dyz 19.10.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dziękuję Wszystkim za info odnośnie kołkowania styropianu, ostatecznie damy 4 kołki na m2 - mam nadzieję, że pogoda pozwoli na dokończenie lelewacji w tym roku. Pozdrawiam Mariucha nie jesteś osamotniony w tej wierze w przychylność aury U nas narazie 2 ściany oklejone, osiatkowane, kołki jak sam piszesz 4szt/m2 ... kto wymyślił kolorowniki do tynków z 15 milionami odcieni!!!! przecież to trzeba być Matejką żeby z tego wybrać odpowiedni kolor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.10.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Też mam aktualnie podobne problemy. W dodatku wybraliśmy z żoną kolor elewacji ( w naturze), którego - wydaje nam się, nie ma na wzorniku wśród tych tysięcy. mamy też wątpliwości, czy wzornik oddaje wiernie rzeczywistość, wszyscy mówią, że w naturze wychodzi trochę ciemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.10.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 MaPi my budujem w Żabiej Woli. To koło Ciebie .pozdrowionka[/url] a ja kupiłem działkę w Prawiednikach...czyli będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.10.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 MaPi my budujem w Żabiej Woli. To koło Ciebie .pozdrowionka[/url] a ja kupiłem działkę w Prawiednikach...czyli będziemy sąsiadami Jak fajnie . A może jakieś sąsiedzkie spotkanko? Może w ogóle jakieś spotkanie by zorganizować? My też mamy problem z wybraniem koloru tynku, mimo, że tynk będziemy kłaść dopirero w następnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 19.10.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam MaPi i Kozika Jak fajnie mieć sąsiada , Jestem też za spotkaniem. Tylko teraz pogoda będzie coraz mniej sprzyjająca.My kolor będziemy wybierać też dopiero na wiosnę.Ja myślę o czmś jasnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JS1719501118 19.10.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witamy wszystkich forumowiczów z okolic Lublin i nie tylko. Jesteśmy nowiciuszami na forum i od razu potrzebujemy pomocy. Wykonawca dachu zawalił robotę oraz terminy i musieliśmy z niego zrezygnować. Prowadzimy rozmowy z EKO-DACH. Czy ktoś budował z tą firmą? A może macie godnego polecenia dekarza, który dokończyłby nam dach jeszzce w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.10.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Pomiar wilgotności zrobią w Bodenie na Nałęczowskiej, bardzo polecam 0-81 44 46 100 Fenks Ekipa godna polecenia. Przyjechali, zmierzyli, skasowali. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 20.10.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Pomiar wilgotności zrobią w Bodenie na Nałęczowskiej, bardzo polecam 0-81 44 46 100 Fenks Ekipa godna polecenia. Przyjechali, zmierzyli, skasowali. M Mam pytanko-wiem ze to glupie pytanie ale po co robi sie pomiar wilgotnosci?A i wilgotnosci czego jest to pomiar? Ciagle widze ze ktos robi ten pomiar a ja zastanawiam sie co to takiego. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 20.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 To pomiar wilgotności wylewki. Robi sie to, żeby się przekonać, czy już można kłaść parkiet. Ideałem jest gdy wilgotność podłoża nie przekracza 4 %, ale mówią, że przy 6% też można kłaśc. Jak jest za mokro, to później może się nie przykleić dobrze do podłoża i odstawać lub nabrać wilgoci i jeśli jest kładzieny jako suchutki, to nawet podobno może "wstać". Jaką wy mieliście wilgotność przy kładzeniu ? - pytanie oczywiście do tych, co już położyli parkiet, no i oczywiście robili pomiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pułkownik Molibden 20.10.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Żeby układać parkiet wilgotność wylewki musi wynosić poniżej 2%. W przeciwnym razie parkiet najpierw ci poprzesuwa ściany a później się rozeschnie i będa milimetrowe szpary . Tak więc jeśli ktoś ci proponuje układanie parkiety na wylewce co ma 6% to z pewnością jest to glazurnik a nie parkieciarz Wyjaśnili mi to ci z nałeczowskiej z bodenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.10.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 rozpisywać się nie będę U nas max. 2,3 %. Włączę piec na 1-2 tygodnie i układam parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 U mnie wynik pomiaru wynosił ... suche jak pieprz . Ile było dokładnie, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 20.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 WITAM WSZYSTKICH ja też ptrzebuję pomocy,szukam dobrej i w miarę taniej ekipy wykańczającej, nie mnie, tylko wnętrze domu . Przyda się też stolarz , który zrobi drzwi wew.,schody,mebelki i jakieś tam bajerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 20.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Witam, Czy ktoś w okolicach Lublina wybudował lub buduje dom wg projektu MG Projekt ?? Wszelkie uwagi mile widziane. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/benedykt2/index.php PozdrówkaWicio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 20.10.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Witam, w dosc kiepskim humorze dzis.. a to dlatego ze ciesle chca przyjsc na dzialke stawiac dom dopiero na wiosne (nie spisywalismy na umowie dat bo nie wiedzielismy ile nam zejdzie z pozwoleniem na budowe), w pon. ma przyjsc "negocjowac" hieh.. ja mu dam wiosne! ma dwa domki postwic i juz! (drugi tesciow, obok) aaa.. i jeszcze rewelacja jedna obok naszej dzialeczki, po drugiej stronie drogi, sasiedzi zaczeli robic fundament.. sa coprawda dopiero wykopy.. ale jakie bylo moje zdziwienie, gdy okazalo sie, ze fundamenty sa dokladnie takie same jak nasze (tyle ze w odbiciu lustrzanym), no i to tez ma byc dom z bali - beda dwie "Koliby" obok siebie.. - ciekawe czy sasiad tez to zauwazyl.. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam MaPi i Kozika Jak fajnie mieć sąsiada , Jestem też za spotkaniem. Tylko teraz pogoda będzie coraz mniej sprzyjająca. My kolor będziemy wybierać też dopiero na wiosnę. Ja myślę o czmś jasnym . od razu przypomniała mi się piosneczka z repertuaru Alibabek: "Jak dobrze mieć sąsiada, Jak dobrze mieć sąsiada, On wiosną się uśmiechnie, Jesienią zagada, A zimą ci pomoże przy węglu i przy koksie... i sama nie wiesz kiedy ułoży wam roksię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam, w dosc kiepskim humorze dzis.. a to dlatego ze ciesle chca przyjsc na dzialke stawiac dom dopiero na wiosne (nie spisywalismy na umowie dat bo nie wiedzielismy ile nam zejdzie z pozwoleniem na budowe), w pon. ma przyjsc "negocjowac" hieh.. ja mu dam wiosne! ma dwa domki postwic i juz! (drugi tesciow, obok) aaa.. i jeszcze rewelacja jedna obok naszej dzialeczki, po drugiej stronie drogi, sasiedzi zaczeli robic fundament.. sa coprawda dopiero wykopy.. ale jakie bylo moje zdziwienie, gdy okazalo sie, ze fundamenty sa dokladnie takie same jak nasze (tyle ze w odbiciu lustrzanym), no i to tez ma byc dom z bali - beda dwie "Koliby" obok siebie.. - ciekawe czy sasiad tez to zauwazyl.. Magda Madzia czy możęsz mi powiedzieć gdzie na necie można obejrzeć projekt waszego domku i co za ekipa go będzie wykonywać...?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 21.10.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 kozik - http://www.archeton.pl w wyszukiwarce trzeba znalezc Kolibe, a poniej "pod nia" kliknac "bal drewniany". Ciesli mamy z pod Zamoscia. Nie pamietam dokladnie nazy tej wioski.. firma sie nazywa chyba "Modrzew", na sieci jej raczej nie znajdziesz dopeiro zaczynaja, moze postawili z 10 chatek do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 kozik - http://www.archeton.pl w wyszukiwarce trzeba znalezc Kolibe, a poniej "pod nia" kliknac "bal drewniany". Ciesli mamy z pod Zamoscia. Nie pamietam dokladnie nazy tej wioski.. firma sie nazywa chyba "Modrzew", na sieci jej raczej nie znajdziesz dopeiro zaczynaja, moze postawili z 10 chatek do tej pory a jak sobie liczą??? i w jakim stanie można zamówić u nich domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 22.10.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 za nasz, chca 30tys. (stan surowy zamkniety) ale: - drewno jest nasze (mielismy las i go wycielismy ) oni go wysuszyli pocieli itd.. - my kupowalismy impregnat (ale oni impregnowali) - my robimy fundamenty, - no i my kupujemy dach (oni go klada) czyli, tyle zawolali za sama robocizne - chyba nie za duzo.. mozna sie targowac moga tez zrobic wykonczenie, kartono-gipsy, ocieplenie itd.. ale ile za to to nie mam pojecia, no i moga robic ze swojego drewna (ale nie wiem jakiego), jak chcesz to dam Ci namiary, jak sobie zadzwonisz to sie wszystkiego dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts