Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam klub lubelskich inwestorów :)

Z chęcia przylaczymy sie z małżem do was. Wlasnie zaczelismy budowac nasz nowy piekny domek :) Chlopaki sa na etapie zbrojenia fundamentów, wiec to dopiero samiutki poczatek. Formalnosci zajely nam spoooooro czasu. A najwiecej to geodeta.. (!@#$$) ;) 1,5 roku prawie nam mierzyl i dzielil dzialke.. hieh.... pozniej pozwolenia, archeolog :o itp.. aaa.. budujemy w Ciecierzynie.

A o samym domku: Bedzie to dom z bali (chyba nie ma jescze takiego na forum lubelskim), projekt "Koliba" z Archetonu, a wiec domek popularny dosc. Sciany sa juz "wystrugane" od jakiegos czasu u ciesli, i czekaja na swoja kolej na budowie :) Moze na przelomie pazdziernika i listopada zaczna sie wznosic :) Dach przykryjemy dachówka cementowa firmy Euronit zapewne. Jeszcze nie wiemy w ktorej firmie kupimy (moze jakies sugestie?? ;) )

Znacie moze kogos do obrobki kamienia (wapienia)?? I czy wogole wapien nadaje sie na podmurówke?

Jeszcze raz goraco prosze o namiary kogos kto robi wentylacje mechaniczna lub kogos kto takowa ma.

Od przedstawicielki jednej z firm lubelskich uslyszalem, ze robia ale na moje pytanie o jakis kontakt szanowna pani odmowila zaslaniajac sie ochrona danych osobowych.

Czyli mam uderzac w ciemno i brac ich do roboty bez referencji.

Czy to jest w Polsce normalka???

Please, help me!!!

Pozdrawiam,

Kazik

Witam klub lubelskich inwestorów :)

Z chęcia przylaczymy sie z małżem do was. Wlasnie zaczelismy budowac nasz nowy piekny domek :) Chlopaki sa na etapie zbrojenia fundamentów, wiec to dopiero samiutki poczatek. Formalnosci zajely nam spoooooro czasu. A najwiecej to geodeta.. (!@#$$) ;) 1,5 roku prawie nam mierzyl i dzielil dzialke.. hieh.... pozniej pozwolenia, archeolog :o itp.. aaa.. budujemy w Ciecierzynie.

A o samym domku: Bedzie to dom z bali (chyba nie ma jescze takiego na forum lubelskim), projekt "Koliba" z Archetonu, a wiec domek popularny dosc. Sciany sa juz "wystrugane" od jakiegos czasu u ciesli, i czekaja na swoja kolej na budowie :) Moze na przelomie pazdziernika i listopada zaczna sie wznosic :) Dach przykryjemy dachówka cementowa firmy Euronit zapewne. Jeszcze nie wiemy w ktorej firmie kupimy (moze jakies sugestie?? ;) )

Znacie moze kogos do obrobki kamienia (wapienia)?? I czy wogole wapien nadaje sie na podmurówke?

A cóż u Was porabiali archeolodzy?

Ojej,dawno nie zagladałam na forum a tu coraz wiecej nas-pozdrawiam nowych i starych forumowiczów.Jaka jestem szczęsliwa,że mam za sobą te wszystkie bloczki i betony! Teraz szykuję szybko jeden pokoik na poddaszu,żeby wprowadzić sie tam bo do tej pory spimy w domku drewnianym bez ogrzewania a przy 6 stopniach w nocy sen jest wspaniały ale ranne wstawanie obrzydliwe :evil: .Kto wprowadza się jeszcze w tym roku?

A no archeolog potrzebny byl po to (i jeszcze pewnie bedzie potrzebny przy wykopach pod oczyszczalnie), bo dzialka lezy w Dolinie Ciemięgi, a tam podobno znajduje sie dosc sporo skarbow pod ziemia - jakies garnki czy inne naczynia ;). Na szczescie jak narazie nic nie znalazl i oby tak zostalo do konca :)

Ojej,dawno nie zagladałam na forum a tu coraz wiecej nas-pozdrawiam nowych i starych forumowiczów.

Przyłączam się, bo też rzadko tu teraz zaglądam.

.Jaka jestem szczęsliwa,że mam za sobą te wszystkie bloczki i betony! Teraz szykuję szybko jeden pokoik na poddaszu,żeby wprowadzić sie tam bo do tej pory spimy w domku drewnianym bez ogrzewania a przy 6 stopniach w nocy sen jest wspaniały ale ranne wstawanie obrzydliwe :evil: .Kto wprowadza się jeszcze w tym roku?

Ja! Ja! :lol: Mam na to tak około 2-3 tygodnie. Urobiona jestem po uszy. Betony jeszcze przede mną - właśnie kupuje kostkę. Odchodzi malowanie z elektryką, czekam na kitchen i padam na pysk. Powoli też przerzucam graty na stryszek, ale jescze śpię w bloku.

W sumie męczace, ale fajnie mysleć o zamieszkaniu, nie? Byle tylko wszystko wyprowadzić na prostą...

PS. Kurcze, w międzyczasie zrobiłam się elita :o Może ktoś się podszywał? :wink:

Nie wiem dlaczego wyszly takie bledy. Byduje w Kalinowce.

Cześć,

gdzie w Kalinówce? :wink: Może jesteśmy sąsiadami?

P.S. Tynki zewnętrzne skończone :D :D :D :D :D :D

Od jutra podbitka i w niej oświetlenie. Za tydzień sprzątanie w środku i zaczynamy wstępne malowanie. Sprzątamy również na zewnątrz.

GDZIE MOŻNA WYPOŻYCZYĆ GLEBOGRYZARKĘ SPALINOWĄ??????