Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Aik, poszło na priv. - namiary na gazownika.

U mnie kończy się ocieplać poddasze. W poniedziałek po dwutygodniowym opóźnieniu :evil: rusza ocieplenie zewn. i elewacja. A za dwa tygodnie kostka. W poniedziałek glazura i trzeba zacząć myśleć o parkietach i malowaniu. Co powinno siuę zrobić najpierw: malować ściany, czy położyć i polakierować parkiety?

Ja też chcę się wprowadzić w tym roku!!!!!!

Mi słupki kupował u znajomego majster więc nie pomogę.

Ale też mam prośbę - czy możecie polecić dobrego, nie zbyt drogiego i bez strasznych kolejek STOLARZA? Po przeczytaniu forumowych wypowiedzi na teamat mebli sypialnianych dochodze do wniosku, że może lepiej zamówić robione. Może bęzie drożej (choć niektórzy twierdzą, że taniej) ale solidniej. Jakie roziwiązanie przyjęli wybudowani?

Witam,

Czy ktoś z grupowiczów mógłby polecić mi gdzie najlepiej kupić takie zwykłe słupki na ogrodzenie?

My kupowaliśmy kątowniki stalowe w Stalmecie (ważne - grubość ścianki 3 albo 4 mm, z których ekipa zrobiła słupki. Wyszły dużo ładniej i taniej od gotowych.

U nas było najpierw malowanie wstępne, później cyklinowanie i lakierowanie, a później malowanie "na gotowo"

Monika - stolarza mam dobrego, ale zarobiony :o :o :o . Taniej raczej nie wyjdzie, ale jak chcesz coś oryginalnego - warto :)

Monika - a może kute mebelki???

Witam wszystkich nowych i starych budowniczych.

Oczywiscie gratulacje dla MaPi, z powodu nowego potomka i zamieszkania w swoim domku.

Mam pytanie odnosnie ocieplenia styropianem , szukam na forum i nie mogę doczytać, czy konieczne jest kołkowanie.

Jak zrobiliscie u siebie??

POzdrawiam

Witam,

Nie wiem jak jest w praktyce, bo do tego etapu to u mnie daleko, ale ostatnio czytalam w muratorze, ze kolkowanie przy ociepleniu styropianem nie jest konieczne, bardziej w przypadku ocieplenia welna.

Oczywiscie moja rada jest tylko teoria, czyli musisz popytac osoby, ktore juz maja za soba ocieplenie - oni wiedze duzo lepiej.

pozdrawiam

witam wszystkich!

gratuluje tym co sie powiekszyla rodzinka i tym, ktorzy juz mieszkaja w swoim domku :)

nistety u nas okropnie sie przeciaga. oklo 2 tyg zwodzili nas dekarze. ale obiecuja, ze na mur beton przyjda w przyszlym tyg. ponoc mieli zabojczo wielki dach do skonczenia. mam nadzieje, ze to nie ci sami co u ciebie imhotep, bo wtedy przeciagnie sie chyba do nowego roku:wink: (pisze tak, bo wspomnieli, ze z naszym dachem zaczna inny, tez w swidniku).

Nawet mnie nie przerażaj :o

Wysyłam Ci na priva ich dane, także odpisz czy to ci sami i czy mam już wyrywać swoje ostatnie siwe włosy :cry:

A no archeolog potrzebny byl po to (i jeszcze pewnie bedzie potrzebny przy wykopach pod oczyszczalnie), bo dzialka lezy w Dolinie Ciemięgi, a tam podobno znajduje sie dosc sporo skarbow pod ziemia - jakies garnki czy inne naczynia ;). Na szczescie jak narazie nic nie znalazl i oby tak zostalo do konca :)

Trochę się orientuję w firmach archeo, kto prowadzi badania? jeśli to nie tajemnica :D

No widzę że w regionie roboty nabierają tempa :) U nas juz chatka do połowy oklejona w kropki :) Mariucha wg warunków technicznych to przy wysokości ... no dokładnie nie pamiętam ale w domkach jednorodzinnych generalnie nie ma wymogu kołkowania styro ale ja tego nie odpuszczam. Zwłaszcza, że pogoda teraz jakaś taka marna jak na klejenie więc strzeżonego ... itd :)