Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie - znajomy jeszcze niezalogowany prosi o informację, gdzie w dobrej cenie można kupić strop teriva (stropy i belki). Oczywiście w Lublinie.

Fizyk, a dlaczego w Lublinie. ja kupowałem u Lewtaka pod Lubartowem, z transportem wyszło sporo taniej niż na miejscu.

Pozdrawiam

Raczej chodziło mi o Leszka miejsce budowy. Ja też kupowałem u Lewtaka. Ale może ktoś miał korzystniejszą ofertę?

Słuchajcie - znajomy jeszcze niezalogowany prosi o informację, gdzie w dobrej cenie można kupić strop teriva (stropy i belki). Oczywiście w Lublinie.

Fizyk, a dlaczego w Lublinie. ja kupowałem u Lewtaka pod Lubartowem, z transportem wyszło sporo taniej niż na miejscu.

Pozdrawiam

Raczej chodziło mi o Leszka miejsce budowy. Ja też kupowałem u Lewtaka. Ale może ktoś miał korzystniejszą ofertę?

Również byłbym zainteresowany jakimś korzystnym kontaktem, jeśli łaska :wink:

Ki zacz ten Lewtak? W porządku jest?

I mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie cegły pełnej na kominy, gdzie kupowaliście(jeśli robililiście kominy rzecz jasna :D )

Pawson - drewno też da się tam trzymać, nawet nieduży słoń by się zmieścił :wink:

eee. jak da sie trzymac drewno to nie chce ... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

a ja chcę :D

tzn jak mężowi się spodoba bo to on ma tam spać jakiś czas :lol:

jutro zadzwonię

to sprawdź czy jest lodówka na 2 puszki piwa i gniazdo TV .. ja tam bym bez tego nie spał ...

Ja mam namiar na AIKA :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie mam ich jak w tej chwili przewiesc, jesli masz tak duzo chetnych to sie mna nieprzejmuj i dawaj temu co da wiecej :wink: , moze jakis przetarg by sie przydal :D , przeciez to takie ekstra klasa drzwi, miodzio :wink:

Ps ojczulek obiecal mi, ze zrobi sam, kiedys :wink: ( czytac w grodniu popoludniu) :lol:

Borf, ja myśłę, że najlepsza jest jednak .. dachówka . Ja mam Creatona - karpiówkę classik w czerwieni angobowanej.

:wink:

Creaton - mój cieśla powiedział, że to mercedes wsród dachówek.

Pytanie techniczne. Masz wieniec na wyskości scianki kolankowej? czy tylko słupy od wieńca ze stropu? Pamietasz? :)

Z tego co pamiętam to wieniec miałem zalany razem ze stropem. Potem postawiona ściana kolankowa. Na ścianie murłata. Ale ja oprócz tego mam cztery słupy i dwa takie grube bale w poprzek domu.

Zaraz poszukam jakiegoś zdjęcia.

Dzięki za instrukcje - pomogą :) Piękny masz daszek, my też będziemy mieli dachóweczkę. Oczywiście nie takiego mercedesa :) Zwykłego brassa.

W związku z tym musimy przeprojektować dach :( Architekt mowi, ze nie trzeba ciesla, ze trzeba :)

Posiadacze dachówek. Jaki macie rozstaw krokwi????????