Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie

oferuję swoją pomoc w zakresie cen materiałów elektrycznych i elektroinstalacyjnych

ogólny zakres asortymentu i dane teleadresowe w ogłoszeniu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77672

tymczasem życzę wszystkim miłego, słonecznego i udanego weekendu

Serdecznie pozdrawiam

AndrzejK

Eltrans Sp. z o.o. O/Lublin

ul.Rusałka 10

Mam wielka prosbe do was abyscie mi wytlumaczyli pare podstawowych spraw bo mam mentlik w glowie!!

Posiadam projekt gotowy z pracowni Archi-projekt za 1500 zl brutto!!Wszystko w nim mi sie podoba oprocz dwoch rzeczy-zamiast Porotherm 44 chce beton komorkowy +styropian oraz dodatkowe okno w kotlowni.I tyle reszta jest ok!! I co dalej...mam sobie znalezc architekta ktory to adoptuje-tak?

Prosze o przyblizone koszty do momentu uzyskania pozwolenia na budowe czyli do wbicia łopaty. Bo rozumiem ze to nie koniec z wydawaniem kasy na papiery!!plis niech sie ktos zlituje i napisze ile zaplacil zanim poszedl z łopata na działke.

Mam wielka prosbe do was abyscie mi wytlumaczyli pare podstawowych spraw bo mam mentlik w glowie!!

Posiadam projekt gotowy z pracowni Archi-projekt za 1500 zl brutto!!Wszystko w nim mi sie podoba oprocz dwoch rzeczy-zamiast Porotherm 44 chce beton komorkowy +styropian oraz dodatkowe okno w kotlowni.I tyle reszta jest ok!! I co dalej...mam sobie znalezc architekta ktory to adoptuje-tak?

Prosze o przyblizone koszty do momentu uzyskania pozwolenia na budowe czyli do wbicia łopaty. Bo rozumiem ze to nie koniec z wydawaniem kasy na papiery!!plis niech sie ktos zlituje i napisze ile zaplacil zanim poszedl z łopata na działke.

Witaj, oto moje wydatki do momentu wbicia łopaty ( ceny z zeszłego roku)

Projekt 1705

Architekt-adaptacja 2150

mapa do celów projektowych 300

wyłączenie z produkcji rolnej 250

dziennik budowy 23

umowa z energetyką 120

ZUD 58

projekt zjazdu z drogi 500

deski do wytyczenia 37

geodeta-wytyczenie 300

RAZEM 5443

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu.

Mam równie pytanie do bardziej zaawansowanych: potzrebuję namiary na ekipy ociepleniowe ( wełna), dobrzeby by było aby równiez mieli pojecie o murowaniu z klinkieru.

Z góry dziękuję za namiary,

Witaj, oto moje wydatki do momentu wbicia łopaty ( ceny z zeszłego roku)

Projekt 1705

Architekt-adaptacja 2150

mapa do celów projektowych 300

wyłączenie z produkcji rolnej 250

dziennik budowy 23

umowa z energetyką 120

ZUD 58

projekt zjazdu z drogi 500

deski do wytyczenia 37

geodeta-wytyczenie 300

RAZEM 5443

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu.

Mam równie pytanie do bardziej zaawansowanych: potzrebuję namiary na ekipy ociepleniowe ( wełna), dobrzeby by było aby równiez mieli pojecie o murowaniu z klinkieru.

Z góry dziękuję za namiary,

Dzieki za odpowiedz!!A ta adaptacja to cie duzo kosztowala-wiecej niz projekt gotowy, musiales chyba duzo zmieniac.

Dzieki za odpowiedz!!A ta adaptacja to cie duzo kosztowala-wiecej niz projekt gotowy, musiales chyba duzo zmieniac.

Z tego co wiem to normalne ceny, zmian praktycznie nie było, natomiast architekt przygotował komplet dokumentacji do złożenia o pozwolenie na budo[urlwę ( projjekt zagospodarowania działki, szamba, studni itd.)

Pozdrawiam[/url]