Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Aik - ceramikę mamy Roca, główny dystrybutor to Sanpol na Rapackiego. Fachowców od regipsów mogę polecić, nie wiem jak z dostępnością...

Moja podbitka (znajoma Dyzia ;)) jest z firmy Royal, hurtownia na Energetyków.

U nas dzieje się, oj dzieje ;)

witam

Moze ktos ma godna polecenia ekipe od regipsow, chodzi mi konkretnie o wykonanie sufitow podwieszanych.

A i jeszcze jedno gdzie kupowaliscie ceramike, najbardziej zalezy mi na kabinie prysznicowej jakiej firmy i gdzie.

Poz

1. p. Szymon 604901122

2. http://www.huppe.com.pl/ trochę drogie, choć można się skusić :wink: , ale fachowcy mówią ze mercedes

Witam i dziekuje za odpowiedzi.

Idkam, fajne te kabiny niestety troche dla nas nieosiagalne cenowo, za bardzo zaszalalam z gresem do salonu, kuchni i przedpokoju i teraz musimy troche zastopowac i wybrac cos tanszego. Moze ktos ma u siebie kabine firmy Kabi, albo Akfaformu, co sadzicie o kabinach tych firm.

Natomiast z ceramiki zdecydowalismy sie na Roke Dama Senso, a z kabina dalej problem.

Poz

Witam Wszystkich

Dawno mnie tu nie było, tzn. czytać po nocach czytałem, ale nic się nie odzywałem. 8)

Tak więc nadrabiając zaległości składam gratulacje wszystkim, którym powiększyła się rodzinka, wszystkim którzy zamieszkali w swoich nowych domkach, nie zapominając oczywiście o tych którzy już się zameldowali w tej Dąbrowicy :wink: .

U mnie przez ten czas trochę się nadziało, chociaż początki były trudne.

Najpierw pod koniec sierpnia pojawiła się wielka dziura, potem cegiełki mozolnie pięły się w ściany piwnic, aż nastał czas wylania stropu. Obecnie kończone są ściany parteru i za parę dni nastanie znowu dzień betonu.

W tzw. międzyczasie dorobiłem się też wody i prądu.

Mam nadzieję, że taka piękna pogoda "budowlana" utrzyma się conajmniej do końca listopada, czego sobie i Wszystkim życzę.

Dachóweczka juz zakupiona - karpiówka miedziana angoba z Koramica, nie zgadniecie po ile za szt. 8)

Jestem bardzo ciekawy, bo też niedawno kupiłem karpiówkę z Koramica, też angobę, tylko że czerwoną. Ja płaciłem 30% poniżej cennika podstawowego tj. po 1,07 zł netto za szt. dachówki podstawowej.

Z ciekawości też zapytam o cenę więźby.

Heja,

Byłem wczoraj w hurtowni royala ... szczerze powiedziawszy brązowa podbitka różni się od asko ... ceną i kategorycznym sprzeciwem jak powiedziałem że chcę zrobić nie prostopadle do krokwi a "po krokwiach" pod kątem. Gość orzekł, że po jednej zimie z podbitki zostaną resztki a reklamacji nikt nie uzna przy takim montażu :(

Zbychu, właśnie gość nie potrafił za bardzo logicznie tego wytłumaczyć. A właśnie twój przykład utrzymuje mnie w przekonaniu, że tak chcę mieć u siebie :) Acha jeszcze jedno pytanie jak już jesteś :) Barierki do balkonu robiłeś po elewacjach? Jakie masz ściany 2W czy 3W? Chodzi mi o to w jaki sposób zamontować barierki w ścianie 2W "przez styropian". Czy to czasem nie trzeba zamocowac przed klejeniem styropianu?