Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Ja bramę garażowš miałem montowanš na etapie flizowania chałupy...

WeŸcie pod uwagę, że te nowoczesne bramy sš doœć delikatne i nie nawykły np. do opierania na nich przez fachurę drabiny etc.

Jeżeli macie w garażu coœ cennego to proponuję wykonanie ładnej palisadki z desek :) i montaż normalnej bramy mniej więcej w tym samym czasie co drzwi wejœciowych...

Podczas montażu bramy, jeżeli nie będziecie mieli jeszcze terakoty to pamiętajcie o zostawieniu na niš luzu pod bramš...

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do tych, którzy kupowali teriwę u Lewtaka. Czy robiliście to osobiście czy też przez jakąś hurtownię?

I czy ktokolwiek kupował u Solbetu z Lubartowa?

Mam przed sobą ceny obu przedsiębiorstw i to są groszowe różnice. A gdybym kupował przez hurtownię z Solbetu to byłby jeszcze rabat ok. 15%. Hurtownia jest ze Świdnika także też transport taniej.

Chyba że u Lewtaka też coś się da wytargować, jakbyście mogli coś poradzić byłbym wdzięczny.

Co do rynien to mamy Planję Sibę - o ile kojarzę to jeststal w powłoce z pcv czy czegoś takiego. Po zimie nic im się nie stało, nie widać, żeby się przebarwiły lub odkształciły. Wprawdzie nie mamy jeszcze zainstalowanych rur spustowych, ale te poziome części przetrwały całą zimę. Jeśli chodzi o strop to zamawialiśmy go w BudMixie, ale skąd oni go brali to nie mam pojęcia, niestety.

jabrałem również cegły spod Sandomierza poprzez skład budowlany, ale bezpośrednio, bez przeładunku - ceny i jakość - ok. przynajmniej tak mówili murarze. Rynny mam plastikowe Bryza - miałem brać Plastmo, ale mi dekarze odradzili, że ostatnio ich jakość się znacząco pogorszyła (sorry, MaPi - mam nadzieję, że to nie dotyczy waszych). natomiast stropy terriva brałem spod Radomia - ceny znacznie niższe, ale niestety, jakościowo też trochę gorzej. Jak będziesz mimo wszystko zainteresowany, mogę przesłać namiary na priv.

Pivoski,

ja się uparłem, żeby mieć zamknięty budynek i kazałem ekipie montować przed tynkami. Ekipa przyjechała z bramą, zaczęli coś kombinować, nawiercili dziur pod kołki, a potem nie mogli tego zamontować , więc złożyli się i pojechali. A przyjadą po wykonaniu tynków wewn. - więc zabiłem otwór deskami i jak skończą mi tynki i miksokreta, to się z nimi skontaktuję ponownie, tylko powiedzieli, że sobie doliczą podwójny dojazd

:evil: A jak u ciebie postępy na budowie?

Cześć Docart,

No właśnie jechałem ostatnio obok Ciebie i widziałem że brakuje bramy, a jak byłem ostatnio to ją montowali :)

A u mnie dzisiaj przyjechała więźba (po prawie 3 tyg. opóźnienia - bo tak to wszystko załatwiał mój dekarz....polecany skądinąd na tym formu pan Sienkiewicz...) i jak orzekli fachowcy drewno jest b. kiepskie tzn wycięte chyba wczoraj z lasu, wilgotne i świerze... zresztą jak się okazało od pana Łupikaszy też tu polecanego. Oj chyba ci dwaj panowie lecą teraz tylko jak to się mówi na opini bo ja już ani dekarza ani tego drwala nie polecę....

Mam pytanie do tych, którzy kupowali teriwę u Lewtaka. Czy robiliście to osobiście czy też przez jakąś hurtownię?

Mam przed sobą ceny obu przedsiębiorstw i to są groszowe różnice. A gdybym kupował przez hurtownię z Solbetu to byłby jeszcze rabat ok. 15%. Hurtownia jest ze Świdnika także też transport taniej.

Chyba że u Lewtaka też coś się da wytargować, jakbyście mogli coś poradzić byłbym wdzięczny.

My strop od Lewtaka braliśmy przez sklep z Lubartowa. Faktury mam przed sobą, więc jesli Cię interesują ceny, to mogę ..... :) Ceny mam z tamtego tygonia na belki 420 i 380 oraz pustaki stropow.

E tam,ja nie jestem obrażalska :evil: :evil: :evil: :D .A co z namiarem na kominkarza,nikt nie jest zadowolonhy ze swojego czy tylko strzeże zazdrosnie kontaktu? :( .

Ja po przerwie i nie mam czsu czytać, tak te stronki szybko lecą :lol:

Szymoszkowa? Chodzi o wkład kominkowy? Mogę polecić, ale pan ma długie kolejki. Patrz na priv

My strop od Lewtaka braliśmy przez sklep z Lubartowa. Faktury mam przed sobą, więc jesli Cię interesują ceny, to mogę ..... :) Ceny mam z tamtego tygonia na belki 420 i 380 oraz pustaki stropow.

Byłoby super. Podsyłaj. Dzięki :D