Gość 19.09.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Mamy namiary na drewno z Roztocza, suszone i pocięte albo nie. Tanio, trzeba to sobie tylko przywieźć samemu. Jak jest ktoś chętny, możemy się pokusić o wspólny zakup i zorganizowanie transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 A jaki gatunek drewna mają na Roztoczu i za ile? Bo obawiam się, że jednym transportem to można dowieźć drewno tylko do jednego odbiorcy... ale można też zamówić hurtowo kilka kursów ... jak dotrę do domu, to znajdę mój namiar i wszystkiego sie dowiem o moim dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Mamy namiary na drewno z Roztocza, suszone i pocięte albo nie. Tanio, trzeba to sobie tylko przywieźć samemu. Jak jest ktoś chętny, możemy się pokusić o wspólny zakup i zorganizowanie transportu. Wstępnie wchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Mamy namiary na drewno z Roztocza, suszone i pocięte albo nie. Tanio, trzeba to sobie tylko przywieźć samemu. Jak jest ktoś chętny, możemy się pokusić o wspólny zakup i zorganizowanie transportu. ja chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 19.09.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ja też - ale proszę o dokładniejsze informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.09.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 mam dylemat: jakš wełne wybršc na ocieplenie poddasza użytkowego Rockwoola ( Toprock i Superrock) lub isovera( Supermata). Co wy macie u siebie. mam dobra ofertę na Rockwola ale czytałem zle opinie nt. jej gnici w w przypadku dostania się wody?Co robić?pozdrawiam w bólach wykańczaniaagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Co do drzewa to wstępnie ja też się piszę. My mamy wełnę isovera 15 supermata + 10 unimata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DecemberKa 19.09.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Poszukuję sprawdzonego murarza na przyszły rok... Może jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.09.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 No cóż i ja wchodzę do tej drewnianej spółki A do nas jutro przyjeżdża wełna na poddasze: 15+5cm supermata isovera. Co do gnicia wełny skalnej to może leciutka przesada ale po zawilgoceniu wełna szklana w większym stopniu odzyskuje swoje właściwości po wyschnięciu (co nie znaczy że w pełni). Poza tym wełnę szklaną mniej lubią wszelkie ptaszki, myszki i wszelkie inne mniej lub bardziej przyjazne żyjątka acha, ekipy też mniej lubią wełnę szklaną (bardziej swędzi ). DecemberKa ciężko będzie tak znaleźć ekipę ... ja swoją np mam sprawdzoną ... ale wynik negatywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.09.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witaj DecemberKa, pochwal nam się gdzie i co będziesz budować?Namiar na murarza przesłałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.09.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 czesc wszystkim u mnie konczy sie robic kostka ... oczywiscie tego wzoru i koloru co chcielismy to zabrakło na szczęście ruszają z jego produkcją .... NA WIOSNĘ więc koncepcja została zlekka zmieniona ... od razu porada dla wszystkich jak planujecie jakąś kostkę to weźcie z lekkim zapasem ew. dowiadujcie sie o dostępność. w srodku czekam na kominek i zaczynam terakote ... pomyslu na 1 lazienke nie mam ... chyba bede robil jak juz bede mieszkal parkiet zaczyna sie klasc kolo 10-15 pazdziernika a-cha CO działa i grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 19.09.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Hej wszystkim - my tez jestesmy zainteresowani drewnem do kominka - my mamy isovera super mata 15+10 - u nas zawrotne tempo - w sobotę przeprowadzka a tu małżonek dopiero pierwszy rządek płytek w łazience położył ale ładnie wszystko wychodzi ; gaz może będzie we czwartek, nie mam jeszcze ani podłóg, ani nic w kuchni ale co tam NIE MA RYZYKA NIE MA ZABAWY ale za to mamy cudownie pomalowane ściany pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 20.09.2006 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam, gdzie w Lublinie mozna kupić kwasówke bez zamawiania tylko od ręki? Potrzebuje kawałka do 0m5 150-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Szczególy co do drewna podam w sobotę. Ile i jakiego byscie chcieli? Wychodzi na to, że jakiś lublinek conajmniej się nam uzbiera Czy macie jakiś patent na muchy owocówki? Cholery obsiadają nawet ściereczki nasączone płynem do zmywania o zapachu owocowym . Zostawienie otwartego okna wieczorem oznacza inwazję Aha - mamy kotka (jak się nie rozmyśli) Kuba nie wiedzieć czemu nazwał go Kaczorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.09.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Szczególy co do drewna podam w sobotę. Ile i jakiego byscie chcieli? Wychodzi na to, że jakiś lublinek conajmniej się nam uzbiera Jakieś 10m3 liściastego. A jakie rodzaje drewna mają? Grab, dąb, buk to chyba te najlepsze. A co do lublinka to napewno nie jeden się uzbiera. A jeśli chodzi o transport to mają swój tylko trzeba za niego zapłacić, czy trzeba samemu skombinować samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.09.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 ja 8-10 m3 transportu załatwić nie mam możliwości więc zostaje mi liczyć że wy coś załatwicie ... ja się dorzucę na paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 OK, tak jak mówiłam - szczegóły podam w sobotę. Cały las wykupim panie 10m3? Kompletnie nie wiem, ile drzewa potrzeba na zimę dla palenia przyjemnościowo-relaksacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 20.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Monika, biorąc pod uwagę że teraz powinno się zamawiać drewno na przyszły rok (żeby odpowiednio przeschło) to wygląda, że 10 kubików to nawet ciut mało. Przy relaksacyjnym paleniu to może nie pójdzie tak dużo ale z drugiej strony takie świeże drewno to daje ciepła ciut mniej i idzie go znacznie więcej. Ja w każdym razie bym wchodził w ok. 10m3 najlepiej dębu albo buka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.09.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 OK, tak jak mówiłam - szczegóły podam w sobotę. Cały las wykupim panie 10m3? Kompletnie nie wiem, ile drzewa potrzeba na zimę dla palenia przyjemnościowo-relaksacyjnego... dom mojego sasiada wielkość mniej wiecej baby i mojej grzany cała zeszłą zimę kominkiem + CO na gaz. przy czym gosc grzal sporo tym kominkiem poszlo mu 12-14 m3 drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 20.09.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 joł ewryłan pierwszej zimy spaliliśmy 10m3 (nie żadnych przestrzennych) dębiny, paliliśmy również gazem do palenia relaksacyjnego (to też przetestowaliśmy) wystarczy 5m3 na sezon, ale jak napisał Sławek - najlepiej zamówić więcej, jeśli macie gdzie przechować i jest okazja, bo drewno sobie schnie, poza tym wielki deyficyt teraz na opał i ceny idą w górę... też przerabiam temat i jest szansa, ze jakiś opał skombinuję co do przywozu z Roztocza, to moze się okazać, że duuuużo zapłacicie za transport i zakup nie będzie opłacalny, ale daj Boże to i ja w to wchodzę jeden transport , z tego co pamiętam, to ok. 3-4 m3 (przynajmniej przyczepka traktorowa ), ile teraz biorą za km firmy transportowe? aik - mam pewny kontakt na torf niedaleko Ciebie (ok. jedno km) - cena 20zł/m3 z załadunkiem - tylko tez załatwiasz sobie transport. uff, ale elaborat mi wyszedł, co najmniej taki jak Pawsonowi no to joł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts