Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

u nas podbitkę drewnianą układał 6 dni ,w tym dwa nie całe. Dodam .że robił sam i nie śpieszył się . zaczynał ok. 9 .

A podbitka wygląda tak:

http://foto.m.onet.pl/_m/ba4ec5221f55665f8c14260ebcda49ef,10,19,0.jpg

Powiedź mi, czy ten domek jest ocieplony?

Czy kolejność powinna być:

- ocieplenie

- struktura

- podbitka?

Czy inna?

Wreszcie, znalazłem chwilę!!!

Witajcie riebjata! :D

Jak już oczywiście wszyscy wiedzą - stało się. Od ubiegłego tygodnia zaczęły się noworodkowe odgłosy pojawiać w naszych skromnych progach :wink: .

Antonina Cecylia, bo tak się zwie owo śliczne czarnowłose dziewcze (fotki zamieszczę jeszcze w tym tygodniu ;)).

Parametry techniczne - 3 320 masa własna, długość 0,5 metra :wink:

Tosia, tak jak planowali rodzice - urodziła się w domu w asyście położnej ..., tzn niedokońca w asysćie, bo się asysta spóźniła. Mój kochany teść miał położną dowieźć, ale nie zdążyli na czas, więc Tosia (odważne dziewczę po rodzicach), urodziła się na ręce zaskoczonego tatusia (czyt. - mnie ) ;)). Jakieś 10-15 minut później pojawili się tato Izy i Zosia (położna). Jednym słowem, mój teścio nie bardzo zrozumiał:

miało być - on zajmuje się dzieciakami, a położna nami i dzieckiem, a wyszło tak, że on zajął sie położną, ja i Iza dzidziusiem a dzieci - oglądaniem filmu pt Lessie wróć. :lol: :lol: :lol:

Najważniejsze, że wszystko jest OK, rodzice czują się dobrze. Tosia też.

Dziewcze przyszło na świat w czepku i z okrzykiem HURRA na ustach :D :wink: .

A co do budowy, to sezon zakończony.

Co do mebli kuchennych, to też mam BARDZO fajny namiar. Zainteresowanych (niektórym nasze mabelki się podobały) - zapraszam na priv.

Iza i Grzesiek - w końcu oficjalne gratulacje !!! :D

A poza tym:

- siła fachowa w domu - po co teść dowoził i czas tracił?

- dzieci pewnie zdziwione (nie mówiły, że wolałyby pieska?) ;)

- gratuluję raz jeszcze, chętnie bysmy Wam przywieźli jakieś śpioszki do kolekcji ;)

Pozdrowienia od nas wszystkich, dla Tośki w szczególności

Fizyki, gratulacje odwagi i w ogóle!

A swoją drogą trzeba zrobić dochodzenie, dlaczego teścio się spóźnił z położną - którędy jechali, ile lat ma położna itp............... :wink:

Dawno się nie odzywałem, a więc raport z pola bitwy: elewacja skoczona, podbitka plastikowa również, malowanie góry również, (obecnie szpachluję i przygotowuję do malowania dół), parkiet ułożony na 2/3 poddasza, robi się glazura i terakota w łazienkach, w kuchni już położona terakota. Na zewnątrz jeszcze mamy skończone ogrodzenie i bramę wjazdową, w czwartek montujemy napęd. Pozostała jeszcze kostka przed zimą.... żeby tylko zdążyć....Mam największe problemy z żoną - bo się nie może zdecydować na projekt i wykonawcę zabudowy kuchni i baterie i wanny w łazienkach - i w ten sposób opóźnia mi robotę. Schody mam mieć ok. 10 grudnia - namiar od Fizyka - podziękuję, jak skończy, bo na razie mamy z nim więcej nieporozumień, niż zakładaliśmy.

Niestety, na Boże Narodzenie nie zdążymy :cry: A tak chciałem zaprosić rodzinkę na Święta do nowego domku :cry: :cry:

Fizyki! Wieeeelkieee gratulki!!! Jesteście super odważni, włącznie z Tosią. To musiało być przeżycie - własna córę odbierać :D

A tu na Forum widzę poważne zmiany :wink: - ciekawe czy to tylko kosmetyka?

W domu jescze fura roboty, a tu się zepsuł Mrcedes piecowy - znaczy Wissman - i nie mam ciepłej wody. Mam nadzieję, że usterka do usunięcie szybko i sprawnie, choć fakt, że dając tyle kasy nie ma się żadnej w sumie gwarancji nie jest fajny :evil: No i bądź człowieku mądry i pisz wiersze...

Witam

FIZYK - GRATULACJE .JESTEŚ WIELKI.

A i ja sie pochwalę nasza córeczka Magdalena urodziła się miesiąc temu, tak tradycyjnie czyli w szpitalu. Waga 3380. Jest piękna...........

A na budowie końcówka układania dachu. ufffff wreszczie bo trwało to 1,5 miesiąca, ale i dach spory.

Poproszę o namiary na wykonawcę schodów.

Pozdrawiam

Piotrek

Pozdrowienia dla wszystkich budujących

FIZYK - i my przyłączamy się do gratulacji, i niezłe przeżycia mieliście mi wystarczył pobyt przy tradycyjnym porodzie :)

Natomiast się pochwale, bo od dzisiaj jesteśmy oficjalnymi mieszkańcami Krężnicy, teraz dopiero trzeba będzie papierów załatwiać :(.