Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A wiecie, że w łykend są targi? Ja się wybiorę. Popytam o kostkę, tynki, napędy itepe. Targi w starym miejscu - w hali ludowej. :wink:

Może jakiś kredycik konsolidacyjny????? :wink:

My też sie wybieramy. Trzeba zebrać materiały na zimę :) Oj domek rośnie.

jaki znak rozpoznawczy ... ??

może siatka materiałów reklamowych dot. budowlanki w ręku ?? :lol: :lol: :lol:

A wiecie, że w łykend są targi? Ja się wybiorę. Popytam o kostkę, tynki, napędy itepe. Targi w starym miejscu - w hali ludowej. :wink:

Może jakiś kredycik konsolidacyjny????? :wink:

My też sie wybieramy. Trzeba zebrać materiały na zimę :) Oj domek rośnie.

jaki znak rozpoznawczy ... ??

może siatka materiałów reklamowych dot. budowlanki w ręku ?? :lol: :lol: :lol:

Siatka, a może nawet dwie :) Jeszcze nie wiem kiedy się wybiorę, bo na ten weekend mam napiety plan. A tym razem muszę. W tamtym roku jesienią nie dałem rady na te duże i byłem tylko na małych.

Hej,

podaję nr konta 12345678909887XXX, każdy grosz się przyda

:wink: :wink: :wink: ;-) :-?

Co u nas?

- glazurnicy kończą w poniedziałek

- gniazdka i włączniki już na miejscu

- paraperty też na miejscu

- mój dom to Biały Dom (nie spodziewałem się ;-) ) - czytaj: styropian przyklejony

- słupki ogrodzeniowe pomalowane

- słupki ogrodzeniowe od środy

Co zostało na ten rok?

- parkiety i coś na podłogi na górze

- schody i balustrada

- montaż drzwi wew.

- malowanie

- kuchnia

Witam i mam pytanie:

jak zrobić podwójne rusztowanie przy ociepleniu poddasza?

Szczególnie liczę na rady ,tych którzy sa już po bólach ocieplania poddasza.

Wybrałem wełne rockwool Toprock 15cm pomiedzy krokwie i 10 cm. Superrok w poprzek. Nie mam do końca pewnoœci czy to doby wybór.

Pozdrawiam wszystkich w rozterkach wykańczania

agamon

Witam wszystkich :D . Dnia 22 września o 2:30 staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami dzieciątka. Chłopak ważył 3150 i jest długi na 52 cm. A Jagódka nadziwić się nie może, że on taki malutki i dlaczego nie może go wziąć na ręce :D .

Gratulacje :D od nas wszystkich!!! Niech się zdrowo chowa

Witam i mam pytanie:

jak zrobić podwójne rusztowanie przy ociepleniu poddasza?

Szczególnie liczę na rady ,tych którzy sa już po bólach ocieplania poddasza.

Wybrałem wełne rockwool Toprock 15cm pomiedzy krokwie i 10 cm. Superrok w poprzek. Nie mam do końca pewnoœci czy to doby wybór.

Pozdrawiam wszystkich w rozterkach wykańczania

agamon

ja miałem tak samo i po wielu konsultacjach doszedłem do wniosku żeby obie warstwy dawać wzdłuż. przybiliśmy podwójne łaty do krokwi i wełnę dawaliśmy pomiędzy łatami i kryli folią dopiero do łat przykręcaliśmy profile. dzięki temu kosntrukcja profili wyszła zaje... stabilna a wełna ładnie dała się rozłożyć pomiędzy łatami i krokwiami. Jedyne ryzyko to możliwość przemarzania drewna na łatach ale tam jest w sumie 26 cm drewna szerokości 4 cm :o więc niesądzę żeby to miało znaczenie jakieś ... Mam dosyć szeroki rozstaw krokwi i bałem się o stabilność konstrukcji w poprzek łapanej tylko do krokwii.

Witam wszystkich :D . Dnia 22 września o 2:30 staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami dzieciątka. Chłopak ważył 3150 i jest długi na 52 cm. A Jagódka nadziwić się nie może, że on taki malutki i dlaczego nie może go wziąć na ręce :D .

WIELKIE GRATULACJE od Pawsonów troje ... będzie następny kawaler do zabaw dla małej Konstancji ... :D :wink:

Ellu - Ty się chwaliłaś napędami w dobrej cenie do bram garażowych. Jaka to firma i ile kosztowały??

MOże jeszcze ktoś cosik ciekawego podpowie, Zastanawiam się nad firmą FAAC, Cena fajna (gościo z Lublina wystawia się na Allegro). Ale najpierw poczekam na opinie. Na forum dotyczącym bram: http://www.autobramy.org opinie są raczej pozytywne. Ale poczekam na forumowe (właściwy wątek w wymianie doświadczeń) :wink:

Jak widać, kończę powoli ogrodznie. W sobotę zagruzowaliśmy a następnie wyleliśmy "chudy w piwnicy" We wtore/środę - kończymy posadzkę właściwą. MOże też na tarasie :wink:

Ponadto brama jest zrobiona. Przęsła też. Do pełni szczęśia brakuje około 20m siatki na wysokości domku oraz dwóch furtek. Myślę, że furtki przybędą w ciągu tygodnia :wink: . MOże troche później siateczka.

W planach na ten rok oprócz powyższego pozostanie ... w zasadzie to na ten rok będzie koniec. Acha - jeszcze zadaszenie nad śmietnikiem i napędy bram i obróbka glifów zewnętrznych okien (trzeb apiankę schować). I starczy. Elewacja i kostka pozotanie na przyszły rok.Podobnie jak terakota/gres na tarasie i balkonie. No i wchodzimy do domku. Trzeb będzie pomyśleć nad firankami :D :wink: i spłatą zadłużeń :wink:

Nasza trójeczka też się przyłącza do GRATULACJI !!!