imhotep 27.09.2006 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam wszystkich . Dnia 22 września o 2:30 staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami dzieciątka. Chłopak ważył 3150 i jest długi na 52 cm. A Jagódka nadziwić się nie może, że on taki malutki i dlaczego nie może go wziąć na ręce . Wow Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 27.09.2006 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Mam male pytanko do osob ktore kupowaly lub wynajmowaly cos takiego jak "szopa" na narzedzia, ktora mozna postawic na dzialce. Czy ktos sie orientuje ile to moze kosztowac i gdzie cos takiego szukac?Oczywiscie moja ekipa preferowalaby cos takiego metalowego. pozdrawiam My kupiliśmy za 1350 z dowozem, mam jeszcze numer na drzwiach jakby Cię to interesowało daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 27.09.2006 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 W poniedziałek w końcu wylali u nas strop. Na szczęście pogoda jak na razie jest super i mam nadzieję że tak potrwa jeszcze przez długi czas potrzebny nam do położenia dachu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.09.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A gdzie to kupiliscie czy jest cos takiego jak sklep ktory sprzedaje takie blaszaki? u nas tez mamy namiar na drzwiach. tak więc służę. ale popytaj może ktoś kto się właśnie wprowadził zechce się swojego pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 27.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 To nie jest sprawa pilna bo tego blaszaka potrzebuje dopiero do nowego sezonu czyli na kwiecien wiec moze wam uda sie wprowadzic do tego czasu.Ale nr przydalyby sie aby miec to zanotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.09.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 To nie jest sprawa pilna bo tego blaszaka potrzebuje dopiero do nowego sezonu czyli na kwiecien wiec moze wam uda sie wprowadzic do tego czasu. Ale nr przydalyby sie aby miec to zanotowane. to jak będę dzis u siebie to spisze, a poza tym moge Ci podać 10 kolejnych z anonsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 27.09.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 To nie jest sprawa pilna bo tego blaszaka potrzebuje dopiero do nowego sezonu czyli na kwiecien wiec moze wam uda sie wprowadzic do tego czasu. Ale nr przydalyby sie aby miec to zanotowane. to jak będę dzis u siebie to spisze, a poza tym moge Ci podać 10 kolejnych z anonsów Dzieki serdeczne w takiej sytuacji bede smigac po anonse hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.09.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam wszystkich . Dnia 22 września o 2:30 staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami dzieciątka. Chłopak ważył 3150 i jest długi na 52 cm. A Jagódka nadziwić się nie może, że on taki malutki i dlaczego nie może go wziąć na ręce . Super!!!!! Gratulki od Idkamów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Dokumenty zostały złożone. Ciekawe co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.09.2006 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 To nie jest sprawa pilna bo tego blaszaka potrzebuje dopiero do nowego sezonu czyli na kwiecien wiec moze wam uda sie wprowadzic do tego czasu. Ale nr przydalyby sie aby miec to zanotowane. to jak będę dzis u siebie to spisze, a poza tym moge Ci podać 10 kolejnych z anonsów Dzieki serdeczne w takiej sytuacji bede smigac po anonse hehehe poszło na priv Dokumenty zostały złożone. Ciekawe co dalej coś przegapiłem, planujecie budować drugi? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.09.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Fizyczku napisz jakie papiery składałeś. My powoli też będziemy się szykować do odbioru, więc gdybyś mógł ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 28.09.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dokumenty zostały złożone. Ciekawe co dalej nooo to czas się rozejrzeć za jakąś dobrze zlokalizowaną działką i zacząć budowę drugiego domu ... i już będziesz o jeden etap bliżej do tego właściwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 28.09.