angong 12.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ja buduje kolo dzialek WSK Swidnik. Wjazd od cygana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 12.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Sorki ale niekojarze, chodzi ci o ten dom cyganow za salonem Kia w Kalinowce, gdzie tam sa dzialki WSK Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 13.10.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Tak przy cyganie sie skreca i do samego konca sie jedzie jakies 1,8km i tam sa dzialki WSK i ja tam buduje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 13.10.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Aik, poszło na priv. - namiary na gazownika. U mnie kończy się ocieplać poddasze. W poniedziałek po dwutygodniowym opóźnieniu rusza ocieplenie zewn. i elewacja. A za dwa tygodnie kostka. W poniedziałek glazura i trzeba zacząć myśleć o parkietach i malowaniu. Co powinno siuę zrobić najpierw: malować ściany, czy położyć i polakierować parkiety? Ja też chcę się wprowadzić w tym roku!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.10.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam Przed zakretem po prawej stronie buduja sie takie troche dziwne domki cale w klinkierze, moze twoj jest gdzies w tej okolicy.Na jakim jestes etapie.POz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 13.10.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Dokladnie w tej okolicy tylko po przeciwnej stronie. Jestem na etapie wykonczenia. Elewacja zrobiona, kostka sie uklada, z 2 tyg glazurnik i na przelomie roku moze wprowadzka. P:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 13.10.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam,Czy ktoś z grupowiczów mógłby polecić mi gdzie najlepiej kupić takie zwykłe słupki na ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 13.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mi słupki kupował u znajomego majster więc nie pomogę. Ale też mam prośbę - czy możecie polecić dobrego, nie zbyt drogiego i bez strasznych kolejek STOLARZA? Po przeczytaniu forumowych wypowiedzi na teamat mebli sypialnianych dochodze do wniosku, że może lepiej zamówić robione. Może bęzie drożej (choć niektórzy twierdzą, że taniej) ale solidniej. Jakie roziwiązanie przyjęli wybudowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam, Czy ktoś z grupowiczów mógłby polecić mi gdzie najlepiej kupić takie zwykłe słupki na ogrodzenie? My kupowaliśmy kątowniki stalowe w Stalmecie (ważne - grubość ścianki 3 albo 4 mm, z których ekipa zrobiła słupki. Wyszły dużo ładniej i taniej od gotowych. U nas było najpierw malowanie wstępne, później cyklinowanie i lakierowanie, a później malowanie "na gotowo" Monika - stolarza mam dobrego, ale zarobiony . Taniej raczej nie wyjdzie, ale jak chcesz coś oryginalnego - warto Monika - a może kute mebelki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.10.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zwykłe słupki ogrodzeniowe możnakupić w paru miejscach np w Stalmecie, w Konon icy (goscio sprzedaje tam siatkę). Skręcasz na Radawiec i po lewej stronie jeszcze przed przejazdem kolejowym. Ale my robiliśmy słupki sami. Co do obecności kontroli z Nadzoru - u nas nie było nikogo !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 14.10.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 W przyszłym tygodniu przychodzą dekarze (a bynajmniej mam taką nadzieję), w związku z tym chciałbym się dowiedzieć gdzie kupowaliście plastikowe rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 14.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 14.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam wszystkich nowych i starych budowniczych. Oczywiscie gratulacje dla MaPi, z powodu nowego potomka i zamieszkania w swoim domku. Mam pytanie odnosnie ocieplenia styropianem , szukam na forum i nie mogę doczytać, czy konieczne jest kołkowanie. Jak zrobiliscie u siebie?? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 15.10.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam wszystkich nowych i starych budowniczych. Oczywiscie gratulacje dla MaPi, z powodu nowego potomka i zamieszkania w swoim domku. Mam pytanie odnosnie ocieplenia styropianem , szukam na forum i nie mogę doczytać, czy konieczne jest kołkowanie. Jak zrobiliscie u siebie?? POzdrawiam Witam, Nie wiem jak jest w praktyce, bo do tego etapu to u mnie daleko, ale ostatnio czytalam w muratorze, ze kolkowanie przy ociepleniu styropianem nie jest konieczne, bardziej w przypadku ocieplenia welna. Oczywiscie moja rada jest tylko teoria, czyli musisz popytac osoby, ktore juz maja za soba ocieplenie - oni wiedze duzo lepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 15.10.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 witam wszystkich! gratuluje tym co sie powiekszyla rodzinka i tym, ktorzy juz mieszkaja w swoim domku nistety u nas okropnie sie przeciaga. oklo 2 tyg zwodzili nas dekarze. ale obiecuja, ze na mur beton przyjda w przyszlym tyg. ponoc mieli zabojczo wielki dach do skonczenia. mam nadzieje, ze to nie ci sami co u ciebie imhotep, bo wtedy przeciagnie sie chyba do nowego roku:wink: (pisze tak, bo wspomnieli, ze z naszym dachem zaczna inny, tez w swidniku). Nawet mnie nie przerażaj Wysyłam Ci na priva ich dane, także odpisz czy to ci sami i czy mam już wyrywać swoje ostatnie siwe włosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 15.10.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 A no archeolog potrzebny byl po to (i jeszcze pewnie bedzie potrzebny przy wykopach pod oczyszczalnie), bo dzialka lezy w Dolinie Ciemięgi, a tam podobno znajduje sie dosc sporo skarbow pod ziemia - jakies garnki czy inne naczynia . Na szczescie jak narazie nic nie znalazl i oby tak zostalo do konca Trochę się orientuję w firmach archeo, kto prowadzi badania? jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 15.10.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Mariucha my kołkowaliśmy styropian, klejony oczywiście też był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.10.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Angong, dzisjaj bylismy w twojej okolicy, twoj domek to ten z czerwono dachowko drogi od ulicy czy z grafitowa- trzeci. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.10.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 No widzę że w regionie roboty nabierają tempa U nas juz chatka do połowy oklejona w kropki Mariucha wg warunków technicznych to przy wysokości ... no dokładnie nie pamiętam ale w domkach jednorodzinnych generalnie nie ma wymogu kołkowania styro ale ja tego nie odpuszczam. Zwłaszcza, że pogoda teraz jakaś taka marna jak na klejenie więc strzeżonego ... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 16.10.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 [Angong, dzisjaj bylismy w twojej okolicy, twoj domek to ten z czerwono dachowko drogi od ulicy czy z grafitowa- trzeci. Poz ] Moj to trzeci od drogi dachowka Robena jesienny lisc z zolta elewacja. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts