Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

jestem tutaj nowa ale dosyć długo przeglądałam ten wątek wcześniej i bardzo mi się podoba otwartość i życzliwość budujących w Lublinie i okolicach. Chciałabym zacząć budowę na wiosnę 2007 i w związku z tym jestem na etapie szukania architekta. W wybranym projekcie planuję zmienić wewnątrz prawie cały parter i myślę, że pociągnie to zmiany w instalacjach. (Pan) Fizyk polecał architekta z Jastkowa, ale czy może on również dokonać zmian w projekcie instalacji? Gepro załatwia wszystko kompleksowo ale czytałam o nich różne opinie.

Pozdrawiam

Ewa (fizyczka i żona fizyka od 1997 roku)

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

z architektami w Lnie to jest tak ze wiekszosc osob / w tym ja/ swojego nie poleci nawet wrogowi :evil: :evil: :evil:

no w koncu ktos obpyta fachowo fizyka z fizyki i sie okaze jaki z niego fizyk :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

kilka osób pisało pozytywnie o architekcie z Jastkowa, tylko czy ten architekt ma uprawnienia do wszystkiego? chodzi mi o zmiany w instalacjach

z architektami w Lnie to jest tak ze wiekszosc osob / w tym ja/ swojego nie poleci nawet wrogowi :evil: :evil: :evil:

no w koncu ktos obpyta fachowo fizyka z fizyki i sie okaze jaki z niego fizyk :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

kilka osób pisało pozytywnie o architekcie z Jastkowa, tylko czy ten architekt ma uprawnienia do wszystkiego? chodzi mi o zmiany w instalacjach

do zmian w instalacjach to chyba kazdy ma wspolpracujacych z nim branzystow ... generalnie zazwyczaj cie nic nie obchodzi a on zalatwia i jak trzeba jakis podpis ktorego on dac nie moze to on zalatwia ...

Jeszcze raz dzięki aik, trafiłem, co prawda było po lewej a nie prawej od Lublina. Ale duża reklama pozwoliła mi zlokalizować kwasówkę.

Dla zainteresowanych: jak miniecie dwa składy drewna po prawej, to patrzcie na lewo. Cena 0m5 kwasówki 150 - 40zł. Nie wnikałem, czy duzo, czy mało, bo musiałem kupić :)

http://www.ditel.pl/index.php?kn=&kb=&km=&kp=&kg=&ku=&ka=%2881%29+7561382&kw=0&submit=szukaj

Ale nam się Forum lubelskie rozwija :wink: :wink:

Witamy Wszystkich Nowych i zachęcamy do budowy !!! :lol:

U nas:

- ocieplenie i tynki zew. zakończone

- rynny i obróbka lukarn w trakcie

- w pocie czoła posprzątane

- ściany i sufity zagruntowane

- żarówki śiwecą :wink:

- piec C.O., podłogówka - odpalone

- kominek i rozprowadzenie sprawdza się super

- podłoża czekają na parkiet

- parkiet po 01.11

- czekamy na drzwi wew

- balustrada do schodów wew. wybrana

Pozdrawiamy

M&M

Dziekuje bardzo za wypowiedzi w sprawie ogrzewania w garazu.

Wyglada na to, ze trzeba bedzie robic.

Bardzo prosze o numer tel. do pana Kanczugowskiego.

B.B., bardz chwalilas swoje ekipy od wykanczania domu. Bede dozgonnie wdzieczny za numery telefonow do tych ludzi z zaznaczeniem kto od czego. Please.

Pozdrawiam,

Kazik

Witam wszystkich starych i nowych forumowiczow.

Tel do pana Kanczugowskiego- Wylewki- 601370797

Tynki- Rokicki Mariusz 606629287, super robota

Dach kompleksowo Sienkiewicz Jerzy- 602621753- perfekt

Stan surowy Kozyra Jan 691862660 - niewiem czy jeszcze zajmuje sie budowami, wspominal cos ze chce sie wycofac.

Architekt- Adamek 0815821999- niewiem czy robi w Lublinie i jest strasznie zabiegany i czesto niewyrabia sie z terminami, ale dosc solidny i niedrogi, robil Guitowi, Mapi, Wukanowi i jeszcze kilku osobom z forum.

Moze te namiary komus sie przydadza mam tez dobrego elektryka(10 punkt) i hydraulika (80 punkt)

Poz

Kazber ja wybralam Fakro, dlatego ze:

-sa tansze niz Velux ale wcale nie gorsze

-Maja klamke u dolu a nie u gory jak Velux, gdy jest ktos niski jest to dosc istotne :wink:

- O tych Trzecich( zapomnialam nazwe firmy) slyszalam wiele niepochlebnych opini, podobno sie z czasem wypaczaja i uszczelki sa niezbyt szczelne.

Poz