Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

się zobaczy

ale chyba raczej wiosna 8)

Leniuchy 8) :lol:

:oops:

wiesz jak jest ,,, lezy sie od rana do nocy do gory brzuchem to sie nic nie chce :lol: :lol: :lol:

Choroba, problem faktycznie - nawet się położyć nie można żeby się zrelaksować :o :o Przekichane masz

Docart - ja swojego nawet nie proponuję - sama cierpliwie na niego czekam, żeby mi co nieco skończył. Z coraz mniejszą cierpliwością :-?

A ja pytanie z innej beczki. Gdzie w Lublinie można kupić klucz do zamknięcia głównego przyłącza wodociągowego?

Spróbuj w Neptunie na Metalurgicznej.

A jak nie to podjedź do jakiegoś ślusarza i niech Ci z rury kwadratowej wyspawa...

Jak będziesz potrzebował wymiarów to mogę sprawdzić w domu (też mam taką robioną).

Ja do mieszkających - w sprawie palenia w kominku, a raczej czyszczenia wnętrza :lol: Szukam małego wiaderka metalowego, raczej prostokątnego lub czegoś podobnego na popiół, z czego korzystacie? Bo te całe komplety są chyba tylko do ozdoby. Szufelkę i pogrzebacz zakupiłam, ale specjalnych wiaderek nie ma. Węglarka się nada? Może jakieś pomysły?

Ja do mieszkających - w sprawie palenia w kominku, a raczej czyszczenia wnętrza :lol: Szukam małego wiaderka metalowego, raczej prostokątnego lub czegoś podobnego na popiół, z czego korzystacie? Bo te całe komplety są chyba tylko do ozdoby. Szufelkę i pogrzebacz zakupiłam, ale specjalnych wiaderek nie ma. Węglarka się nada? Może jakieś pomysły?

A nie masz "na wyposażeniu" takiego wyjmowanego wiaderka? Ja mam: w kominku jest kratka, do której zgarnia się popiół, a pod kratką siedzi wiaderko. Fajne i praktyczne, mało się kurzy :)

Ja jeszcze nie mieszkam, ale sporo palę i to głównie stemplami 8) . Popiołu się tworzy całkiem sporo, a ja znalazłem taki patent: złamała mi sie szufla i tym co pozostało (tą szeroką częścią :wink: ) wybiera się popiół idealnie. Bardzo eleganckie to to nie jest, ale za to bardzo skuteczne. Jak zamieszkam na salonach, to pomyśle o czymś bardziej szlacheckim :)

A ja pytanie z innej beczki. Gdzie w Lublinie można kupić klucz do zamknięcia głównego przyłącza wodociągowego?

Spróbuj w Neptunie na Metalurgicznej.

A jak nie to podjedź do jakiegoś ślusarza i niech Ci z rury kwadratowej wyspawa...

Jak będziesz potrzebował wymiarów to mogę sprawdzić w domu (też mam taką robioną).

Dzięki, sprawdzę namiary i dobre pomysły.

Hej,

może to? ;-)

http://www.allegro.pl/item145417579_odkurzacz_kominkowy_separator_popiolu_najtaniej.html

Skrót tego co się dzieje u nas:

- jutro koniec lakierowania parkietów

- schody w realizacji ale jeszcze u stolarza

- drzwi wewnętrzne przyjadą pod koniec przyszłego tygodnia

- zrobiony porządek z rynnami

- geodeta inwentaryzuje dom i oczyszczalnię

- zbieramy kwity do odbioru ;-)

Może jakieś SPOTKANKO z degustacją pizzy na cienkim cieście???

http://img123.imageshack.us/img123/6081/pizzamaslana8tqah1.jpg

Pozdrawiamy

M

Babo!b Mam kominek Spartherma, więc żadnych wiaderek nie ma - wszystko rączką trzeba ze środka samemu :-?

Idkam! Dzieki. Wygląda świietnie! Użytkujesz coś takiego?

Na chwilę obecną używam starego odkurzacza do dokładnego oczyszczenia :-?, ale już wiem że kupię ten separator,

Rewela, urządzenie wielokrotnego użytku - bez kurzu, super.

M

Na chwilę obecną używam starego odkurzacza do dokładnego oczyszczenia :-?, ale już wiem że kupię ten separator,

Rewela, urządzenie wielokrotnego użytku - bez kurzu, super.

M

Już jestem przekonana, tylko się waham czy brać z allegro, czy z serwisu Cana Vaca , bo stamt ad odkurzacz. Czy cos wiesz na temat jakości takich urządzeń? Bo cena to wiadomo, gdzie mniejsza :wink: