Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No nie Mapi :( a ja wlasnie liczylam ze jak sie spotkamy to moze uda sie nam wprosic do was na male ogladanko :oops: :wink: , mam znajoma ktora chce wybudowac domek taki jak wasz i chcialam go obejrzec, porozmawiac o kosztach i technologiach, :( .

Poz

No to może następne spotkanie u nas? W końcu jest karnawał :D . Ja proponuję może niedzielę 21, co wy na to? Soboty u nas niestety odpadają, bo to jedyny dzień w tygodniu kiedy Piotrek może poświęcić cały dzień na "robotę" :roll:

Witam wszystkich!

Ostatnio wobec dramatycznego braku czasu nie odzywam się na forum, ale pilnie wszystko czytam. Niestety, mimo szczerych chęci nie będziemy mogli się pojawić na spotkanku :cry: . Mamy nóż na gardle - do końca miesiąca musimy się wyprowadzić (a tzn. również wprowadzić), a stan, w którym obecnie znajduje się nasz domek nie do końca na to pozwala. Wobec czego każdą wolną chwilę spędzam właśnie tam. Powoli, z każdą wizytą, zaczynamy przewozić różne graty itp. Jakby tego było mało, najmłodsza pociecha załapała zapalenie oskrzeli :cry: . Miejmy nadzieję, że będzie już tylko lepiej

Witam

Mapi dzieki za zaproszenie ale 21 mamy chrzciny u mojej siostry, i niestety niebedziemy mogli sie pojawic :cry:

Docard to cos podobnie jak ja, :wink: tyle ze ja dopiero mam termin do konca kwietnia, ale i tak jestem przerazona czy damy rade, jakos czarno to widze.

A co unas slychac, w skrocie:

- sufity podwieszane w toku

- jutro wchodzi pan montowac kominek

- w przyszlym tygodniu przychodzi hydraulik montowac piec i grzejniki

- 24 stycznia ma przyjechac gres do salonu, kuchni i przedpokoju

- w lutym ma wejsc glazurnik i zrobic lazienke

A ja biegam po sklepach i niewiem gdzie i jaka kuchnie zamowic, niemam pojecia jakie drzwi wybrac i juz calkiem zglupialam w tematyce farb i kolorow scian w naszym domku.

Poz

baba napisałaDajcie spokój z rabatami, liczy się cena finalna, jakość, wyposażenie dodatkowe i czas oczekiwania. Reszta to z przeproszeniem marketingowe pierdoły.

cena liczy się jak i jakość,ale dobrze wiedzieć jakie pole manewru ma handlowiec (tj jaki ma narzut).Wtedy wiadomo czyjest sens trochę powalczyć o ,,dobrą" cenę

No to może następne spotkanie u nas? W końcu jest karnawał :D . Ja proponuję może niedzielę 21, co wy na to? Soboty u nas niestety odpadają, bo to jedyny dzień w tygodniu kiedy Piotrek może poświęcić cały dzień na "robotę" :roll:

hmmmm skąd ja to znam :D u nas podobnie, na tygodniu to raptem pare godzin wieczorem (z czego większość pochłania myślenie :wink: :( ) ale za to w sobooootę ... dobrze że potem jest neidziela to zakwasy można wyleżeć :wink:

Aik u mnie z dostępem do forum może źle nie jest (dobrze też nie ale czytac można) ale ostatnio pisałem już kilka postów i musiałem odpuścić bo za cholerę nie chciał się pokazać przycisk wyślij. Myślałem że namierzę go jakos na chybił trafił albo jakimś skótem klawiszowym ale niestety kicha wyszła a dzisiaj ... niespodzianka ... przycisk się znalazł :)

U nas narazie kręcimy stelarze do regipsów i czekamy na zimę, może się trochę odpocznie ... :)

Słuchajcie, wszyscy zainteresowani...

Imprezkę musimy przenieść o tydzień (czyli na 20 stycznia) z powodu choroby naszych maluszków :cry: - tez zapalenie oskrzeli z atrakcjami... W przyszłym tygodniu potwierdzę... Mam nadzieję, że wszystkich z Was będziemy mogli zobaczyć :) MaPi - może jednak jedną sobotę odpuścicie... Oczywiście niedziela u Was jak najbardziej aktualna ;)

Pawson, Aik i Docart - wyślijcie mi pls na priva swoje nr telefonu. Rozkrzaczył mi się jakiś czas tenu telefon, a nie wszystko miałam na "backupie" ;)

Witam, sprzedaż domu była teraz czas wybudować nowy :D . Będzie APS 112 z archi-projekt.

Teraz prośba do was drodzy forumowicze. Być może już podawaliście tutaj namiary ale stron jest tyle, że nie da się takich informacji znaleźć w normalnym czasie.

Dajcie namiary na osoby u których robiliście adaptację swoich ukochanych domów. Może kogoś szczególnie polecacie? Mam dośc sporo zmian w projekcie prócz adaptacji więc pomoc potrzebna.

:roll:

Witam

Okazalo sie ze nam tez pasuje 20 i 21, bo niestety chrzciny przelozone, chrzestna ma zjazd na uczelni i egzamin :lol:

A jesli chodzi o epidemie to jak najbardziej, moj starszy ma zapalenie oskrzeli a mlodszy zapalenie ucha, ktore ciagnie sie juz od nowego roku, dostal 19 zastrzykow Zinacef i dopiero po 15 zaczelo mu pomagac, ale i tak musze go jeszcze doleczyc antybiotykiem w syropie

Poz

U nas grypka była w święta, teraz została chrypka :evil:

W sobotę mamy księdza z błogosławieństwem.

Czy Wy też macie do roboty ze 140 parapetówek? Ja trochę już mam dość imprez :roll:

Z innej beczki - czy ktoś z Was kupował lodówkę no-frost w Lublinie? Jaką i gdzie? Wybrałam w necie, ale nie ma gdzie obejrzeć - w sklepach nie ma dużego wyboru, a po zakupie kuchenki już więcej nic nie kupię bez obejrzenia!

U nas grypka była w święta, teraz została chrypka :evil:

W sobotę mamy księdza z błogosławieństwem.

Czy Wy też macie do roboty ze 140 parapetówek? Ja trochę już mam dość imprez :roll:

Z innej beczki - czy ktoś z Was kupował lodówkę no-frost w Lublinie? Jaką i gdzie? Wybrałam w necie, ale nie ma gdzie obejrzeć - w sklepach nie ma dużego wyboru, a po zakupie kuchenki już więcej nic nie kupię bez obejrzenia!

Ja kupiłam wszystko z netu - w sklepach bryndza jak licho - nie było dosłownie nic, co chciałam obejrzeć :evil:

Słuchajcie, wszyscy zainteresowani...

Imprezkę musimy przenieść o tydzień (czyli na 20 stycznia) z powodu choroby naszych maluszków :cry: - tez zapalenie oskrzeli z atrakcjami... W przyszłym tygodniu potwierdzę... Mam nadzieję, że wszystkich z Was będziemy mogli zobaczyć :) MaPi - może jednak jedną sobotę odpuścicie... Oczywiście niedziela u Was jak najbardziej aktualna ;)

Pawson, Aik i Docart - wyślijcie mi pls na priva swoje nr telefonu. Rozkrzaczył mi się jakiś czas tenu telefon, a nie wszystko miałam na "backupie" ;)

:cry: :cry:

Nam za tydzień niestety nie pasi....

M

Witam wszystkich lubelaków, szukam ekipy do przebudowy domu, wymyśliliśmy sobie zewnętrzną klatkę schodową. oraz nie podoba nam sie ukad ścian w domu. Szukam kogoś sprawdzonegi i w rozsądnej cenie... Tylko do samej budowlanki (elektrykę pozostawiam sobie jako przyjemność, natomiast ogrzewainie zastanowię się... może sam zrobie). Liczę na przychylność i pomoc :) W razie potrzeby mogę podesłąć wspępne rzuty pod cada....

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie ocieplenia z zewnątrz budynku.

Czy spotkaliście sie z takim sposobem rozliczenia że wykonawca bierze oddzielnie za m2 powierzchni ścian a do tego dolicza glify??

Jeśli tak to ile to może kosztować.

Jak to wygladało u Was?

Właśnie rozliczam ten etap i chyba ktoś chce mnie naciagnąć

Pozdrawiam

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie ocieplenia z zewnątrz budynku.

Czy spotkaliście sie z takim sposobem rozliczenia że wykonawca bierze oddzielnie za m2 powierzchni ścian a do tego dolicza glify??

Jeśli tak to ile to może kosztować.

Jak to wygladało u Was?

Właśnie rozliczam ten etap i chyba ktoś chce mnie naciagnąć

Pozdrawiam

U nas cena była za m2 za całość.

Ile biorą za ściany, a ile za glify?