Agira 30.08.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witajcie wszyscy, Agira - mam kibelek niezbyt ładny (chyba nie o to chodzi, musi być skuteczny ), ale za to tani - jak chcesz, może być Twój za 100 zł do negocjacji , ale dopiero za jakieś 1,5 mies. Oj nie 1,5 miesiąca to za długo chcemy postawić jeszcze przed komórką Czy w tym Ciecierzynie kupię używane deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.08.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Aik - jja problem alarmu rozwiązałem inaczej, więc nie jestem w stanie określić czy Twoija oferta to drogo, czy tanio. Ja również mam Gerdę WX20. Jestem zadowolony. Kwestia ogrodzenia - z tego co pamiętam - wystarczy zgłoszenie, ale i tak wiążą się z tym dolumenty typu mapka, projekt itepe. Ja we wniosku o pozwolenie na budowę napisałem dom wraz z ogrodzeniem. W załączeniu był projekt ogrodzenia. Tym sposobem załatwiłem ten problem. CO do drogi - to wszystko zależy potem od: 1. geodety - jeśli napisze CI , że zgodnie z projektem - to Ok, 2. czy będziesz miał kontrolę z nadzoru. Chyba lepiej zgłosić zmianę. Dla wszystkich wtajemniczonych - cały kominek mamy wykończony (pomalowany czopuch). Ściany na klatce schodowej również zmieniły barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Czy ktoś chciałby pozbyć się tanio desek z budowy (takich żeby można było wybudowac WC ) Chętnie odkupimy lub całe WC Jak macie czym zabrać, bardzo chętnie oddamy nasze - model top class z super desek Propozycja zupełnie poważna, zabierać można choćby dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 30.08.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Docart mozesz mi podeslac namiar do AltestuFizyk gdzie kupowales dzrzwi Gerda, daj namiaryDzieki wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 30.08.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witajcie wszyscy, trochę się nazbierało odpowiedzi: aik - drzwi zewn. mam z kmt-stal (wzmacniane, metalowe, złoty dąb - z montażem 2200 zł). Alarm będzie mi robił Altest, bo wyszło najtaniej - 2480 zł - na 11 czujek, 3 manipulatory, akumulator 7 Ah itd z montażem-podobno cena niezła, wykosili 2 firmy konkurencyjne od alarmów). Ewcik 1: czy do zgłoszenia dołącza się jakieś rysunki, plan ogrodzenia, a jeśli tak, to czy to musi robić architekt z uprawnieniami, czy można sobie samemu narysować, jak to powinno wyglądać? Agira - mam kibelek niezbyt ładny (chyba nie o to chodzi, musi być skuteczny ), ale za to tani - jak chcesz, może być Twój za 100 zł do negocjacji , ale dopiero za jakieś 1,5 mies. Akcja z ogrodzeniem jest komiczna bo wpadasz do Starostwa i dostajesz druki do wypelnienia-musisz miec mape do celów projektowych i akt notarialny dzialki. Na miejscu dostalam czysta kartke i musialam narysowac swoje ogrodzenie hehe i napisac ile bedzie metrow tego ogrodzenia, jakie i jaka brama i jej wielkosc oraz liczba slupkow i w jakiej odleglosci. Wczesniej udalam sie do gminy ktora jest wlascicielem drog(w moim przypadku droga publiczna i droga wew bo dzialka jest narozna) i tam pan w dziale budownictwa ma moim ksero mapy do celow projektowych napisal ze gmina wyraza zgode na postawienie ogrodzenia od tych drog i podbil sie swoja i kerownika wydzialu pieczatka!!Z tym poszlam do Starostwa i tam zaczelam rysowac heheh pozniej kupilam znaczki za chyba 6,50 zl, zlozylam to w sekretariacie i trzeba czekac 30 dni!!!To taka formalnosc i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 30.08.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 a jak się zacznie robić ogrodzenie przed upływem 30 dni? Ico w przypadku, jeśli rzeczywistość w praktyce odbiegnie od tego, co narysowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 30.08.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 a jak się zacznie robić ogrodzenie przed upływem 30 dni? Ico w przypadku, jeśli rzeczywistość w praktyce odbiegnie od tego, co narysowałem? Jak sie zacznie robic przed 30 dniami to jak zaden przyjazny sasiad nie podkabluje to nic sie nie stanie, a co do rysunku a praktyki to zawsze mozesz powiedziec ze z zawodu nie jestes malarzem i narysowales rysunek najbardziej jak potrafiles realny a ze odbiega ciut od rzeczywistosci to winna twojej wyobrazni heheh A tak powaznie to mysle ze bardziej chodzi o to zeby zglosic, a co narysowales a co wybudowales to juz nie jest az tak wazne!!Trudno mi uwierzyc ze ktos te moje bazgroly za rok czy dwa lata wyciagnie jak bede sie wprowadzac i bedzie sprawdzal czy ogrodzenie jest takie jak narysowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 30.08.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Nikt mi niedoradzi w sprawie alarmu i niepowie gdzie zamawial drzwi zewnetrzne. W najblizszym czasie musze zamontowac alarm, wiec sprawa jest pilna. Mam gdzieś namiary na faceta, który montuje alarmy. Ja niestety trafiłam do niego przez Altest, więc drożej. Jest solidny i doradzi. my przy zwierzątkach mamy kontraktony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 30.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 czy moge ocieplic lukarny styropianem jezeli caly dom bedzie ocieplany wełną czy nie bedzie rożnic na elewacji.Czy moze ktos wie gdzie mozna kupic wełne od rekiok 20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 30.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 a co już wełny też brakuje...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 30.08.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 tak właśnie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.08.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witajcie wszyscy, Agira - mam kibelek niezbyt ładny (chyba nie o to chodzi, musi być skuteczny ), ale za to tani - jak chcesz, może być Twój za 100 zł do negocjacji , ale dopiero za jakieś 1,5 mies. Oj nie 1,5 miesiąca to za długo chcemy postawić jeszcze przed komórką Czy w tym Ciecierzynie kupię używane deski? Nie wiem, tam są dwa składy. Uzywanych nie widziałem, ale kto to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Desek i stepli nie ma na wykazie i nie podlegają odliczeniu. Wcześniej i teraz były opodatkowane stawką 22%. Jak towar jest opodatkowany stawką 22% to sprzedawca nie ma obowiązku podawać na fakturze PKWiU. Czyli zwrot VATu z wieźby też nie wchodzi w grę? Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 31.08.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Desek i stepli nie ma na wykazie i nie podlegają odliczeniu. Wcześniej i teraz były opodatkowane stawką 22%. Jak towar jest opodatkowany stawką 22% to sprzedawca nie ma obowiązku podawać na fakturze PKWiU. Czyli zwrot VATu z wieźby też nie wchodzi w grę? Szkoda Ano nie Aik -Polecam taniej niż Altest, bo ich podwykonawacy sami maja działalność. Tylko trzeba do nich dotrzeć. Ja niestety zdążyłam podpisać wcześniej umowę z Altestem. Bardzo odradzam AKON. Zabałaganiłam trochę sprawę moich schodów. czy macie kogoś godnego polecenia, kto za miesiąc góra mógłby wejść na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Czy kupowaliście już drewno do kominka? Aik - mi instalację alarmową robił brat - niezalezny fachowiec, ale oczywiscie czasu nie ma. Stolarz też , takze wiele nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 31.08.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No własnie wraca cykliczny temat: drewno do kominka. jak ktoś ma namiar na dobre i niedrogie drewno z dowozem, to niech podaje. Może zrobimy wspólne zamówienie i będzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 31.08.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o drewno do kominka to przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 31.08.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Chyba jakaś pogoda nie teges, bo strasznie dzisiaj ospale na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 31.08.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 pogoda nie teges nawet bardzo nie teges ... drewno do kominka ja tez bym chcial zakupic wspólnie a u mnie sie moze tynki zewn. porobią dzisiaj troszkę jeśli nie będzie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 31.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ten deszcz psuje tempo prac a i towaru nie chcą mi przywieść, bo boją sie zakopania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts