Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wiam wszystkich :D . Mam nadzieję zacząć budowę na wiosnę przyszłego roku, ale nie ruszę jeśli nie znajdę dobrego geodety. Bardzo proszę - jeśli znacie kogoś kto nie ma sklerozy, reumatyzmu i innych przypadłości, działa sprawnie i nie marudzi i nie zapomina co mówił 5 minut wcześniej- dajcie namiary.

Mariusz - ale na tym etapie musiałbyś chyba już przyklejać okładzinę klinkierową. Mi takie rozwiązanie wszyscy odradzali. Poza tym nie jest niesymetrycznie - część klinkierowa licuje się z oknem. Efekt będzie lepszy, jak już będziesz miał tynk (wg mnie oczywiście ;))

Fizyczki - no i jak tam? ;)

Mariusz - ale na tym etapie musiałbyś chyba już przyklejać okładzinę klinkierową. Mi takie rozwiązanie wszyscy odradzali. Poza tym nie jest niesymetrycznie - część klinkierowa licuje się z oknem. Efekt będzie lepszy, jak już będziesz miał tynk (wg mnie oczywiście ;))

Fizyczki - no i jak tam? ;)

dzięki za głos, na razie 1:1 :wink:

Nie trzeba przyklejać okładziny, można jeszcze zerwać kawałek styropianu, dolać fundament i wymurować klinkier do samego rogu.

Pozdrawiam

Wiam wszystkich :D . Mam nadzieję zacząć budowę na wiosnę przyszłego roku, ale nie ruszę jeśli nie znajdę dobrego geodety. Bardzo proszę - jeśli znacie kogoś kto nie ma sklerozy, reumatyzmu i innych przypadłości, działa sprawnie i nie marudzi i nie zapomina co mówił 5 minut wcześniej- dajcie namiary.

Wysłałem na priv....

Mariucha, klinkierek jest nietypowy - owszem. Mi trochę przypomnina dowcip "po co słoń ma trąbę? - żeby nie zaczynał sie tak nagle" :lol: Ale baba ma rację, że tynk może wiele zmienić, zwłaszcza jak rzucisz dwa kolory np. inny nad okno, inny w bok.

Witaj mroovka, namiary na geodetów mam doma, ale oni strasznie jakos pozajmani.

Witam

Zaczynam powoli zabierac sie za wykonczeniowke rety :o , ile jest tego wszystkiego na rynku, niewiem co juz wybrac, zdecydowanie wole stan surowy :wink:

Niewiem jakie wybrac meble do kuchni, a jakie do salonu, gdzie zamowic schody, powoli mam juz tego dosyc, dobrze ze chociaz glazure i reszte do lazienki mam juz wybrane, a i gres do salonu tez juz zamowiony :D

Mam pytanko do tych forumowiczow ktorzy maja szmba, gdzie i jakie kupowaliscie, prosze o namiary.

Poz

Witam,

szukam ekipy do wykonania na wiosnę ogrodzenia działki o powierzchni ok.3000m2. Zależy mi na kimś kto ma niebanalne pomysły, jest samodzielny i nie wymagałby ode mnie codziennej bytności na działce. Działka znajduje się niedaleko Kurowa.

Może polecicie kogoś sensownego?

Acha szukam jeszcze jakiejś ekipy do uporządkowania terenu po wycince drzew z linii drogi - ale to w drugiej kolejności.

Pozdr.

Bea

Witam.

Na dniach bedę spotykał się z kilkoma ekipami od murów. Zamierzam budować na wiosnę przyszłego roku. Pytanie kieruję do osób, które podobnie szukają teraz ekip na przyszły rok. Na ile zgodziliście robotę?

Mój projekt to: http://www.z500.pl/index.php?projekt=27&podwarianty=1 , projekt Z27 L GL. Wprowadziliśmy w nim trochę zmian, głownie doprojektowaliśmy częsciowe podpiwniczenie.

Po zmianach dom będzie miał powierzchnie:

Powierzchnia całkowita: 329 mkw w tym parter z garazem 153 mkw, poddasze 141 mkw, piwnica 35 mkw.

Powierzchnia uzytkowa: 200 mkw w tym parter 81 mkw, garaż 24 mkw, poddasze 68 mkw, piwnica 27 mkw.

Interesują mnie ceny poszczególnych etapów, chociaż moze być ciężko, bo juz chyba nikt nie robi piwnic, a ja chce palic węglem, stąd piwnica.

Ja sam postaram sie zdawac relacje z poszukiwań i otrzymywanych wycen.