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam wszystkich To i na nas pora, aby zdać relacje z naszych poczynań -od piątku śpimy już na swoim, niestety na razie warunki są iście spartańskie. Bałagan straszny brak niektórych podstawowych urządzeń typu prysznic, kuchenka gazowa – ale sobie radzimy różnymi substytutami -narazie telefonu i internetu w nowym domu nie posiadamy, TP odpowiedziała negatywnie na przeniesienie nam starego nr tel. na nową lokalizacje, dalsze negocjacje w toku -dzieciaki oczywiście musiały się rozchorować, co nie ułatwia adaptacji w nowym otoczeniu. -brakuje nam strasznie transportu – próbujemy coś szybko znaleźć (może możecie pomóc w poszukiwaniach) -kompletujemy papiery do obioru budynku także będziemy ciebie gonić FIZYK , ale na pewno będziemy mieli przynajmniej tydzień spóźnienia. Teraz będziemy się, rzadko pokazywać z przyczyn obiektywnych Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Kubuś to musi być bardzo przyjemne. Zazdroscimy Wam My za roczek dostąpimy tej przyjemności mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 28.09.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A więc oficjalnie informuję, że stało się!!! Nasze kochane państwo za pośrednictwem Starostwa, łaskawie pozwoliło nam użytkować nasz z trudem wybudowany domek!!!!!! Jak Pani mi we wtorek powiedziała, żebym zadzwonił w czwartek lub piątek - nie chciałem wierzyć!! Na wszelki wypadek zapytałem: - przepraszam czy dobrze zrozumiałem - w TEN CZWARTEK lub PIĄTEK. Odpowiedź była twierdząca!!!!!!!! Jeszcze nie zdążyłem ochłonąć z szoku jakiego doznałem - a dzisiaj rano po moim nieśmiałym telefonie z rana otrzymałem odpowiedź - zapraszam Pan apo odbiór dokumentów. Są gotowe ! Ludzie - ja wiem, że mi nie uwierzycie - ale - BEZ ŻADNYCH POLECEŃ, ZNAJOMOŚCI ITP !!!! A więc możemy mieszkać!!! A w przyszłym tygodniu załatwię sprawy adresów, meldunkóów, tańszych prądów i gazów. Co do komletu dokumentów to należy dostarczyć: - oryginał dziennika budowy - projekt, - oświadczenie kierownika budowy o zakończeni uprac/uporządkowaniu terenu (standardowy świstek) - oświadczenie kierownika od kibli , że szambo lub POŚ jest szczelne (w przypadku POŚ trzeba z gminy kwit, że nie mają nic przeciwko temu, żeby POŚa używać) - protokoły odbioru przyłączy (prąd, gaz, woda) - prądu i gazu możecie nie mieć - trzeb asię do LUbzelu i GAzu udać osobiście . Dają od ręki (bezpłatnie) - protokoły pomiarów elektrycznych - jakieś w sumie trzy protokoły - protokół kominiarski o drożności kominów (100-120 zł) - protokół o szczelności instalacji gazowej (od flaszki - do 100 zł) - inwentaryzacje geodezyjne przyłączy i budynku (po 200-300 zł/sztuka) - wniosek wypełniony (żadnych znaczków, opłat dodatkowych) I to chyba wszystko. Jak sobie przypomnę to dopiszę. A teraz się zacznie: przemeldowanie, wymiana dowodów osobistych, praw jazdy, dowodów rejestracyjnych. Po trochu trzeba będzie to wszystko pozałatwiać. Zaczniemy od adresu i meldunków. Potem reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 29.09.2006 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam Wszystkich, Fizyku GRATULACJE !! chciałabym być na Twoim miejscu, ale to mooooże za rok. Proszę, doradźcie mi coś na temat okien połaciowych, bo nie wiem, które wybrać :Ferno drewniane, czy Roto plastiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 29.09.2006 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 oczywiście chodziło mi o Fakro drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 29.09.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 GRATULACJE FIZYKU, teraz możecie tam mieszkac legalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.09.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 A więc oficjalnie informuję, że stało się!!! ... Ludzie - ja wiem, że mi nie uwierzycie - ale - BEZ ŻADNYCH POLECEŃ, ZNAJOMOŚCI ITP !!!! Grzesiu, masz rację ... nie wierzymy ale tak czy siak należą się gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Fizyki - gratulacje My zaczynamy korowód - musi tylko stolarz przymocować barierkę na balkonie... Szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts