kozik 02.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 czy ktoś z szanownej społeczności lubelskiej wie coś na temat garażu blaszaka...może być używany??? bo przydałby mi się na działce pozdrawiam Ja chcę się pozbyć mojego . Na kiedy jest Ci potrzebny? myślę że za jakieś 2 tygodnie jeśli Ci to odpowiada...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.10.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 czy ktoś z szanownej społeczności lubelskiej wie coś na temat garażu blaszaka...może być używany??? bo przydałby mi się na działce pozdrawiam Ja chcę się pozbyć mojego . Na kiedy jest Ci potrzebny? myślę że za jakieś 2 tygodnie jeśli Ci to odpowiada...? Za 2 tyg OK. Przejdźmy na priva, żeby pogadać o szczegółach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 02.10.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ella, wysłałem Ci wiadomość ze skrzynki na stronie muratora ale nie wiem czy doszła...bo dziwnie nie ma jej w elementach wysłanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam. Muszę się pochwalić, że już mieszkamy u siebie . Wczorajsza noc była pierwszą we własnym domku. Mimo pewnych niedogód jest naprawdę super. Teraz musimy zacząć kompletować papiery, żeby już skończyć, przynajmniej oficjalnie, budowę i zameldować się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 MaPi Super!!! Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 03.10.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 My też GRATULUJEMY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 03.10.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 MaPi dołączmy się do gratulacji. A co się śniło na nowym miejscu? Podobno to ważne ... tylko nie mów że budowa następnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.10.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 MaPi dołączmy się do gratulacji. A co się śniło na nowym miejscu? Podobno to ważne ... tylko nie mów że budowa następnego domu Kurcze nie pamiętam. Może to dobrze . A u nas ocieplają się ściany zewnętrzne, już kładziemy siatkę i klej. W tym roku darujemy sobie najprawdopodobniej tynk. Mamy już schody wewnętrzne. Musimy kupić drewno do kominka, temat jakiś czas temu wałkowany, ma ktoś namiar na niedrogie drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 MaPi dołączmy się do gratulacji. A co się śniło na nowym miejscu? Podobno to ważne ... tylko nie mów że budowa następnego domu Kurcze nie pamiętam. Może to dobrze . A u nas ocieplają się ściany zewnętrzne, już kładziemy siatkę i klej. W tym roku darujemy sobie najprawdopodobniej tynk. Mamy już schody wewnętrzne. Musimy kupić drewno do kominka, temat jakiś czas temu wałkowany, ma ktoś namiar na niedrogie drzewo? Mnie się przez miesiąc jeszcze nic nie śniło . Jestem tak zmęczona, że padam wieczorem i od razu słyszę budzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 04.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 To nie jest sprawa pilna bo tego blaszaka potrzebuje dopiero do nowego sezonu czyli na kwiecien wiec moze wam uda sie wprowadzic do tego czasu. Ale nr przydalyby sie aby miec to zanotowane. Ewcik, ja będę chciała w najbliższych miesiącach pozbyć się swojego balszaka. Ale odległość Lublin -Zamość jest jednak spora. Nie wiem w związku z tym czy byłoby to opłacalne dla obu stron... Z tym blaszakiem i budowa to narazie musimy sie wstrzymac az na swiat przyjdzie malenstwo bo narazie mamy inny problem i zamiast zajmowac sie budowa to wyleguje sie na patalogii ciazy co jakis czas. Dzieki za zainteresowanie ale zaczniemy dopiero zalatwiac po nowym roku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.10.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 MaPi - gratki!!! A my już jesteśmy legalnymi mieszkańcami Dąbrowicy. Zameldowaliśmy się wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A my już jesteśmy legalnymi mieszkańcami Dąbrowicy. Zameldowaliśmy się wczoraj no i co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 05.10.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A my już jesteśmy legalnymi mieszkańcami Dąbrowicy. Zameldowaliśmy się wczoraj no i co ?? Jak to co? Gratulujemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 05.10.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A my już jesteśmy legalnymi mieszkańcami Dąbrowicy. Zameldowaliśmy się wczoraj Fizyku, jakie kwity są potrzebne do odbioru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A więc oficjalnie informuję, że stało się!!! Nasze kochane państwo za pośrednictwem Starostwa, łaskawie pozwoliło nam użytkować nasz z trudem wybudowany domek!!!!!! Jak Pani mi we wtorek powiedziała, żebym zadzwonił w czwartek lub piątek - nie chciałem wierzyć!! Na wszelki wypadek zapytałem: - przepraszam czy dobrze zrozumiałem - w TEN CZWARTEK lub PIĄTEK. Odpowiedź była twierdząca!!!!!!!! Jeszcze nie zdążyłem ochłonąć z szoku jakiego doznałem - a dzisiaj rano po moim nieśmiałym telefonie z rana otrzymałem odpowiedź - zapraszam Pan apo odbiór dokumentów. Są gotowe ! Ludzie - ja wiem, że mi nie uwierzycie - ale - BEZ ŻADNYCH POLECEŃ, ZNAJOMOŚCI ITP !!!! A więc możemy mieszkać!!! A w przyszłym tygodniu załatwię sprawy adresów, meldunkóów, tańszych prądów i gazów. Co do komletu dokumentów to należy dostarczyć: - oryginał dziennika budowy - projekt, - oświadczenie kierownika budowy o zakończeni uprac/uporządkowaniu terenu (standardowy świstek) - oświadczenie kierownika od kibli , że szambo lub POŚ jest szczelne (w przypadku POŚ trzeba z gminy kwit, że nie mają nic przeciwko temu, żeby POŚa używać) - protokoły odbioru przyłączy (prąd, gaz, woda) - prądu i gazu możecie nie mieć - trzeb asię do LUbzelu i GAzu udać osobiście . Dają od ręki (bezpłatnie) - protokoły pomiarów elektrycznych - jakieś w sumie trzy protokoły - protokół kominiarski o drożności kominów (100-120 zł) - protokół o szczelności instalacji gazowej (od flaszki - do 100 zł) - inwentaryzacje geodezyjne przyłączy i budynku (po 200-300 zł/sztuka) - wniosek wypełniony (żadnych znaczków, opłat dodatkowych) I to chyba wszystko. Jak sobie przypomnę to dopiszę. A teraz się zacznie: przemeldowanie, wymiana dowodów osobistych, praw jazdy, dowodów rejestracyjnych. Po trochu trzeba będzie to wszystko pozałatwiać. Zaczniemy od adresu i meldunków. Potem reszta. Mariusz - jeszcze raz dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 06.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Poszukuję porothermu 8, jakby komuś zostało 20szt.-tyle mi potrzeba. Sprawa dosyć pilna, lub jesli znacie hurtownie gdzie go można kupić(oprócz Stalmetu, Omegi, Inwestora-tam nie ma). Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.10.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Mariusz - jeszcze raz dla Ciebie Dzięki!! Był ktoś u Ciebie??? Sprawdzali coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Pytanie dość pilne: Czy ktoś z Was robił podbitkę drewnianą? Czy możecie polecić źródło drewna oraz wykonawców? Ile cała sprawa kosztowała? Ja jestem trochę skołowana, bo ceny zaproponowane mi w zeszłym roku to: 25 zł /m2 drewna i 20 zł / m2 robocizny - czyli w sumie 45 zł/ m2. W tym roku dostałam propozycję całości (materiał + robocizna) ... : 80 zł / m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.10.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 witamPochwale sie co u nas: tynki skonczone, izolacja i styropian wlasnie sie kladzie w czwartek wchodzi hydraulik i jedziemy z cCO, a 20 paz. wylewki, wiec tempo jak narazie niezle.Moze ktos ma godna polecenia ekipe od regipsow, chodzi mi konkretnie o wykonanie sufitow podwieszanych.A i jeszcze jedno gdzie kupowaliscie ceramike, najbardziej zalezy mi na kabinie prysznicowej jakiej firmy i gdzie.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 10.10.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam wszystkich A u nas się dzieje niewiele, ale za to udało nam się usypać drogę dojazdowa do domku i mamy nadzieje przetrzymać jesień i zobaczyć, co zostanie z takiej drogi na wiosnę Co do podbitki drewnianej nic nie wiemy i tak samo odnośnie ekipy od regipsów Fizyk - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts