plama10 27.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam serdecznie,jestem tutaj nowa ale dosyć długo przeglądałam ten wątek wcześniej i bardzo mi się podoba otwartość i życzliwość budujących w Lublinie i okolicach. Chciałabym zacząć budowę na wiosnę 2007 i w związku z tym jestem na etapie szukania architekta. W wybranym projekcie planuję zmienić wewnątrz prawie cały parter i myślę, że pociągnie to zmiany w instalacjach. (Pan) Fizyk polecał architekta z Jastkowa, ale czy może on również dokonać zmian w projekcie instalacji? Gepro załatwia wszystko kompleksowo ale czytałam o nich różne opinie.PozdrawiamEwa (fizyczka i żona fizyka od 1997 roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 27.10.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jestem załamany podejściem niektórych architektów. Chcę adaptować budynek w Lublinie - gdzie się udać. Proszę o sygnał o solidnych biurach projektowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 27.10.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A przy okazji może ktoś w Lublinie albo okolicach buduje "granat" z pracowni "Krajobrazy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plama10 27.10.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ja planuję budować "Klasykę", też z biura Krajobrazy, do tej pory byłam w Gepro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 27.10.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja na razie dzwoniłem do GEPRO. Ile powiedzieli za adaptację klasyczną bez przeróbek? Zagospodarowanie terenu, przyłącza, adaptację fundatmentów i ocena nośności, bez projektu wjazdu.... ciekaw jestempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plama10 27.10.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 2400 + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.10.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 z architektami w Lnie to jest tak ze wiekszosc osob / w tym ja/ swojego nie poleci nawet wrogowi no w koncu ktos obpyta fachowo fizyka z fizyki i sie okaze jaki z niego fizyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 27.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 2900 +VAT za adaptację bez przeróbek (projekt zagospodarowania terenu, projekt przyłączy, adaptacja fundatmentów i ocena nośności gruntów, badania geologiczne, projekt zjazdu) to dużo czy mało - proszę o podpowiedź....[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plama10 27.10.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 z architektami w Lnie to jest tak ze wiekszosc osob / w tym ja/ swojego nie poleci nawet wrogowi no w koncu ktos obpyta fachowo fizyka z fizyki i sie okaze jaki z niego fizyk kilka osób pisało pozytywnie o architekcie z Jastkowa, tylko czy ten architekt ma uprawnienia do wszystkiego? chodzi mi o zmiany w instalacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.10.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 z architektami w Lnie to jest tak ze wiekszosc osob / w tym ja/ swojego nie poleci nawet wrogowi no w koncu ktos obpyta fachowo fizyka z fizyki i sie okaze jaki z niego fizyk kilka osób pisało pozytywnie o architekcie z Jastkowa, tylko czy ten architekt ma uprawnienia do wszystkiego? chodzi mi o zmiany w instalacjach do zmian w instalacjach to chyba kazdy ma wspolpracujacych z nim branzystow ... generalnie zazwyczaj cie nic nie obchodzi a on zalatwia i jak trzeba jakis podpis ktorego on dac nie moze to on zalatwia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 27.10.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Czy ktoś z forumowiczów orientuje się, gdzie można nabyć styropian do ocieplenia w jakiejś przyzwoitej cenie. Czy może lepiej poczekać do zimy, że może trochę ceny spadną, jak myślicie? Z tego co się orientuję to najlepiej cenowo było w Asko na Mełgiewskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.10.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jeszcze raz dzięki aik, trafiłem, co prawda było po lewej a nie prawej od Lublina. Ale duża reklama pozwoliła mi zlokalizować kwasówkę. Dla zainteresowanych: jak miniecie dwa składy drewna po prawej, to patrzcie na lewo. Cena 0m5 kwasówki 150 - 40zł. Nie wnikałem, czy duzo, czy mało, bo musiałem kupić http://www.ditel.pl/index.php?kn=&kb=&km=&kp=&kg=&ku=&ka=%2881%29+7561382&kw=0&submit=szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 27.10.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Czy ktoś może z czystym sumieniem polecić ekipę do stnu surowego? Planuję rozpoczęcie budowy na wiosnę a znajomi, którzy budowali nie dają swim "fachowcom" najlepszych recenzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.10.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ale nam się Forum lubelskie rozwija Witamy Wszystkich Nowych i zachęcamy do budowy !!! U nas: - ocieplenie i tynki zew. zakończone - rynny i obróbka lukarn w trakcie - w pocie czoła posprzątane - ściany i sufity zagruntowane - żarówki śiwecą - piec C.O., podłogówka - odpalone - kominek i rozprowadzenie sprawdza się super - podłoża czekają na parkiet - parkiet po 01.11 - czekamy na drzwi wew - balustrada do schodów wew. wybrana Pozdrawiamy M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 27.10.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No to cudnie! Ale mamy fachury w tym naszym Lublinie. Tylu budujących w jednym "miejscu" i nikt nie może polecić solidnej ekipy. To się ładnie budowa zapowiada. Może do tej działeczki dokupić miejsce na Lipowej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 28.10.2006 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dziekuje bardzo za wypowiedzi w sprawie ogrzewania w garazu.Wyglada na to, ze trzeba bedzie robic. Bardzo prosze o numer tel. do pana Kanczugowskiego. B.B., bardz chwalilas swoje ekipy od wykanczania domu. Bede dozgonnie wdzieczny za numery telefonow do tych ludzi z zaznaczeniem kto od czego. Please. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 28.10.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Prosze o rade. Jakie macie okna dachowe i dlaczego takie a nie inne. Pozdr.Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 28.10.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam wszystkich starych i nowych forumowiczow.Tel do pana Kanczugowskiego- Wylewki- 601370797Tynki- Rokicki Mariusz 606629287, super robotaDach kompleksowo Sienkiewicz Jerzy- 602621753- perfektStan surowy Kozyra Jan 691862660 - niewiem czy jeszcze zajmuje sie budowami, wspominal cos ze chce sie wycofac.Architekt- Adamek 0815821999- niewiem czy robi w Lublinie i jest strasznie zabiegany i czesto niewyrabia sie z terminami, ale dosc solidny i niedrogi, robil Guitowi, Mapi, Wukanowi i jeszcze kilku osobom z forum.Moze te namiary komus sie przydadza mam tez dobrego elektryka(10 punkt) i hydraulika (80 punkt)Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 28.10.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kazber ja wybralam Fakro, dlatego ze: -sa tansze niz Velux ale wcale nie gorsze -Maja klamke u dolu a nie u gory jak Velux, gdy jest ktos niski jest to dosc istotne - O tych Trzecich( zapomnialam nazwe firmy) slyszalam wiele niepochlebnych opini, podobno sie z czasem wypaczaja i uszczelki sa niezbyt szczelne. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 28.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Borf masz racje po lewej niewiem dlaczeo napisalam ze po prawej , no ale najwazniejsze ze znalazles A jak z jakoscia tej kwasowki, 40 zeta za 0,5 mb to cena zblizona do tej jaka dostalam w Unimaxsie. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts