Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słuchajcie - znajomy jeszcze niezalogowany prosi o informację, gdzie w dobrej cenie można kupić strop teriva (stropy i belki). Oczywiście w Lublinie.

Fizyk, a dlaczego w Lublinie. ja kupowałem u Lewtaka pod Lubartowem, z transportem wyszło sporo taniej niż na miejscu.

Pozdrawiam

My też terive mamy od Lewtaka z Mieczysławki koło Lubartowa.

http://www.zwb.lewtak.webpark.pl/

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Posiadacze dachówek. Jaki macie rozstaw krokwi????????

U nas krokwie rozstawione są co 74 cm o ile dobrze pamiętam. Tylko w miejscu gdzie były zaprojektowane okna dachowe krokwie były odsunięte od siebie trochę bardziej, ale nie wiem dokładnie co ile (myślę, że jakieś 20 cm więcej).

Posiadacze dachówek. Jaki macie rozstaw krokwi????????

U nas krokwie rozstawione są co 74 cm o ile dobrze pamiętam. Tylko w miejscu gdzie były zaprojektowane okna dachowe krokwie były odsunięte od siebie trochę bardziej, ale nie wiem dokładnie co ile (myślę, że jakieś 20 cm więcej).

Dzięki. Czyli zmiana w projekcie, bo mamy 101 :( To chyba za dużo jak na dachówkę :(

Przetarg. Każdy zainteresowany wniesie wadium w wysokości 10%. A potem drzwi zniknął :lol: RAzem z Idkamem. Bo przecież każdy powinien mieć swoją Ideę. A przynajm,niej Oranżżadę :lol:

Pozdrawiam Idkamów.

PS

Mariusz - w poniedziałek zadzwonię do Ciebie. Mam sprawę zupełnie niebudowlaną :wink:

Grześ,

oki, czekam :D

Ja mam namiar na AIKA :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie mam ich jak w tej chwili przewiesc, jesli masz tak duzo chetnych to sie mna nieprzejmuj i dawaj temu co da wiecej :wink: , moze jakis przetarg by sie przydal :D , przeciez to takie ekstra klasa drzwi, miodzio :wink:

Ps ojczulek obiecal mi, ze zrobi sam, kiedys :wink: ( czytac w grodniu popoludniu) :lol:

Aik,

załatwiaj transort! Takie drzwi to perełka!!! Zamówiłaś to bierz!!! :evil:

Tak na poważnie, chętna czy nie? :wink:

Aik,

czy zainteresowana jesteś dalej luksusowymi drzwiami wejściowymi? :lol: :lol: :wink:

Bo z okolic jest dużo chętnych!!! :o

Forumowicze bez drzwi!!!

daję Wam pierszeństwo (potem sąsiedzi).

Mam do zaoferowania drzwi "budowlane" z futryną.

Otwór 210x140. Zamykanie na kłódkę (to już we własnym zakresie :wink: )

Są chętni?

Oddam za darmo chwasty ewentualnie zamienię na gustowne ogrodzenie z podmurówką.

A bardziej poważnie - czy ktoś z Was ma sprawdzonego człowieka do czyszczenia tapicerki (z jakimś kosmicznym sprzętem piorącym)?

Nie przekponasz mnie ze to nie jest zdzierstwo bo wlasnie wrocilam dzis od architekta i wiem ze moja adaptacja bez gazu bedzie kosztowac 1650 zl a za projekt gotowy dalam 1490 zl.

Witam

Przeslij mi prosze kontakt do Twojego architekta. pytałem w dwóch biurach projektowych i za adaptacje + projekty przyłączy + projekt zjazdu chca 3000 + VAT

pozdrawiam

Witam wszystkich po dlugiej przerwie.

Nadal oczekujemy na pozwolenie poniewaz zawalil sprawe polecony przez kuzyna architekt. Niedosc, ze trzymal projekt przez ponad dwa miesiace- nic prawie nie zmieniajac- to jeszcze oddal go do starostwa z brakami.

Mamy nadzieje na uzyskanie pozwolenia pod koniec tego miesiaca.

Nie wiem czy to nie jest zbyt pozno aby w tym roku rozpoczac.

Potrzebujemy murarzy. Bede wdzieczny za namiary.

Pozdrawiam,

Kazik

no i super wlasnie zostalam bez tynkarzy, :( szanowny pan zapomnial ze 20 wrzesnia mial zaczac u mnie tynki, :evil: ale niezapomnial powiedziec na koniec naszej rozmowy ze robocizna poszla w gore i teraz to on moze wejsc do mnie 30 wrzesnia ale za 12m2 :evil: . Scyzoryk sam sie w kieszeni otwiera na takich fachowcow.

Forumowicze ratujcie, dawajcie namiary na tynkarzy, plis :(

no i super wlasnie zostalam bez tynkarzy, :( szanowny pan zapomnial ze 20 wrzesnia mial zaczac u mnie tynki, :evil: ale niezapomnial powiedziec na koniec naszej rozmowy ze robocizna poszla w gore i teraz to on moze wejsc do mnie 30 wrzesnia ale za 12m2 :evil: . Scyzoryk sam sie w kieszeni otwiera na takich fachowcow.

Forumowicze ratujcie, dawajcie namiary na tynkarzy, plis :(

W podobnej sytuacji my byliśmy jakieś 3 miesiące temu :evil: . Dlatego chyba nie polecę ci swoich tynkarzy. Gdybyś jednak nikogo nie znalazła top daj znać, podam ci telefon do nich.

Witam wszystkich,

dwa dni mnie nie było na Forum, a tu tyle postów, że nie trudno doczytać do końca. U mnie właśnie tynki skończone, ale gipsowe. Aik, myśle,ze piszesz o cementowo-wapiennych, bo cena 12 zł/ m2 jest kosmicznie niska! Ja płaciłem 23 zł/m2 z materiałem, ale jest zrobione super! :)

nareszcie dom zaczyna przybierać formę domu :D . Nieststy, nie mogę mojej ekipy polecić, bo do końca roku robią w Warszawie.

Agira, dzwonił mąż 8) , o ile dobrze pamniętam mamy się umówić dzisiaj.

Pawson, jak się jeszcze trochę ochłodzi, to lodówka w komórce pomieści wiele transporterów piwka, a nie dwie sztuki :D

jeeeezzzzzuuuu

jak nas na budowie terminy gonią :o :o :o

wszystko robi sie za wolno ...

po jaką cholerę by do tej ŁUNII wchodzić :evil: :evil: :evil: wszystkie budowlańce wyjechały i nie ma kto pracować ...

He, he :lol: :lol: Dobrych trzeba łapać i trzymać żeby nie uciekli ;)

Aik - ja mam bardzo dobrą ekipę do tynków gipsowych i wylewek, u mnie 20/m tynki na gotowo, wylewki 10/m + własny materiał. Nie ręczę za terminy i cenę ;), za robotę jak najbardziej