Dżek 25.03.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Nie znam nikogo komu budowali dom.Odnośnie cen: Nie jest to firma, która oferuje najniższe ceny na dany materiał. Jedne ceny są wyższe inne są niższe. Ja patrzyłem na budowe jako całość. Taką informację przekazałem handlowcowi z Omegi, który opiekuje się mną przez całą budowę i on już wie za jaką cenę mi sprzedawać. Ceny porównywałem na początku współpracy, nie odbiegały od konkurencji, potem z braku czasu waliłem jak w mur i kupowałem. (dwója małych dzieci w tej chwili 1 i 3 lata i kupe innych spraw na głowie). Tobie proponuję również wybranie jednej firmy i tam kompleksowe zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 25.03.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Dzieki w sumie to ja wlasnie zastanawiam sie nad pojsciem jeszcze dalej ... niech daja materialy i od razu ustawiaja je w dobre miejsca mojego domku Tylko zeby sie na to zdecydowac potrzebuje kilku opinii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 25.03.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Pawel zapytaj jeszcze w Polbergu - prezes jest moim znajomym, dasz mu plan, zrobi Ci rekonesans w razie czego podam Ci na priva namiary pozdr,Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.03.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 A ja nie mam najprzyjemniejszych skojarzeń z Omegą.Przy robieniu wycen byli opieszali, nie trzymali się umówionych terminów, nie dzwonili pomimo uzgodnień, facet przy rozmowach o materiałach nie popisał się znajomością tematu i chciał na siłę wcisnąć to, co akurat miał na zbyciu . Ostatecznie wycena okazała się najbardziej niekorzystna ze wszystkich, jakie robiłam.PPawluk, uważaj z tą opcją "pod klucz", bo możesz zostać totalnie oskubany z pieniążków, przy niezadowalającej jakości (znam parę takich przypadków). Co do soboty: godzina dla nas OK, chociaż nie będziemy mogli być długo. A przy okazji - czy mogę zabrać pieska (bo będzie płakał sam w domu)?Nie mam niestety cyfrówki, w razie potrzeby mogę wziąć zwykłą lustrzankę, a potem zeskanować zdjęcia.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 25.03.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Udało mi się pożyczyć pojazd - zatem do zobaczenie w sobotę Przyjedziemy, jak tylko Mikołaj się wyśpi Paweł: kiedyś też znalazłem projekt, który trzeba było "jedynie" przedłużyć i trochę poszerzyć. Znajomy budowlaniec wybił mi to z głowy - każda zmiana projektu, która wymaga zmiany konstrukcji, nie ma sensu. Lepiej zlecić projekt indywidualny - pracy tyle samo, koszty porównywalne, a projekt dopasowany idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.03.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Paweł: kiedyś też znalazłem projekt, który trzeba było "jedynie" przedłużyć i trochę poszerzyć. Znajomy budowlaniec wybił mi to z głowy - każda zmiana projektu, która wymaga zmiany konstrukcji, nie ma sensu. Lepiej zlecić projekt indywidualny - pracy tyle samo, koszty porównywalne, a projekt dopasowany idealnie. Zgadzam się na 100% !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 25.03.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ella - smialo bierz pieska w razie gdyby pogoda popsula szyki, spotkanie przesuniemy, co sie odwlecze... w razie problemow z dojazdem sluze pomoca (nr tel. podam na priva) pozdr, Zbyszek GG24397 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 25.03.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 mam nadzieje ze o szczegolach "wydluzania" pogadamy w sobote w IRSINIE jest taka konstrukcja dachu (dwuspadowy) ze ingerowaloby sie tylko w ta sciane bez plaszyzny dachu - czyli mysle ze byloby to wyciagniecie konstrukcji - zreszta mi to zrobi architekt - jesli oczywiscie sie zdecyduje - a ogolnie to mam jeszcze 1.000.000 roznych pomyslow i nie wiem na co sie finalnie zdecyduje Ella szczegoly nt OMEGI i budowania pod klucz wymienimy w sobote - dzieki za porady przeciw - ciagle nie wiem czy tak bede budowal ale jest to jedna z mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.03.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Co do opini Omegi to nie są najtańsi- ich oferta nie byla najlepsza- pomimo mojej uwagi ze mam najblizej do nich na budowe i chce brac materialy na caly dom.Moja uwaga jest tak- patrzcie handlowcom na rece w kazdym momencie.Na jednym wam dadza wiekszy upust aby was podpuscic , a potem skubia ze hej! Pozdrawiaagmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 25.03.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam szykują się nowe podwyżki, Prefabet L-tów od 05.04.2004r. podnosi ceny bloczków Belit i Belix jest możliwość zarezerwowania ceny, ostatnio wzrosła cena stropów, ale u mnie "...... w starych cenach..." http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23033pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.03.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 czesc w zwiazku z podniesionym stanem gotowosci jutro i w niedziele istnieje dosyc duze ryzyko, ze bede wezwany do pracy przed chwila sie dowiedzialem i teraz...moze zrobmy tak - jesli do 12 nie zostane poproszony o przyjazd, to spotkania nie przekladamy, a jesli mnie zawolaja to musimy przelozyc tego sie obawialem ale co sie odwlecze... prosze o w miare pilne kontakty wszystkich, ktorzy sie deklarowali - nr Pawla i Witola mam czekam na reszte (ewentualnie miedzy soba rozpowszechnicie informacje, ok?) tak czy inaczej - do Pawla i do Witola wysle smsa jutro ok. 12-13 przepraszam, ze tak wyszlo a jeszcze gorzej dla mnie, bo schody mialem wylewac pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.03.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 DOT. SPOTKANIA! hej juz wszystko wiem - jutro i w niedziele do pracy - wiec przekladamy spotkanie na "za tydzien" moze i lepiej, bo zobaczcie jaka pogoda... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 A mnie tu za tydzień nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 26.03.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Szkoda, a tak fajnie się zapowiadało Ale faktycznie, przy takiej pogodzie to ani pooglądać, ani pogrilować i o dzieciaki strach Jedynie do łopaty trza by się raźno zabierać, co by w miejscu nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 27.03.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Odnośnie impry to mi ulżyło bo ja taka sama sytuacja - w pracy właśnie siedzę A za tydzień beeez problemiku mogę się pojawić także odliczam czas. Zbyszku: Odnośnie taniej hurtowni elektrycznej to daj znać jakie możesz mieć najniższe ceny i zgłoś się do mnie - dostaniesz jeszcze niższe. Moje kochanie pracuje w hurtowni elektrycznej w marketingu (Akkop - Turystyczna). Wysłałem ci zresztą na priv to samo info pozdra! Marcin S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.03.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 wlasnie siedze w pracy Marcin - odezwe sie w poniedzialek - bo juz w poniedzialek potrzebuje kolejnych materialow kabel 3x1.5 mialem po 97gr/mb, 3x2.5 po 1.33, 6x0.5 po 45 gr bede tez potrzebowal koncentryka i skretke, oraz ochronnik trojfazowy dzieki za odzew, chociaz wiekszosc juz kupilem, to i tak teraz potrzebuje dokupic -odezwe sie w poniedzialek pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.03.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam Właśnie mam zamiar zgłosić do nadzoru budowlanego w Świdniku rozpoczęcie budowy, ale nie wiem czy kierownik budowy musi podać plan BIOZ. W nadzorze budowlanym w świdniku powiedzieli mi że jest to wymagane dla domków jednorodzinnych.Quit, Urko i wszyscy którzy mieliscie kontakt z nadzorem w Świdniku napiszcie jak to było w waszym przypadku. Proszę o informacje w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.03.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Wukan - nie pamietam takiego faktu - byc moze to dlatego, ze ja dzialam jeszcze na "starych" zasadach...(zlozylem papiery przed zmiana ustawy) pozdr,Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 28.03.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam wszystkich , Wukan , mój kierownik załatwiał wszysko sam ja kupiłem tylko dzienniki bubowy , zapłaciłem i podałem dane kierownika , a ponieważ on zna wszystkich w naszym urzedzie dokumenty i oświadczenie dostarczył zaraz następnego dnia ? . Może nie jest najtańszy , ale jeśli trzeba coś załatwić to nie ma problemu (podobno) . Co do Omegi to na razie nie miałem z nimi złych doświadczeń i nie chciałbym ich mieć.. mam u nich na magazynie cały materiał na dach do odbioru w lecie , a inny towar , który u nich kupowaliśmy przywieziony był na czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 29.03.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Maarcin odezwij sie! dzisiaj musze zrobic zakupy, a na priva nic nie dostalem, moze wyslales na quit zamiast na guit (przez G) pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts