... my też proponowaliśmy nawet jakiś datek, to zapewniała, że nie ma takiej potrzeby. Co do Maksia, to jest NAPRAWDĘ UROCZY, ale zdecydowanie za duży - ten "wymarzony" ma mieć maks. 2.5-3kg dlatego padło na yorka (chociaż może być inny maleńki psiaczek) pamiętasz, że mamy już kochaniutkiego goldenka jakby co, dawaj znać Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 08.08.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam. Kurcze, juz byłem zdecydowany na projekt, a po wczorajszym spotkaniu z architektem musze szukać na nowo. Zwracałem uwagę na rózne rzeczy po za kotłownią. Planuję ogrzewanie weglowe, a wiekszość projektów jest na gaz albo olej opałowy. Zwrócił mi uwagę na wazna rzecz, że jak piec weglowy to raczej w podpiwniczeniu, a nie na poziomie mieszkalnym i ma rację , a i powierzchnia takiej kotłowni to co najmniej 8 mkw. Trzeba wybrać na nowo i doprojektowac małą powniczkę na kotłownię. Po za tym, chyba udało mu sie odwieść mnie od pomysłu szukania firmy do budowy pod klucz na rzecz epik do kolejnych etapów. Ech, w co ja sie ładuję, ale i tak nie zrezygnuje z budowy na rzecz szuflandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 08.08.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zanim nadrobię zaległości w lekturze mam prośbę, gdzie kupowaliscie blachę na dach i jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.08.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witamy Starych i Nowych My po małym urlopiku Wylewki już mają 10 dni Pan K. spisał się na medal i stanął na wysokości zadania. Wyszło EXTRA!!! tak jak chciałem i w terminie. Jutro jadę ocenić ich stan. Od czwartku glazurka Na imprezce nas nie było bo urlopik Czekamy na następny termin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, a w szczególności nowych przybyszy. Szawel - ja siatke i drut kopalniany kupowałem w Niedrzwicy. Ale miej świadomość, że trochę trudniej się rozwija drut i układa siatkę (jest twardszy). Płaciłem 8zł/mb siatki Idkam - nie ma co długo czekać - powiedz, kiedy mamy do Was przyjechać i już Dyz - jak to się stało, że żadne foty do mnie nie dotarły!!! To OBURZAJĄCE !!!! Przecież jesnym jest , że moje milczenie oznaczało aprobatę. Natentychmiast proszę wysłać wszystkie. Adres pewnie masz. Jak nie masz - daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 09.08.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, prosze o pomoc z tym ogrodzeniem bo zajebisty sasiad wytnie mi wszystkie drzewa z dzialki jak jej nie ogrodze!!!!Jedno juz poszlo na zmarnowanie a i urzadzil sobie na niej skladowanie roznych rzeczy np. gruzu!!!!Plis czy ktos cos moze powiedziec na temat ogrodzenia z drutow kopalnianych.Co to takiego to taka zwykla ocynkowana siatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 ewcik - siatka z drutu kopalnianego jest mocniejsza od siatki ze zwykłego drutu (nawet ocynkowanego). Poprostu skład materiału z którego jest zrobiony drut jest tak dobrany, aby mógł pracować w ciężkich warunkach (w tym przypadku pod ziemią). Przez to - jest go ciężko przeciąć niż zwykłą siatkę że nie wspomnę o przegryzieniu (np przez sąsiada ) Z tego co się orientuję, można kupić siatkę z drutu nowego lub używanego. Oczywiście ten drugi jest tańszy. Najczęściej stosowany jest do ogrodzenia sadów itp. Na tymczasowe ogrodzenie - osobiście go nie radzę stosować. Szkoda dobrego materiału i roboty. Chyba najlepiej od razu zrobić porządne ogrodzenie od strony sąsiadów, a tylko tymczasowe ze strony drogi. Teraz, póki masz jeszcze pieniądze (bo początek budowy), zrób to. Potem mogą być problemy . A część od drogi - zrób ze stempli i jakiejś starej siatki. Albo zastosuj taką, którą będziesz miała z boku. Potem ją zdejmiesz i ogrodzisz kawałeczek ogródka albo coś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 09.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 ewcik - siatka z drutu kopalnianego jest mocniejsza od siatki ze zwykłego drutu (nawet ocynkowanego). Poprostu skład materiału z którego jest zrobiony drut jest tak dobrany, aby mógł pracować w ciężkich warunkach (w tym przypadku pod ziemią). Przez to - jest go ciężko przeciąć niż zwykłą siatkę że nie wspomnę o przegryzieniu (np przez sąsiada ) Z tego co się orientuję, można kupić siatkę z drutu nowego lub używanego. Oczywiście ten drugi jest tańszy. Najczęściej stosowany jest do ogrodzenia sadów itp. Na tymczasowe ogrodzenie - osobiście go nie radzę stosować. Szkoda dobrego materiału i roboty. Chyba najlepiej od razu zrobić porządne ogrodzenie od strony sąsiadów, a tylko tymczasowe ze strony drogi. Teraz, póki masz jeszcze pieniądze (bo początek budowy), zrób to. Potem mogą być problemy . A część od drogi - zrób ze stempli i jakiejś starej siatki. Albo zastosuj taką, którą będziesz miała z boku. Potem ją zdejmiesz i ogrodzisz kawałeczek ogródka albo coś w tym rodzaju. Dzieki serdeczne!!!Tego sasiada to chyba sama pogryze jak wytnie kolejne drzewo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts