szymoszkowa 16.09.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Idkam,chałupę masz ogromną!Ciekawie wykombinowałeś łazienkę.Czy już mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 16.09.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Fajne te zdjecia!!Bardzo mi sie podoba kominek!!Ah kiedy ja bede widziec juz takie postepy na mojej dzialce.. Dzięki Idkam,chałupę masz ogromną!Ciekawie wykombinowałeś łazienkę.Czy już mieszkasz? Ogromną? Nie, może na tych zdjęciach na taką wygląda? Łazienkę... gdybym sam wykombinował, to chyba szybko bym ją remontował . Jeszcze nie mieszkamy, chcieliśmy na święta Bożego Narodzenia, ale najprawdopodobniej pierwsze będą Wielkanocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 17.09.2006 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Bardzo prosze o namiary dobrej ekipy- czlowieka, ktora zajmuje sie sprzedaza i instalcja pomp ciepla i wentylacji mechanicznej z reku. Zalezy nam na czasie poniewaz budowa rusza a my zastanawiamy sie czy likwidowac jeden z kominow. Niestety musimy instalowac pc poniewaz nie ma widokow na gas a w domku beda mieszkaly dwie starsze osoby. Pozdrawiam, Kazik Ps. Idkam, Twoja chata jest rzeczywiscie za..bista. Gratuluje, ze prace w niej sa juz tak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 17.09.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Oto kilka nowych i niewielkich ujęć z budowy No no, somsiad, widzę że sie sporo dzieje, mam spore zaległości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.09.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Oto kilka nowych i niewielkich ujęć z budowy No no, somsiad, widzę że sie sporo dzieje, mam spore zaległości Pozdrawiam Somsiad, Somsiad ... kiedy wizja lokalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 18.09.2006 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Oto kilka nowych i niewielkich ujęć z budowy No no, somsiad, widzę że sie sporo dzieje, mam spore zaległości Pozdrawiam Somsiad, Somsiad ... kiedy wizja lokalna? Będziemy się zdzwaniać - może w tym tygodniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 18.09.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Idkam, Pięknie to wygląda, a kominek zaplanowałem niemal identyczny. Już się zaczął robić. Ja też chcę jak najszybciej dołączyć do klubu przeprowadzonych!!!!!!! mam prośbę: kiedyś ktoś już ogłaszał, ale nie sądziłem, że będę tego potrzebował tak szybko. Może ma ktoś do pożyczenia taką dużą dmuchawę z nagrzewnicą do osuszenia wnętrza przed położeniem parkietu? Pilnie potrzebuję, więc jak ktoś ma wolną, to pliiiiiiis!!! Wypożyczenie na tydzień z wypożyczalni kosztuje prawie tyle, co nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Heh może założymy klub niecierpiwie oczekujących na przeprowadzkę A w międzyczasie może ktoś podpowie, gdzie w lublinie można obejrzeć/kupić parapety drewniane? Jakoś te kamienne/żywiczno kamienne itp nam nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 18.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Mi właśnie dzisiaj zaczynają montować te, co ci nie pasują - z agglomarmuru. Mi pasują... . Aktualnie w mieszkaniu mam od kilku lat parapety jesionowe - b. ładne, ale już się napatrzyłem. A parapety drewniane można zamówić u każdego stolarza. Nie wiem, czy gdzieś znajdziesz gotowe wystawki parapetów drewnianych. Jak wiesz, o jakie ci chodzi, to po prostu pójdź do zakładu stolarskiego, a oni ci takie zrobią, jakie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.09.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Artur, ja wiem że każdy stolarz zrobi parapet z drewna litego ale ja bym raczej wolał klejonkę. Chociaż z drugiej strony mamy na wsi trochę jesionowych deszczułek na oko po 2 cale grubości a może i więcej ... może warto pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 18.09.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ale każdy stolarz jak będzie wiedział, że to na parapety, to odpowiednio potnie i sklei, a dobry stolarz tak to zrobi, że nie zauważysz miejsca złączenia. Poza tym ja mam z litej dechy 4 cm grubości, a głębokości chyba ze 30 i od spodu są w dwóch miejscach nacięte wzdłuż - po co najmniej 5 latach nie wypaczyły sie ani trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Oki w takim razie pytanie do opcji świdnickiej, znacie jakiegoś dobrego stolarza w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 18.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 joł! Pan Skoczylas (schody u mnie robił) telefon na priva! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 18.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam U nas okienka wstawione, alarm dziala (dzisjaj wyprobowalsmy ), material na tynki w polowie juz przywieziony, na dzialce ziemia rozprowadzona, czekam na jeszcze cos ok 3 wywrotek, Moze ktos mi powie gdzie tanio moge kupic ziemie torfowa, potrzebuje ze cztery wywrotki. Posypal mi sie stolarz od drzwi wejsciowych , poratujcie, gdzie wy zamawialiscie drzwi, dajcie namiary. poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Idkam, Pięknie to wygląda, a kominek zaplanowałem niemal identyczny. Już się zaczął robić. Ja też chcę jak najszybciej dołączyć do klubu przeprowadzonych!!!!!!! Fenks Posypal mi sie stolarz od drzwi wejsciowych , poratujcie, gdzie wy zamawialiscie drzwi, dajcie namiary. poz ja zamawiałem na Rusałki w firmie Roca czy jakoś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.09.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Hej, ktoś z Was chwalił się, że ma namiar na dobre drewno kominkowe. Proszę o przypomnienie. Gdzie kupowaliście gniazdka i włączniki itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.09.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 joł! Pan Skoczylas (schody u mnie robił) telefon na priva! joł ziomal to czekam na wiadomość a ten Skoczylas to czasem nie Andrzej taki niewysoki lekko siwawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.09.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Widzę, że temat drewna kominkowego wraca jak bumerang. ja miałem gdzieś ten namiar, spróbuję go w końcu odszukać to się podzielę wieściami o drewnie. Ponawiam pytanie o nagrzewnicę. Coraz mniej czasu mam a posadzki jeszcze nawet na oko za mokre do kładzenia parkietu jak kotoś ma do pożyczenia, albo wie, gdzie można tanio pożyczyć, help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Artur, poszukaj tych namiarów na drewno koniecznie ... o ile jeszcze w tym sezonie grzewczym wypracujemy jakiś kompromis z żoną odnośnie rodzaju wkładu kominkowego to tez będziemy potrzebowali pare kubików Z nagrzewnicą to może być mały problem bo to nie jest najbardziej popularny sprzęt na takich budowach jak nasze. Narazie pozostaje intensywne wietrzenie. Zresztą taka zwykłą budowlana nagrzewnica to nie spełni raczej twoich oczekiwań. Co innego jakbyś dorwał gdzieś takie ustrojstwa do osuszania budynków co to po powodziach stały się takie popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.09.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 A gdzie tego szukać? Takie "zwykłe" budowlane nagrzewnice mają 3 - 5 kW - to chyba sporo, jak na warunki domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts